Crossfire na PCI-e 8x

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Chicken
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Crossfire na PCI-e 8x

Příspěvek od Chicken »

Zdravím lidi. Snažil jsem se tady najít svou informaci, kterou bych potřeboval znát, ale nikde jsem to tady nenašel, asi sem málo hledal. Kažodpádně, jsem chtěl vědět toto: Pokud si koupím nově přicházející základní desku Asus maximus II extreme, která je postavená na P45tce a má samozřejmě více PCI-e slotů, tak při jedné grafice pojede 16x a při dvou 2x8. Chtěl jsem se zeptat jak velký výkonostní dopad to bude mít na zapojení 2 grafik, pokud pojedou jen 8x rychlostí a ne 16x jako mají třeba desky od nvidie. Díky moc
Intel Core 2 2,66GHz@3,6Ghz; Gigabyte N680SLI;
Nvidia 8800GTX, 2x Corsair Dominator 1100Mhz; 2x 80GB Western digital, 3x 320GB WD, SoundBlaster Live; Toshiba DVD-ROM 16x; Pioneer DVD-RW DualLayer; Yesico 560W; Watercooling set by Alphacool; a všechno je schovaný v Thermaltake Supertower Xaser III; Monitor Iiyama 22" LCD + ozvučení by Genius Theater set.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

0-1 procento rozdíl, takže to neřeš, někde dokonce P45 byla rychlejší jak X38, X48 :)
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

P45 ma PCI-Express v2,0 takze x8 ma priepustnost porovnatelnu s X16 PCI-Express v1,1

dopad na vykon minimalny (2%?)

//spajdr rychlejsi :wink:
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
roman2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od roman2 »

http://www.bit-tech.net/hardware/2007/1 ... rsus_p35/7
http://www.tomshardware.com/reviews/pci ... 15-10.html
16x/8x nieje skoro vobec ziaden rozdiel oproti 16x/16x. 16x/4x je viditelny rozdiel v urcitych hrach.
Chicken
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chicken »

Tak to díky moc! To ste mě potěšili :-) já fakt vůbec nevěděl a ani jsem si to nedovedl sám odhadnout, nevím jaký jsou přenosový rychlosti a kolik grafika potřebuje, tak jsem fakt nevěděl :-) A zase mi bylo divný, proč by do nové desky nabušené cpali jen 2x8 to se mi nezdálo, tak teď to vím, když je to fuk :-)

Díky moc ještě jednou :-)
Intel Core 2 2,66GHz@3,6Ghz; Gigabyte N680SLI;
Nvidia 8800GTX, 2x Corsair Dominator 1100Mhz; 2x 80GB Western digital, 3x 320GB WD, SoundBlaster Live; Toshiba DVD-ROM 16x; Pioneer DVD-RW DualLayer; Yesico 560W; Watercooling set by Alphacool; a všechno je schovaný v Thermaltake Supertower Xaser III; Monitor Iiyama 22" LCD + ozvučení by Genius Theater set.
KunNy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KunNy »

Že je to fuk bych určitě neříkal:
http://www.tweaktown.com/articles/1472/ ... index.html
(srovnání X48 chipsetu proti P45ce, CF s dvěmi Radeony HD 4850)
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Tak a teď kde kecají...jestli na TomsHardwar či na Tweaktownu...
Osobně na Tweak nechodím, pač tam jsou měření hrozný...
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
KunNy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KunNy »

Taky na tweaktown chodím jen vyjímečně, ale pochybuji že by si ty grafy vycucali z prstu...
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“