Laserová myš - je to normální ?

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
PersonalComputer
Začátečník
Začátečník

Laserová myš - je to normální ?

Příspěvek od PersonalComputer »

U své nové myši - Razeru Lachesis jsem zaznamenal pro mne-vzhledem k ceně myši-poněkud-zvláštní jev- když píšu na klávesnici - tak senzor - zkrátka a dobře putuje po monitoru... I když myš leží a má nastavenou citlivost dejme tomu na 125Hz a 250DPi tak při tom jak jdou do stolu mikrovibrace senzor trochu putuje tu méně tu více i když je umístěný na kvalitní podložce (Steelpad QCK). Nevím - je to u laserového senzoru normální anebo je to vada myši ?

Nikdy jsem laserovou myš neměl, moje přechozí byly optické a tohle nedělaly. Na DDWorldu však psali že senzor laserový není (nevím jak na to přišli) je však pravda že tam není žádný viditelný paprske (přesně jako u deathadderu který je však infra). Až na toto jsem s myší spokojený - je to tedy normální jev u laserových myšek nebo ne ?
Case: Be Quiet "Dark Base" 900 CPU: i7 7700K 4.0GHz MB: MSi Z170M3 Gaming RAM: Crucial Ballistix Sport 2400Mhz GPU:MSi GTX 1070 Gaming X 8GB HDD: Seagate Desktop 2TB PSU: Corsair RMx 750W OS: Windows 10 Home 64bit Keyboard: Cherry MX Board 6.0 Mouse: Razer DeathAdder Chroma
MK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MK »

mám tu samou a nic podobného mi to nedělá
Asus P5K Deluxe, E8400 @4200Mhz 1.4V, Thermalright Ultra-120 Extreme, 933Mhz 4x1GB A-DATA, WD5000AAKS + silencer, Gainward 8800GTS 512MB @780/1850/2230, X-Fi Fatal1ty, Corsair HX520, Lian Li A10, Nec 20WGX2
PersonalComputer
Začátečník
Začátečník

Ještě někdo má podobnou zkušenost ?
Case: Be Quiet "Dark Base" 900 CPU: i7 7700K 4.0GHz MB: MSi Z170M3 Gaming RAM: Crucial Ballistix Sport 2400Mhz GPU:MSi GTX 1070 Gaming X 8GB HDD: Seagate Desktop 2TB PSU: Corsair RMx 750W OS: Windows 10 Home 64bit Keyboard: Cherry MX Board 6.0 Mouse: Razer DeathAdder Chroma
prd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od prd »

bohuzel mys asi snima vibrace stolu...
zkus projit tohle forum, je tam hodne navodu jak resti problemy s touhle mysi

http://razerblueprints.net/index.php/co ... oard,57.0/
PersonalComputer
Začátečník
Začátečník

Ano, jenže anglicky. Ne že bych neuměl anglicky číst a nerozuměl ale otázka je zda dokonale. Mě jde o to jesltli to je vada myši-nebo vlastnost laseru. To je celé.
PersonalComputer
Začátečník
Začátečník

Má tu někdo stejnou myšku na stejné podložce ať to případně nereklamuju zbytečně ?
PersonalComputer
Začátečník
Začátečník

nikdo neporadí ?
PersonalComputer
Začátečník
Začátečník

Fakt nikdo netuší ?
MK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MK »

Zkusil jsi nový FW? Jinou podložku? Nebo bez podložky jen na stole? Strhnout ten štítek okolo senzoru?

Tohle je snad nejproblémovější myš všech dob. Ta moje zase haluzí s hrubou stranou ExactMatu. Nehledě na to, že jsem měl problémy s uskakováním kurzoru a jeho zastavováním. Vyřešil FW 1.64 + stržení štítku okolo kurzoru (na doporučení výrobce). Další problémy jsou s pomalým pohybem při použití akcelerace (naštěstí nepoužívám).

Hlavně, že v recenzích po ní všude slintali, žádný problémy nenašl (ještě vyzdvihovali skvělý senzor co bere perfektně všechny povrchy včetně třeba koberce), přitom jich jsou po světě plný fóra a nefunguje často korektně ani se špičkovou podložkou.
Asus P5K Deluxe, E8400 @4200Mhz 1.4V, Thermalright Ultra-120 Extreme, 933Mhz 4x1GB A-DATA, WD5000AAKS + silencer, Gainward 8800GTS 512MB @780/1850/2230, X-Fi Fatal1ty, Corsair HX520, Lian Li A10, Nec 20WGX2
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

1. neflamuj to tu, ked niekto bude vediet poradit, poradi.
2. asi moc silno pises a citlivy senzor uz tvoje drevorubacske udery zaznamenava
3. zapchaj senzor prstom a pozri sa co robi kurzor.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Podle me je to vadna mys. Presne takhle se chovaji ultralevne geniusky. Zkusil bych reklamaci, protoze v dnesni dobe se muze rozbit uplne cokoli vcetne mysi.
PersonalComputer
Začátečník
Začátečník

Tak prý mi tu myš vezmou na reklamaci tam ji pošlou do servisu a opravenou mi vrátí zpátky...

Nějak se mi nechce mít rozebranou a znovu smontovanou myš, to je nějaká blbost ne ?

