AC'97
Moderátor: CageJ
- X-diablo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- C@Rlos
- Nováček

- X-diablo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
V biosu je nastavení zvuku většinou pod položkou Integrated Perihepals nebo tak nějak. Ale kdyby to bylo v biosu vypnutý, tak by se ti to ve windows nenainstalovalo.
:: zkus nainstalovat nový drivery pro VIA AC-97'
http://downloads.viaarena.com/drivers/a ... _V530c.zip
:: zkus nainstalovat nový drivery pro VIA AC-97'
http://downloads.viaarena.com/drivers/a ... _V530c.zip
- Lenka
- Nováček

-
mám ten samej problém - zvukovka AC´97 (na desce FIC AD-11) a zvuk nejede...nepomohly ani nový drivery, ani reinstal Windows. Mimoto mám ještě zvukovku C-media 8738 a to samý - nejede zvuk. V správci zařízení to u jednoho Gameportu (k te c-media) pise : "Toto zařízení nenalezlo dostatek prostředků, které by mohlo použít", pokud se zakáže AC´97, tak Gameport pracuje správně, ale problém to neřeší...
Reprákama to není - ještě včera jely. Začalo to blbnout po tom, co včera nešel detekovat harddisk - to už je v pohodě, ale ten zvuk se mně nedaří rozjet
Reprákama to není - ještě včera jely. Začalo to blbnout po tom, co včera nešel detekovat harddisk - to už je v pohodě, ale ten zvuk se mně nedaří rozjet
- andrejkn
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tu bude problém pravdepodobne s IRQ-čkami. Prezrel by som BIOS a v správcovi zariadení vo Windows treba pozrieť či sa niektoré zariadenia nebijú o prerušenie. Možno bude v BIOSE nastavenie IRQ a DMA na zvukovku. Ak tam také je tak to skúste prestaviť. Možno pomôže aj vypnutie prebytočných zariadení, ktoré sú na základovke ale nepoužívate ich (napr. modem, lan, FD controller).
- Lenka
- Nováček

-
- zombux
- Odborník PCT

přesně jak píše andrejkn, Load Optimized Defaults asi povolilo některý zakázaný zařízení, zkusil bych zakázat třeba COM porty jestli je nepoužíváš (výpis užívaných IRQ najdeš ve Správci zařízení když zobrazíš prostředky podle typu).
jestli nepomůže tohle, ještě je řešení Update ESCD v BIOSu na Enabled, po restartu by se měly všechny prostředky znovu přidělit, nevim jak se s tim ale poperou windows, je možný že to budou ignorovat. máš v BIOSu povolený ACPI?
jestli nepomůže tohle, ještě je řešení Update ESCD v BIOSu na Enabled, po restartu by se měly všechny prostředky znovu přidělit, nevim jak se s tim ale poperou windows, je možný že to budou ignorovat. máš v BIOSu povolený ACPI?
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Lenka
- Nováček

-
- Lenka
- Nováček

-
- zombux
- Odborník PCT

- zombux
- Odborník PCT

- Lenka
- Nováček

-
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Tak ty ovladače odeber, dej restart a znovu je nainstaluj. Možná bude třeba nainstalovat znovu drivery základní desky. Odeber všechny zařízení, který hlásej chybu, ty žlutý vykřičníky.Lenka píše:Tak sem zatrhla ty COM porty.
U té zvukovky mám:
Rozsah I/O: E000-E007
IRQ: 05
Ale mám tam taky něco jako: Řadic jednoduché komunikace pro sběrnici PCI a u toho je v nastavení prostředků: toto zařízení právě nepužívá žádné prostředky, protože na zařízení došlo k potížím...
Bathory
- Lenka
- Nováček

-
- Shit
- Odborník PCT

Můžeš používat pouze jednu zvukovku. Pokud jedeš na C-Medii, tak AC97 v biosu disabluj. Pak postupuj podle rady třeba Bathoryho. Na tu C-medii musíš mít driver třeba z http://www.cmedia.com.twLenka píše:mám ten samej problém - zvukovka AC´97 (na desce FIC AD-11) a zvuk nejede...nepomohly ani nový drivery, ani reinstal Windows. Mimoto mám ještě zvukovku C-media 8738 a to samý - nejede zvuk. V správci zařízení to u jednoho Gameportu (k te c-media) pise : "Toto zařízení nenalezlo dostatek prostředků, které by mohlo použít", pokud se zakáže AC´97, tak Gameport pracuje správně, ale problém to neřeší...
- Lenka
- Nováček

-
- zombux
- Odborník PCT

- andrejkn
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Shit píše:Můžeš používat pouze jednu zvukovku. Pokud jedeš na C-Medii, tak AC97 v biosu disabluj. Pak postupuj podle rady třeba Bathoryho. Na tu C-medii musíš mít driver třeba z http://www.cmedia.com.twLenka píše:mám ten samej problém - zvukovka AC´97 (na desce FIC AD-11) a zvuk nejede...nepomohly ani nový drivery, ani reinstal Windows. Mimoto mám ještě zvukovku C-media 8738 a to samý - nejede zvuk. V správci zařízení to u jednoho Gameportu (k te c-media) pise : "Toto zařízení nenalezlo dostatek prostředků, které by mohlo použít", pokud se zakáže AC´97, tak Gameport pracuje správně, ale problém to neřeší...
To je blbosť, že môže používať len jednu zvukovku. Ja mám SB Live a AC97 na doske. Obidve sú nainštalované a fungujú. Ale záleží od dosky.