Reset biosu

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
telleke
Nováček
Nováček

Reset biosu

Příspěvek od telleke »

Zdravíčko
Mám problém s notebookem. Dal jsem si do biosu heslo, zapoměl jsem ho a teď se do něj nemůžu dostat. Hledal jsem nějaký jumper jako u normálno PC, ale nic jsem nenašel, teda neměl jsem rozdělanej celej noťas. Nevíte někdo jak na to? PLS

Mám MSI EX700. Bios je AMI
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

U notebooku tlačítko/jumper na reset.. nebývá. Buď si na to heslo vzpomeneš, nebo to budeš muset asi někam odvést..

Maximálně tvůj notebook je výjimka a náhodou možnost resetu má, ale ta šance je.. dost malá :roll: .
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
telleke
Nováček
Nováček

Příspěvek od telleke »

Takže jedině zkusit flashnout BIOS na jinou verzi. To by mělo pomoc ne?

Edit: a nějakej program na to není? Nějaký Kill Cmos jsem našel, spustil, ale nic to nedělalo, asi proto, že to byl program pro DOS.
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Flash ti pravděbodobně nepomůže.Navíc hodně dnešních ntb má eeprom, takže třeba vyjmutí baterie nepomůže, naopak, pak se dpstaneš do situace, že ntb chce např. z důvodu nastavení času do biosu, kam neznáš heslo.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“