ZATAJENIE IP ADRESY

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

ZATAJENIE IP ADRESY

Příspěvek od Tommi »

da sa niejako zatajit IP adresa ked sa snazim nadviazat komunikaciu z niejaky PC alebo popripade aby im hadzalo ze mam inu
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no když s někým navazuješ TCP/IP spojení, tak musí vědět, kam Ti má posílat data, takže to težko můžeš zatajit, pochopitelně se to dá tunelovat přes nějaký mapovaní portů, apod. ale to už zacházíme do ne zrovna čistých praktik
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

musíš "cestou" projít přes nějaký proxy server, který tě dokonale zanonymizuje...
a pokud potřebuješ nějaký specifický port, musíš si vyhlídnout nějaký proxy, který má namapované i nestandartní porty...
už sem někdo vyprskl tunu linků, mrni se do hledání ... může to být asi tak týden :wink:
Francie ... sladká Francie
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

nemal si na mysli ip spoofing?zatienenie ip nejakou inou....to by aj mna zaujimalo ako na to :roll:
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Když dáš na seznamu hledat třeb anonymní ip nebo něco s touto tématikou, ta ti to vyhodí spoustu stránek. Najdeš nějakou anonymní proxynu a přes tu se připojíš. jenže to nefunguje. Někde jsem našel java script který to umí obejít.
tady nějaké máš ¨
http://www.stayinvisible.com/index.pl/proxy_list
program:
http://www.stayinvisible.com/index.pl/home
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

jo to je fakt, na tu proxy jsem v tom spěchu zapoměl, akorát si uvědom, že falšování identity je nelegální a můžeš z toho mít průšvih, např. u nás na fakultě se za to běžně vylučuje ze studia
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

proč by to mělo byt nelegalni? nedovedu si predstavit zakon jaky by to mohlo porusovat. (myslim maskovani vlastni IP)
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Tohle ale neni falšonání identity. Já bych to viděl spíš jako anonymní přístup.
Faktem ale je, že když se ve škole přihlásí nekdo na zkoušku a neni možné z jakého PC to bylo - z jakého uživatelského účtu - je problém.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

no snad ta skola ma nejaky ucet ke ktremu se hlasis na zaklade hesla ne? To by byl system k nicemu, kdyby to hlidalo jen IP adresy :)

mimochodem. Anonymizery jsou jedna vec a druha je jejich seznam, ktery rozumni ISP integruji do routeru pod kolonku "pristup zakazan" takze pak se skrze takovou IP dovnitr site stejnet nedostanete.
Toshiba Tecra A6
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

KOFis píše:proč by to mělo byt nelegalni? nedovedu si predstavit zakon jaky by to mohlo porusovat. (myslim maskovani vlastni IP)
samo o sobě žádný, záleží na tom co s tím chceš dělat :wink:
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

pavel.minarik píše:
KOFis píše:proč by to mělo byt nelegalni? nedovedu si predstavit zakon jaky by to mohlo porusovat. (myslim maskovani vlastni IP)
samo o sobě žádný, záleží na tom co s tím chceš dělat :wink:
pochybuju že by to tommi chtel na nejakou ilegalni cinnost :roll: a pokud by to melo byt brano jak jeden ze zpusobe zabezpeceni (ochrany) at uz cehokoliv, tak by to snad melo byt v poradku, ne?
tosuja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tosuja »

Nelegalni to tusim neni, neeticke v zasade taky ne. NAT dela (z jinych duvodu ) to same. Jina vec je, co s tou anonymitou budes delat....
Mimochodem, kdybys myslel treba anonymitu pri browseni, tak ve chvili, kdy povolis Java scripty, cookies a podobne zhovadilosti :wink: , je po anonymite.
Reseni je mit vzdaleny pristup na Unixovy server, kde neni process accounting.
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

tosuja píše:Nelegalni to tusim neni, neeticke v zasade taky ne. NAT dela (z jinych duvodu ) to same. Jina vec je, co s tou anonymitou budes delat....
Mimochodem, kdybys myslel treba anonymitu pri browseni, tak ve chvili, kdy povolis Java scripty, cookies a podobne zhovadilosti :wink: , je po anonymite.
Reseni je mit vzdaleny pristup na Unixovy server, kde neni process accounting.
btw. co je to NAT a ako to funguje???
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Native Address Translation - všechny mašiny nějaké sítě navenek vystupují pod jedinou vnější IP adresou, prostě takový překlad

je to jakási tabulka, která si pamatuje všechny požadavky ven a přišedší (snad jsem ten přechodník nepopletl) odpovědi přesměruje na ten správnej stroj za NATem (tj. ve vnitřní síti)
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Jeste bych doplnil, ze schovani se za NATem neni prilis ucinnou metodou maskovani IPcka. Hromada softu ochotne vykeca i IP i z privatniho rozsahu (namatkoi ICQ v defaultni konfiguraci) a take je hned zrejme v jake siti sidlis.

to Pavel: [hnidopisska] Prisedsi bude asi spravny tvar ale je to spis pridavne jmeno = "ty co uz prisly". Prechodnik to asi neni. Ovsem zadny cestinar nejsem :oops: [/hnidopisska]
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

pavel.minarik píše:Native Address Translation - všechny mašiny nějaké sítě navenek vystupují pod jedinou vnější IP adresou, prostě takový překlad
este jedna hnidopisska:

NAT = Network Address Translation (ne Native)
:)
Toshiba Tecra A6
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

to bajgy: jasne ze Network, su jeste zblblej z dnesni zkousky :oops:

to miho: mas pravdu, spis tam melo byt prichozi pakety, protoze prisedsi (asi to fakt nebude prechodnik, ikdyz jeden nikdy nevim, zjistim to za domaci ukol), jsou skutecne ty co uz prisly :lol:
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

ja nechcem nikde chodit tajne ja len ze na HUBE sa mi jeden user vyhraza ze mi tam bude chodit cez niejaky NAT tunel a ja ze ako sa proti tomu branit???
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Tommi píše:na HUBE sa mi jeden user vyhraza ze mi tam bude chodit cez niejaky NAT tunel a ja ze ako sa proti tomu branit???
stačí zjistit IP adresu s jakou ti tam leze (není problém) a bloknout ji, někudy z toho tunelu musí vylézt, no a ty mu zacpeš díru :lol: pak to bude mít bohužel tu nevýhodu, že nikdo s touto adresou Ti na hub nevleze, ale to neřeš, já se nadostanu na CZPRO ještě asi tak rok, protože nějakej ***** co má taky karneval dostal roční ban za bůhvíco
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

pavel.minarik píše:
Tommi píše:na HUBE sa mi jeden user vyhraza ze mi tam bude chodit cez niejaky NAT tunel a ja ze ako sa proti tomu branit???
stačí zjistit IP adresu s jakou ti tam leze (není problém) a bloknout ji, někudy z toho tunelu musí vylézt, no a ty mu zacpeš díru :lol: pak to bude mít bohužel tu nevýhodu, že nikdo s touto adresou Ti na hub nevleze, ale to neřeš, já se nadostanu na CZPRO ještě asi tak rok, protože nějakej ***** co má taky karneval dostal roční ban za bůhvíco
ked sa dostane na hub cez nat tunel tak mi vipise adresu jeho routera???
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“