PowerExpress

Vše týkající se základních desek. Od problémů, výběru, informací, BIOSů, ovladačů a další.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Odpovědět
Patt
Nováček
Nováček

PowerExpress

Příspěvek od Patt »

Nevíte jestli existuje také PowerExpress na deskopech ?? NVidia tuhle funkci má jmenuje se Hybrid Power, ta umožňuje vypnout přídavnou GK na základní desce když jí nepotřebujete. U AMD jsem nic takového nenašel. :( Jde mi především o tichý provoz, když nebudu hrát hry, není potřeba aby mi tam hučela externí grafika a žrala zbytečně elektřinu. :D
Internet, dvd, starší hry rozjedu i s integrovanou grafikou. Chtěl bych jít do základní desky s čipsetem AMD 790GX na kterých mají být také integrované grafiky nebo do AMD 780G. Jenže nevím jestli ta přídavná grafika (v mém případě 4870) půjde, když jí nebudu potřebovat vypnout (podpora v ovladačích) Jinak půjdu asi do NV ta to umí, ikdyž se mi moc nechce. :(
Nevíte někdo jak to je??
Emer619
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Emer619 »

no podlěmě by měla jít vypnout integrovana grafika v biosu
I killed people, smuggled people, sold people. Perhaps here, things will be different.

YES, WE HAVE *.* !!!
Patt
Nováček
Nováček

Příspěvek od Patt »

Mě spíš jde o to aby šla vypnout ta která není integrovaná(diskrétní grafická karta v PCI-Ex16 slotu, jak se tomu dnes říká :D ) když jí nepotřebuju (DVD, net apod na to stačí bohatě integrovaná grafika) a PC byl tichej a málo energeticky náročnej. U NVidie to jde (Hybrid Power) u AMD jsem to v deskopech nikde neviděl, což mě dost mrzí. :(
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Sice netusim co je mysleno tim Power Express, kazdopadne na spolecnou funkci integrovane a interni grafiky v PCIe slotu, ma NVIDIA technologii - Hybrid SLI a AMD - Hybrid Graphics. Kdy je mozne pouzivat obe soucasne a nebo v pripade, kdy to neni potreba, jednu vypnout.
Patt
Nováček
Nováček

Příspěvek od Patt »

Power Expres je technologie, která se používá u notebooku, pro vypnutí diskrétní (interní) grafiky, trochu více zde

http://www.cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2007052004

zmínka je i v této diskuzi

http://www.extrahardware.cz/forum/viewt ... ?f=4&t=986

Chci si kupovat nový PC a zajímá mě jestli něco podobného má i AMD.
U nvidie jsem vycházel z tohoto článku

http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=1

kde v tabulce nakonci stránky je ta technologie pojmenovaná jako Hybrid Power. Mě jenom zajímá jestli něco takovýho má i AMD u deskopů, protože bych si rád koupil základní desku s chipsetem který to umí. To je vše. Protože na Internetu o tom moc nikde nepíšou, tak se ptám zde jestli o tom někdo něco neví. To k těm dvoum předchozím přízpěvkům. :D

Hybrid Graphic je jenom spojení integrovaný a Lowendový grafiky do SLI kvůli většímu výkonu o tom že by šla ta interní grafika v PCIe slotě zcela vypnout se nikde nepíše. Že bych si koupil jednu silnou (Radeon 4870) a případě že nehraju hry, jsem jenom v 2D ji v ovladačích zcela vypnul a používal jenom integrované řešení a kdyby jsem si chtěl zahrát nějakou náročnou hru (Crysis), tak bych jí zase přes ovladače zapnul. O tom se nikde že něco takovýho má AMD nepíše. Zatím co jsem četl, viz. uvedenej článek výše, toto umí jenom nový chipset u nvidie.

Tak by mě zajímalo, jestli nový chipsety společně s ovladačena graf. karet u AMD taky umí natvrdo vypnout (aby se ani větrák netočil)grafiku v PCIe slotu. To je vše. Pokud ano, o jaké chipsety se prosím jedná?
Děkuji za odpověď
Odpovědět

Zpět na „Základní desky“