Napájení USB hubu z AT zdroje

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
ajolie
Nováček
Nováček

Napájení USB hubu z AT zdroje

Příspěvek od ajolie »

Ahoj,
prosím poraďte mi, vyrábím externí box na 4 disky ze starého počítače z AT zdrojem. Data budu z disků převádět do notebooku pomocí IDE/USB redukce, kterou mají zde: http://cybex.cz/Hardware/Pocitacove-kom ... gorie=150/

Chtěl bych tam ještě přidat USB hub, který je možno externě napájet z 220V.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46234
Chci tento hub "zabudovat" do té staré case a proto bych chtěl tento hub napájet přímo ze zdroje přes molex. Myslíte, že to půjde tak jak jsem to nakreslil? Že prostě jen místo trafa zapojím 5V a ground a že to bude fungovat?
Obrázek
Dotaz se týká je té světle zelené části schématu, ty disky jsou myslím bez problémů. Ten červený obdélníček je další USB hub, ale tentokrát bez externího napájení, jen sbírá data z těch disků.

Díky za rady :)

// edit: upravil jsem dotaz, aby byl srozumitelnejsi a dodelal obrazek
Naposledy upravil(a) ajolie dne sob 21. čer 2008, 15:47, celkem upraveno 2 x.
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

Pokud spravne chapu,budou tam 4 disky s redukcema zapojene do hubu, a jeden kabel ven do ntb. Takze si zjisti napajeni hubu a uvidime
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

nejak mi unika na co se ptas, spis si napsal co udelas, zadnou otazku nevidim
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
Zeb
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeb »

No z toho trafa by melo jit 5V do hubu, takze kdyz si ze zdroje vytahnes 5V, napajis konektor a zapojis, tak by to melo nahradit to trafo
ajolie
Nováček
Nováček

Příspěvek od ajolie »

Díky všem za radu, moc jste mi pomohli, nakreslil jsem obrázek jak jsem to pochopil, je v prvním příspěvku.

Kdyžtak prosím napište, jestli je moje představa špatná, jestli třeba nepůjde do těch USB zařízení moc velký proud, když to nepůjde přes to trafo. Ten AT zdroj v počítači je starý, jen 150W, ale snad 4 IDE disky a případně 4 flashky v tom napájeném USB hubu utáhne.
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

jestli je hub na 5V tak to muzes tak udelat, a co se tyce toho proudu, tak hub si veme kolik potrebuje, problem by byl kdyby bylo nedostatek coz ale nehrozi...
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
Zeb
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeb »

Melo by to bejt OK
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Ale je to vcelku zajímavý nápad na řešení, zkus sem pak doplnit na kolik to celkově vyšlo a jak to pěkně funguje :)

tzn: kolik to celkově žere a jak rychle se k tomu dá přistupovat
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

imho neni to spatny napad ale osobne bych se snazil o pouziti LAN, takovy doma delany NAS
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

jj už jen třeba kvuli raidu
ajolie
Nováček
Nováček

Příspěvek od ajolie »

Mám v plánu sem pak hodit nějaké fotky toho case s disky, reálnou rychlost disků přes USB 2.0, teplotu disků, apod.
(jsou to IDE, 7200 rpm, 8-16MB cache, kapacita 40, 80, 160 a 320GB).

Odběr energie by neměl být nějaký letální, běžný 3,5" disk žere kolem 10-15W, nějaká energie se taky ušetří vzhledem k tomu, že každý disk bude mít svoje vypínátko, aby neběžel tehdy, když ho nepotřebuju.
Díky tomu IDE/USB řadiči je můžu zapínat a vypínat i za běhu počítače, což je taky velká výhoda oproti zapojení na klasickém PC.

Všem díky za radu, vyzkouším, nafotím, vyhodnotím a zveřejním :-)
ajolie
Nováček
Nováček

Příspěvek od ajolie »

M4r1hu4n3 píše:imho neni to spatny napad ale osobne bych se snazil o pouziti LAN, takovy doma delany NAS
Jeden síťový disk už doma mám: Seagate Maxtor Shared Storage II, tento disk má v sobě dva USB 2.0, takže počítám s tím, že celý ten svůj čtyřdiskový kolos ještě zapojím do jednoho z těch USB.
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

takze tam mas sitovy disk ke kteremu se da pres usb pripojit dalsi zarizeni a to cele provozovat pres LAN. ty tam das navic hub a 4 disky ze?
ajolie
Nováček
Nováček

Příspěvek od ajolie »

M4r1hu4n3 píše:takze tam mas sitovy disk ke kteremu se da pres usb pripojit dalsi zarizeni a to cele provozovat pres LAN. ty tam das navic hub a 4 disky ze?
jo, přesně tak, ještě jeden usb mi tam zbyde pro tiskárnu.
přiližně takhle vypadá ten maxtor zezadu:

Obrázek
Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Napájení USB hubu z AT zdroje

Příspěvek od Jan16 »

Pokud správně chápu, USB hub potřebuje externí napájení, že j?
Pokud je na něm vyvedený nějaký konektor na napájení, takk řekni, co je u něj napsáno (třeba "5VDC 1.5A")
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
http://jan16.czela.net/
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

:roll: Já myslim že už to vyřešil..
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan16 »

VYřešil to. A správně. Takhle to má být :) Já jen že někteří dokáží být opravdu tupí, ovšem tohle je jiný případ. KDyž se mu něco vysvětlí, tak to pochopí. Ne každý je ale tak inteligentní. (Mám zkušenosti - odpálil desku, protože prohodil P8 a P9 konektor zdroje sice stará deska, ale zničil jí... :) desetkrát mu opakuju že strany konektorů s černejma drátama patřej k sobě :mrgreen: )
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
http://jan16.czela.net/
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“