Bezdrátové propojení dvou PC po LAN

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Andrw
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Bezdrátové propojení dvou PC po LAN

Příspěvek od Andrw »

Nevíte někdo jak se dájí propojit dva počítače bez drátů na dálku max. do 500 metrů po LANu (např. WI-FI, ...)????
Jestli jo, tak jaký je na to vhodný přístroj za rozumnou cenu???? :?
CPU:AMD Athlon 64 X2 5600+ cooler:Scythe Mugen MB:ASUS M3A32 MVP-Deluxe RAM:GEIL 2x1024 MB-800 Mhz,DDR II Zdroj:Fortron BlueStorm II 500 W Grafika:nVidia Geforce 8800 GTS 512 MB Zvukovka:Creative sound Blaster Live! 5.1 HDD:WD3200AAKS (320 GB, SATA II) LCD:Samsung Syncmaster 931BF
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

do každýho PC wi-fi kartu na kterou je možné napojit externí antétu
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

nutná přímá viditelnost nebo odraz a na tu vzdálenost by ti měly stačit dvě plechovky (pokud je to v nepoužívané oblasti, ve větším městě používání plechovek prasárna největší...)
Francie ... sladká Francie
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

Pokud seš v rušnym městě a navíc je to z baráku na barák tak ta wi-fi karta, ale nezapomeň na limitovanou sílu signálu ČTU :wink:
Andrw
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andrw »

Já jsem sice ve městě ale v části kde není zase až tak moc budov, takže by ten signál šel asi přes tři ulice (asi přes tři baráky)!!!! :)

A máte už vůbec s tímto nějaké zkušenosti - potřeboval bych poradit jaký typ třeba toho WI-FI (výrobce, cena, ...!!!!) :?

PLZ !
CPU:AMD Athlon 64 X2 5600+ cooler:Scythe Mugen MB:ASUS M3A32 MVP-Deluxe RAM:GEIL 2x1024 MB-800 Mhz,DDR II Zdroj:Fortron BlueStorm II 500 W Grafika:nVidia Geforce 8800 GTS 512 MB Zvukovka:Creative sound Blaster Live! 5.1 HDD:WD3200AAKS (320 GB, SATA II) LCD:Samsung Syncmaster 931BF
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

koukni se po Z-COM XI-626, je to dobrá karta za málo peněz, no teda aspoň myslim :) www.i4.cz - tam maj vše levný :)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Andrw píše:Já jsem sice ve městě ale v části kde není zase až tak moc budov, takže by ten signál šel asi přes tři ulice (asi přes tři baráky)!!!! :)
Tři baráky myslíš jako stínící průchodu signálu? Bez přímé viditelnosti?
Jinak výrobce a konrétní produkty Ti určitě poradí Bajgy.
Andrw
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andrw »

Bajgy???
To(ho) neznám!!!!
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

tak to mas teda smulu :)
Toshiba Tecra A6
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

no ale vážně....

psal jsi že je to na 500 m. Pak prvni a hlavni otazka je: Jsi schopny zajistit mezi temi domy primou viditelnost? Ze strechy z nejakeho stozaru nebo proste nejak?

Pokud odpovis ANO, pak se budeme bavit dal, pokud NE, tak na to rovnou zapomen a budes mit lepsi spanek a usetris spoustu nervu.
Toshiba Tecra A6
Andrw
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andrw »

:shock:
Leda, že bych zboural ty tři baráky!!!

Tož nic, tak si koupím nějakou síťovku a půjdu z compem k němu!!!

Jinak dík za objasnění - hned se mi bude líp spát (dík Bajgy)!!!! :)
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

No... byla by tu jeste jakasi moznost...

Existuji zarizeni, ktere Ethernet distribuuji po el. siti. Pokud ten tvuj kamos je tech 500m tak by to teoreticky (opravdu teoreticky) mohlo jit.

Cena jedne takove krabicky je asi 3000,- a ty bys potreboval 2ks. Urcite si to ale nekupuj bez predchoziho vyzkouseni, zalezi na tom v jakem stavu je tam el. sit a kudy vedou draty.. atd... atd...

u nas sezenes napr:

vyrobky firmy Corinex:
http://www.levi.cz/clanek.php?kod=EAD7000
Toshiba Tecra A6
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Bajgy píše:Existuji zarizeni, ktere Ethernet distribuuji po el. siti. Pokud ten tvuj kamos je tech 500m tak by to teoreticky (opravdu teoreticky) mohlo jit.
to Bajgy: já jsem slyšel, že to nejde jen tak, musí to být za jednou pojistkovou skříní kvůli tomu, že se to přes jakýsi elektrický pojistky či co nedostane, vůbec tomu ale nerozumím, tak možná kecám
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

Ma to svoje problemy samozrejme.. Nesnasi to klasicke sroubovane pojistky... vadi tomu motory zapojovane primo na 230V (levne mixery od Vvietnamců apod.) ale mezi domy s modermi el. siti to jakz takz funguje.

