Windows nechtějí naběhnout - hrozí ztráta dat

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
ondra11
Nováček
Nováček

Windows nechtějí naběhnout - hrozí ztráta dat

Příspěvek od ondra11 »

Zdravím,

Předem se omlouvám jestli sem tento příspěvek nezařadil správně do této sekce.

Řeším problém s dnes už zastaralým PC (P-II 400 MHz, 192 MB RAM, grafika integr., Windows 98), a lze to popsat asi takto: Začalo to před dvěma týdny, kdy Windows nechtěli naběhnout a PC jsem musel restartovat asi 20x a pak bylo vše OK. Za pár dní, se při spuštění PC objevila hláška, že CPU není nalezeno , nebo že nezná frekvenci, nějak tak podobně (?!!) a že se musí jeho frekvence nastavit v BIOSu (?!!). Tak sem to nechal být, no a po pár restartováních jsem se zase v pohodě dostal na plochu Windows 98. Vše dopadlo tak že teď, když zapnu PC, tak světýlka na předním panelu zasvítí, hardisk zahrčí (jako vždycky, to je normální), no a monitor zůstává v pohotovostním režimu a PC nic nedělá! Proč je příspěvek tak dlouhý? Protože mám v tom PC důležitá data jako učetnictvý atd... a potřebuji pomoc.

Zkoušel sem PC vyčistit od prachu, přehazoval jsem moduly RAMky ve slotech, nebo třeba sem tam nechal jen jednu (64 MB), zkoušel jsem rozjet PC při odpojené disketovce nebo při odpojené CD-ROM mechanice, jinak u procesoru(Intel Celeron) jsem se díval na takový tři LEDky a když spustím PC tak jsou první dvě zelený a ta třetí červená, a jindy jen jedna zelená a dvě červený no nevím.

Za pomoc, radu moc moc děkuji a ještě jednou se omlouvám za délku příspěvku.
Cigi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cigi »

To vypada na desku v haji.... koukni se dovnitr, a zkontroluj kondenzatorky, jestli nejsou vytekly. Jinak, data v pohode vytahnes, pokud das disk do jinyho pocitace.
Proudí mi v žilách klingonská krev... }}:-(
ondra11
Nováček
Nováček

Příspěvek od ondra11 »

jinak to jsou Windows 98 (nevim co tam dělá ten smajl)...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“