Fw mám 1.64/driver 1.0. Aby bylo jasné on ten senzor nejezdí třeba přes celou obrazovku ale prostě o pár milimetrů tam a sem se hýbe. Ne že by se vydal najednou z jedné strany na druhou to ne ale hýbe se teda docela fest.

Teď třeba dělám pokus píšu tak rychle jak to jen jde a kurzor zkrátka a dobře trochu - viditelně po té obrazovce lítá nahoru a dolu. Myš je teď nastvená na 1500DPI. Co já vím tak s takovou G-5 od logitechu byly taky problémy co se ale týče her tak tam je tato myš myš opravdu nepřekonatelná ! Ano, problémy s ní jsou a že v recenzích sklízela vavřiny to je fakt.
PersonalComputer
Začátečník
Začátečník

Pokus č.2 bouchám li do stolu pěstí tak kurzor opravdu letí až úplně dolů.

Pokus č.3 zapojil jsem deathadder a píšu stejně rychle jako u lachesis - výsledek ? Kurzor vesměs drží !!!! Nehýbe se !!!! Pokud však budu bušit opravdu silně tak se bude hýbat také. Takže jsou tu dvě možnosti-Lachesis je vadná - anebo senzor lachesis je až přecitlivělý. Samozřejmě-nezapomínejme na to že lachesis je údajně laser a deathadder optika.
Naposledy upravil(a) PersonalComputer dne úte 24. čer 2008, 18:27, celkem upraveno 1 x.
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Hod tu mys nekam, kde ji nevlivnuje bouchani, mackani klaves a uvidis. BTW: nektere periferie se opravu, napr. logitech se pouze vymenuje.
PersonalComputer
Začátečník
Začátečník

Dobře - myš je na druhém stole - úplně pryč od toho stolu na kterém je běžně a teď mohu psát jak chci rychle a nereaguje... Ať píši jak píši rychle - kurzor je na svém místě - sedí jako poslušný hafan !
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Tak privrtej stul k podlaze, ostrihej si nehty, kup si novou odpruzenou klavesnici a muzes vesele mlatit do klaves :D
MK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MK »

Jsem ti to teda odzkoušel a když dám klávesnici vedle myši a razantně píšu, tak se kurzor občas o nějaký ten pixel pohne. Nic hroznýho.
PersonalComputer
Začátečník
Začátečník

Pokus č. 4 - myš je zapojená do notebooku (můžete mi říci proč se takhle netestují myši i v redakcích ????) Nebo mám já a x dalších lidí smůlu ? A-voilá - ovladač sice jede ale USB myš nedetekuje. Dobře, dělalo to i s deathaddderm. Možná chyba USB. Pomůže restart ?

Kdepak ! Windows (XP Home na "velkém" počítači mám Visty Home) sice korektně detekovaly myš - ale myš s ovladačem nespolupracuje ! Takže reinstal ovladače.

Předtím to fungovalo. Damm.
PersonalComputer
Začátečník
Začátečník

Už to jede a podívejme se co to tedy dělá ? Takže ať píšu jak píšu i na noteboku ta myš prostě jezdí... Tzn. že snímá jakési vibrace. Takže je tu ještě jedna možnost zkusit jak se myš bude chovat s jinou - obyčejnou podložkou. Takže co se stalo ? Inu hádejte - je to ještě horší ! Myš poodjíždí sem a tam. Ejhle ! Teď se zastavila ! Když ji dám na stůl stane se něco ? Stane se něco bude li na obyčejném stole potaženém tapetou ? Možná reaguje poněkud líněji ale reaguje. Nyní jsem vypnul akceleraci ve windows.

Stalo se něco ? Ne. Myš pořád reaguje na vibrace. Kurzor pořád putuje - i když se mi teoreticky zdá že ! Ecce - že by byl tady zakopaný pes ?

Uvídíme ! Nyní píši opět rychle - píšu jak nejrychleji dovedu ! Hmm, zázrak se nekoná - myš při psaní pořád reaguje. a co když ji dám na hrubou stranu podložky steelpad qck? Tam kde je guma ??? Zkusím to !!!

Walderooode ! To je ono teď můžu mlátit do klávesnice jak chci myš se ani nehne !!!! No nadšení mi dlouho nevydrželo pokud píšu zase razantněji tak se kurzor hýbe. Dobře snížím rozlišení na 2000DPI. Nic - žádná změna. Možná je to trochu méně citlivé... Takže zase na gumovou stranu podložky -stane se něco ? Nu stane ? Jasně že jo - jezdí to zas. Snížení rychlosti na 1500DPI. Opět ! Kurzor se hýbe a hýbe a hýbe !

Nyní jesem udělal jednu věc - zvedl jsem klávesnici nad stůl - protože ji mám umístěnou se sklopenýma nožkama. (Jedna nožička je ulomená-ale kurzor léta i tak. Možná trochu méně. Pokud však píšu normálně - tak se nijak extrémně nehýbe.

Tak co s tebou lachesis - reklamovat nebo nereklamovat ?
prd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od prd »

no nevim, s trochou stesti to vyreklamujes. Ale spis mi to prijde vic jako feature nez bug:). Proste myska uz je moc citliva
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“