ASROCK ALIVESATA2-GLAN a vypina se PC

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
maax
Nováček
Nováček

ASROCK ALIVESATA2-GLAN a vypina se PC

Příspěvek od maax »

Caute,ma problem.Koupil jsem novou desku na AM2,tuto ASROCK ALIVESATA2-GLAN a cpu mam athlon X2 4000+,chladic AC Frezer,3GB ddr 800,ati 1950GT,zdroj eurocase 400W,500GB sata2,DVD RW.Problem je v tom ze jsem to slozil a pc se sam od sebe UPLNE VYPNE.Cpu neni nataktovane bezi na default a ma kolem 40 C,v zatezi cca 50 C.Cim to muze byt ze se vypina?Skousel jsem novy zdroj ale jen 400W,i jine pameti.Muze byt spatna deska?Predtim jsem mel MB biostar tforce s cpu X2 3800+ pretaktovany z 2GHZ na 2,6GHZ a slapalo to v poho.Prosim poradte.Diky
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Jé, to je náhoda, a koupil si ji zrovna v Helku, hm... A pan Hradil se tvářil vesele , kdyžti ji prodával? :lol: No, odložím-li stranou různé finty, které se v Helku dějí, tak samozřejmě deska vadná být může. U nejlevnější možné desky pro tuto platformu je to i celkem pravděpodobné. Za vypnutím(jako fakt VYPNUTÍM) PC, nemůže stát jen deska nebo zdroj, protože nikdo jiný proud odšmyknout nemůže(u AT to mohl být dokonce jen zdroj). Takže pokud nemáš určitě žádné problémy s Power tlačítkem(kontakty v pořádku, náhodné sepnutí vyloučeno, není opotřeben) a jsi si jistý zdrojem(kterému bych v tomto případě věřil rozhodně víc než desce) nezbývá než desku reklamovat(pokud ti v Helku dali záručák či účtenku whatever, což také není pravidlem...)
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
maax
Nováček
Nováček

Příspěvek od maax »

Dik,no.Ale moc mi to nepomohlo,ale pobavil jsi me s panem Hradilem. :-D .Jak rikas,finty jsou tam na dennim poradku,to je proste HELKO.jen sem chtel levnou desku s velkym poctem slotu na RAM a HDD a mozna moznost i taktovani.Ale to je fuk,vcera jsem skousel CPU sempron 1150(2GHZ},jel v ni uplne bez problemu i ve pretaktovanem stavu na 2,6GHZ ani vypnuti.A mel cca 47 C.Ale muj 4000+ trosku nataktovany mel cca 50 C a pri velkem zatizeni 65,coz by mi nevadilo.A prave v 65 C se mi pc vypne.V biosu jsem chtel nastavit jak u sve stare Tforce 90 C a neslo to,je tam max 65 C.Takze si myslim ze to spusobuje ta teplota.V biosu kdyz dam disabled na HW monitoring tak se stejne PC vypne pri tech 65C.No zajimalo by me jestli se to da nejak softwarove vypnout ve WINech.a nastavit tam vzpninani Pc az treba pri tech 90C.Diky
Ale je to jen moje domenka :oops:
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No jako mělo by to jít zvednout přece jen 65 je dost málo. Když říkáš že max je 65, to ta máš třeba 40, 45, 50, 55, 60, 65 a konec? to je dost podivné... Nejde dát tato ochrana úplně na disabled? Nemyslím celý monitoring, jen tady tu hraniční teplotu... jinak můžu se zeptat co používáš za chladič?
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
maax
Nováček
Nováček

Příspěvek od maax »

Jde tam nastavit min 45 a max 65 C,kdyz dam disabled tak stejne jak dosahne 65 C cpu se pc vypne.Chladic mam AC Frezer 64 Pro PWM.No jinak v tom monitoring nijde nastavit nic,jen disable nebo rucne max tech 65C.Zajimalo by me jesteli neni naka utilita ktera ve windousu povoli vypinani treba az u tech 90C
PatrikL
Nováček
Nováček

Příspěvek od PatrikL »

V biose sa to nenastavuje, tam je iba funkcia Cpu quiet fan - pri akej dosiahnutej teplote sa má ventilátor roztočiť naplno.
Vypínanie pri 65 C je vlastnosť procesora ( http://products.amd.com/en-us/DesktopCP ... aspx?id=60 - max temps), ktorá sa nedá ovplyvniť. Konkrétne by som odporúčal skontrolovať či je dobre pritlačený chladič, alebo či tam je dobre nanesená teplovodivá pasta (možno tam nie je vôbec :) ). Prípadne kúpiť nový chladič na procesor, alebo zlepšiť prietok vzduchu v skrinke (upratanie káblov, možno aj pridanie ventilátora ak chýba...)
maax
Nováček
Nováček

Příspěvek od maax »

No pastu jsem tam daval znova,ktera byla stim Frezerem.Jinak chladic si myslim mam dan dobre.kdyz spustim treba 3mark a dam jen test CPU tak teplota vyleti na vypne se pc,pokud jen serfuju nic se nedeje.Napadlo me ze by byli spatny ten chladic,ty heatpine nebo jak se to menuje.nevim,jestli ho dat na reklamaci,dal jsem dneska BOX a chladi skoro stejne.Fakt nevim.No jen by me zajimalo jestli existuje ta utilita na prehrivani CPU.A ze bych tam nastavil vypnuti az pri 90C.Jinak diky za odpovedi.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Můžeš mít oprvdu extrémně podivný a špatný processor, ale to je nepravděpodobné, protože oni prochází celkem solidním testem. Chladič je rozhodně dostačující - pokud si si jistý tím, že je dobře nasazen, pak je to možná divný procesor. Spíš bych ale vinu svaloval na blbou desku - může mít blbá čidla, nedoladěný BIOS... Jakou máš verzi BIOSu, možná by nebylo na škodu zkusit to přeflashovat. Mohlo by to pomoct. Pokud máš možnost zkusit CPU v jiné desce, udělej to. Jinak se můžeš stavit za panem Hradilem a zklusit reklamačku(pokud jako to co ti dal není účet za Pizzu).
maax
Nováček
Nováček

Příspěvek od maax »

Problem asi vyresen,v biosu bylo nastaveno default napeti pro CPU 1,35V kvuli tomu cpu mel tak vysoke teploty,tak jsem nastavil 1,2V teplota je nyni cca 37 C a pri zatezi kolem 50 C.OC budu skouset ale bez zvedani napeti.Jinak diky za odpovedi.
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“