Zkratka jestlize bezdratovemu zarizeni vadi zdi, pak tomuto vadi ruzne prechody mezi el. vedenim.
(nicmene moje el. vzdelani je temer nulove, mluvim jen z osobnich zkusenosti s timto zarizenim.)
Toshiba Tecra A6
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bart_Teschen »

Bajgy píše:Ma to svoje problemy samozrejme.. Nesnasi to klasicke sroubovane pojistky... vadi tomu motory zapojovane primo na 230V (levne mixery od Vvietnamců apod.) ale mezi domy s modermi el. siti to jakz takz funguje.

Zkratka jestlize bezdratovemu zarizeni vadi zdi, pak tomuto vadi ruzne prechody mezi el. vedenim.
(nicmene moje el. vzdelani je temer nulove, mluvim jen z osobnich zkusenosti s timto zarizenim.)
Budu řešit podobný problém, řekněme že s kámošem mám oba dva okna do dvora, stačí teda někde u okeního ostění umístit ty antému tak aby viděla na anétu od kámoše a můžeme pařit ? Okna jsou vzdálena řádově 40 metrů.......
IBM Thinkpad T60, Intel CoreDuo T7200 2GHz, 3GB RAM, Radeon X1400, SATA, Win XP
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Bart_Teschen píše:Budu řešit podobný problém, řekněme že s kámošem mám oba dva okna do dvora, stačí teda někde u okeního ostění umístit ty antému tak aby viděla na anétu od kámoše a můžeme pařit ? Okna jsou vzdálena řádově 40 metrů.......
jo, tohle je přesně ideální využití na wifi, tohle bude v pohodě chodit bez jakýchkoliv obtíží (přímá viditelnost a příjemná vzdálenost, to bych taky bral)
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Bajgy píše:Zkratka jestlize bezdratovemu zarizeni vadi zdi, pak tomuto vadi ruzne prechody mezi el. vedenim.
no, nic proti, ale podle všeho co sem zatim čet, tak musíš mít ve skříni s jističema speciální karbičku cca za 600,- , aby ti to "nelezlo" z baráku...

...ale zatím bych o této technologii neuvažoval, protože je drahá, nespolehlivá (na prodlužovačce o délce 3m klesla rychlost o 3Mbps...)

:wink: (test této technologie byl myslím tak před 0,5rokem v CHIPu...)
Francie ... sladká Francie
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bart_Teschen »

pavel.minarik píše:
Bart_Teschen píše:Budu řešit podobný problém, řekněme že s kámošem mám oba dva okna do dvora, stačí teda někde u okeního ostění umístit ty antému tak aby viděla na anétu od kámoše a můžeme pařit ? Okna jsou vzdálena řádově 40 metrů.......
jo, tohle je přesně ideální využití na wifi, tohle bude v pohodě chodit bez jakýchkoliv obtíží (přímá viditelnost a příjemná vzdálenost, to bych taky bral)
OK, jsem v tom lama, co teda musím koupit ? Wi-fi kartu do kompu a wi-fi antenu ? To je vse ? Potom asi nastavit IP jako pri propojeni pres sitovy kebel ne ?
IBM Thinkpad T60, Intel CoreDuo T7200 2GHz, 3GB RAM, Radeon X1400, SATA, Win XP
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Bart_Teschen píše:OK, jsem v tom lama, co teda musím koupit ? Wi-fi kartu do kompu a wi-fi antenu ? To je vse ? Potom asi nastavit IP jako pri propojeni pres sitovy kebel ne ?
no podle mě to pude i bez přidavné antény, kup si nějakou kartu co se k ní dává mini anténka připojená špagátem a tu vrazíš za okno nebo si můžeš koupit USB wifinu, vrazit krabičku mezi vokna a natáhnout USB A-B kabel

toť vše, nastavení se pak provede trošičku jinak než běžná síť, je třeba zvolit mód (adhoc), pojmenovat si nějak tu síť a toť vše, samozřejmě taky ty ip adresy, ale to snad není třeba řešit, tohle už tady určitě bylo, navíc je na to mraky literatury pro začátečníhy plus nějaký dokumentace k těm wifinám, atd.
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

sovicka2001 píše:...ale zatím bych o této technologii neuvažoval, protože je drahá, nespolehlivá (na prodlužovačce o délce 3m klesla rychlost o 3Mbps...)
No zas tak drahe to neni a obavam se ze o moc levnejsi to nebude. Bezdratova sitovka ze prijde na 1-2000,- podle kvality a musis obvykle pripocitat cenu anteny. Tohle stoji 3000,- bez dane

nespolehlivost je druha vec..neni to obvykle otazka delky, ale galvanickych prechodu. Prodluzovacka je proste takovy prechod. Vzdy je lepsi to pichnout rovnou do zdi. Pak doshnes nejlepsich vysledku.
Nicmene souhlasim, ze do idealu to ma daleko.
Toshiba Tecra A6
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“