PC od DELL - deska a montaz grafiky

Vše týkající se základních desek. Od problémů, výběru, informací, BIOSů, ovladačů a další.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Odpovědět
Pitris80
Nováček
Nováček

PC od DELL - deska a montaz grafiky

Příspěvek od Pitris80 »

Ahoj lidi, potřeboval bych poradit ohledně mé základní desky. Přes Everest jsem zjistil jen toto: motherboard name: Dell Dimension C521
motherboard chipset: NVidia Ge Force 6150LE

Můžete mi někdo prodím poradit jestli je to tato zákl. deska?: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41138

Chtěl bych lepší grafickou kartu, než je tato 6150, ale myslím, že je integrovaná, ne? Bude to hlavně na hry. Mám např. Medal of honour Airborne a ta mi tady nejede... chce to minimálně GeForce 6600 a vyšší...
Mohli by jste mi tedy i poradit jakou bych tady mohl použít?

Díky moc
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Rekl bych ze ne,
Dell si hardware dela "sam" a je problem najit i fungujici pameti. Navic, pokud obrazky nekecaji, tak ma del obracenou konstrukci (desku ma na druhe strane).

Nadruhou stranu, mel by mit klasicky pcie slot, takze by ti tam mela jit jakakoli pcie grafika - problem je jiz zmizena kompatibilita.
Naposledy upravil(a) LiveBomb dne pát 4. črc 2008, 14:43, celkem upraveno 1 x.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Pitris80
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pitris80 »

a můžeš mi poradit jak zjistím přesně ten typ?
Erathian13
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Erathian13 »

Opravdu to není deska,kterou jsi zmínil.Vytvoř v Everestu zprávu,někam ji uploadni,pošli sem link a mrkneme na to :)
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Jak bylo napsano vyse, Dell si nechava veci delat "na miru", resp. upravovat. Podle toho typu cipsetu nForce430 nebo 410 - Geforce6150 LE (viz FAQ zde v sekci) je jasne, ze jde o integrovanou grafiku (da se poznat tim, ze modry VGA vystup je u USB, sitovku, zvukovky, atp. a ne (dole) mezi sloty).

Kazdopadne pokud se nekouknes dovnitr a nezjistis, ze tam mas volny PCIe slot, do ktereho by se dala pridavna grafika dat, tak se radi tezko. Pokud volny bude, tak lze koupit cokoli z PEG grafik - podle ceny, kterou jsi ochoten zaplatit.
Pitris80
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pitris80 »

Jo PCIe slot mám volný, ale nevím jestli se mi tam vejde jakákoli grafická karta... Mám totiž užší bednu a nevím jestli bych zavřel kryt... :sad:
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

muzes zmerit kolik tam mas mista? podle ok jestli tam mas 8-10cm tak se ti tam vejde skoro jakakoliv karta (na sirku) na delku je to vice individualni
NB:Acer Aspire V3 571G
Pitris80
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pitris80 »

no mám ji doma, ale je to určitě tak do 6cm....

mám přesně tuto bednu :

http://cgi.ebay.co.uk/Ex-rental-Dell-Di ... otohosting
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No dívej... Jak tu bylo psáno. Dell si nechává vyrábět desky u jiných výrobců - často MSI a ASUS. Desky vypadají úplně stejně jako ty nejvíc low-end(většinou) desky vlastní těmto firmám, jenže jsou v rámci šetření osekané o všechny funkce/konektory, které DELL neplánuje použít - vzhledem k tomu, že DELLy jsou většinou mířeny do podnikové sféry, nepočítá se, že by se v nich někdo hrabal a něco upravoval. Jinak vzhledem k tomu, jak je tato sestava stará podle komponent soudě, nejlíp uděláš, když se prostě podíváš dovnitř, protože pochybuji, že máš ještě záruku.
Jinak Willika bych trochu upravil, protože do každého DELLu opravdu nemůžeš strčit cokoliv. Dell mívá desky obrácené, tj. skříň se otvírá zpava a tím pádem sloty jsou obráceně. Protože PCI-Ex bývá ten nejvíc nahoře a grafika je v takovém systému chladičem směrem nahoru, dvouslotově chlazenou grafiku tam nedáš. Každopádně to otevři a uvidíš.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Pitris80
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pitris80 »

Už je to vyřešeno... mám novou grafiku a kryt nezavírám.... 8)
Jerry-Junglist
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: PC od DELL - deska a montaz grafiky

Příspěvek od Jerry-Junglist »

zajimavy, ja mel kompa vo della a skusil sem tam asi 4 grafiky a zadna nesla, jen origos :(, vlastne tam neslo nic ciziho
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Právě... Ale nejde ani tak moc o to, že to je od někud jinud, ale že to nemá přesně ty parametry co ten DELL chce. Třeba tam nedáš jen tak nějaké paměti, protože to chce "přesně tyto ECC s touto frekvencí a a tímto časováním defaultně nastaveným..."
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od N@$ty »

Aros píše:Právě... Ale nejde ani tak moc o to, že to je od někud jinud, ale že to nemá přesně ty parametry co ten DELL chce. Třeba tam nedáš jen tak nějaké paměti, protože to chce "přesně tyto ECC s touto frekvencí a a tímto časováním defaultně nastaveným..."
Troufám si říct, že tohle už u nových DELLů tolik neplatí (nejde vše, ale už jsou i non-DELL komponenty). Do svého Optiplexu 755 jsem bez problému strčil GeForce grafiku (Inno3D) a více paměti (Kingstone).

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Ano všiml jsem si. Dva roky staré a více, tam to tak skutečně bylo. Starší Optiplexy měli celou desku na druhé straně. Prostě zrcadlově otočenou, takže třeba grafika by byla orientovaná chladičem nahoru, což znemožňovalo dvou-sloty - leda že bys vyřezal díru do skříně pilkou na železio jako jeden kamoš... Precissiony zase nežraly jiné než ECC moduly(a pravděpodobně i Optiplexy) jako paměti... S grafikami problém ale nebývá, pokud už se vám je podaří nacpat do skříně... Další problém je, že v BIOSu nic nenastavíš, takže paměti buď umí přesně to jak jsou natvrdo nastaveny parametry v CMOS, nebo to prostě neumí a máš smůlu. No prostě DELL.
Odpovědět

Zpět na „Základní desky“