COrsair 4 4 4 12 800 mhz. Jejich OC a chybka v memtestu

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Wakizashi
Začátečník
Začátečník

COrsair 4 4 4 12 800 mhz. Jejich OC a chybka v memtestu

Příspěvek od Wakizashi »

Zdravím. Mám výše zmiňované paměti a snažím se je přetočit. Časování jsem hodil na 5 5 5 15. voltáž na 2,1. na cca 900 MHZ jsem zkoušel přes noc memtest 2.01+ a v pohodě. Dnes jsem zkoušel 1002 a po peti loopech ok. Ráno jsme se probral a našel tam jednu error. Předpokládám, že chyba je buď v napájení, které bych měl zvednout. Nebo prostě to ramky už dál nedají. Možná si pohrát s časováním? Memtest 2.01+ by měl být snad aktuální. Btw jsou to 2x2 GB. jaký je váš názor pro zjištění limitu, abych z nich vyccunul nejvíc co to šlo.
X5650, 24GB DDR III,Asus Rampage Gene, Corsair AX 860W, HD7850, Samsung Evo, Sandisk Ultra, WD, X360/XB0 Gamepad, Qanba Q4Raf Arcade Stick, Tannoy Reveal, Jackson DK2 Skulls MIJ
"Fatherland - Tragedies. Tragedies written in snow.
Fatherland - Poetry. Poetry written in blood"
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

pridej do toho napeti a otestuj to v Prime95 nebo OCCT, popr Orthos....Hlavne do těch ramek nedávej víc jak 2.3V!!!!
Wakizashi
Začátečník
Začátečník

:(

Příspěvek od Wakizashi »

tak jsme to projel tim memtestem 2.01+ pres den, kdy jsem byl v praci na hodnotach 800MHZ 5 5 5 15. výsledek:

Tst: 6, PASS: 16, Failing Address: 00113217f0 - 4411 MB, Good 00000080, bad: 00000280, Count Can: 1, Err-Bits 00000200.

Tak nevím:( docela se toho obávám. Systém se může zdát ok, ale aby to nebylo v háji. Nějaké doporučení Jak dlouho bych měl zkoušet třeba Occt na RAM test, případně Prime a jaký typ testu? radši bych zkusil tohle něž, čachry s moduly a se sloty...

Edit: ještě mě napadá zkusit novější bios pro desku...
X5650, 24GB DDR III,Asus Rampage Gene, Corsair AX 860W, HD7850, Samsung Evo, Sandisk Ultra, WD, X360/XB0 Gamepad, Qanba Q4Raf Arcade Stick, Tannoy Reveal, Jackson DK2 Skulls MIJ
Wakizashi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Wakizashi »

Další skvělý poznatek. Zkusil jsem to na dvě a půl hodiny zapnout. Fouknout to na 800 4 4 4 12 2,1V (jako predtim) a 3 passy a zadna chybka. Taky jsme stahl takty CPU, ale sakra nechapu, jestli to bylo OCed CPU, tak proc mi sel OCCT 8 hodin v kuse bez erroru, to same prime pres noc -_- Co treba nenastavuju pri oc je STRAP- ten mam na auto. frekvenci pameti nastavuju primo v biosu. Ceho jsme si nevsiml jsou veci jako SKEW v biosu. Tak kde je sakra problem?:D
Odpovědět

Zpět na „Paměti“