Zvukovka na Abit NF7-S
Moderátor: Eddward
- Inferno
- Začátečník

Zvukovka na Abit NF7-S
Chtel bych se zeptat jakou kvalitu (zvuku) ma integrovana zvukovka na desce a jestli podporuje EAX (a jemu podobne)a ostatni finesy.Jestli ma cenu kupovat SB nebo staci ta na desce.Diky za odpovedi
- zombux
- Odborník PCT

ano EAX podporuje a je 5.1. je trochu rozdíl v tom, jak připojíš repro.
přes digitální SPDIF výstup ti bude fungovat hardwarový dekódování Dolby Digital (použije se Soundstorm)
přes klasika analog běží zvuk jen přes základní Realtek ALC650 (kterej ale v pohodě stačí)
doporučuju zkusit, novou zvukovku můžeš dokoupit kdykoliv.
přes digitální SPDIF výstup ti bude fungovat hardwarový dekódování Dolby Digital (použije se Soundstorm)
přes klasika analog běží zvuk jen přes základní Realtek ALC650 (kterej ale v pohodě stačí)
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Marian
- Středně pokročilý

Presne tak...najprv vyskusaj integrovanu a ked sa ti nebude lubit tak kup nejaku lepsiu 
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
Casemod
- Lucifer
- Začátečník

V tomhle u NF7-S panuji celkem nejasnosti, co jsem cetl jinde tak UDAJNE v podstate ten ALC650 zustava na desce pouze a jen v uloze D/A prevodniku, ale veskerou praci, efekty atd. se zvukem oddre "Soundstorm" = rekl bych i dekodovany DD bude hrat z analogovych vystupu ???zombie píše:ano EAX podporuje a je 5.1. je trochu rozdíl v tom, jak připojíš repro.
Abit NF7-S, barton 2500+ @ 3200+ 11x200Mhz) 1,725V , 56°C full load, Asus V9950GE (FX5900XT) 450/890MHz, 5985b/3DM03 15300b/3DM01 1024MB RAM CL 2,5 (2x512MB dual channel), Fortron FSP300-60PN 300W, nejake disky, vypalmechna a dalsi nepodstatne blbiny.
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Vsechny zvukove efekty opravdu oddre ten soudstorm a pres ALC650 pujde jen ten vystup. Na hry to stacit bude, ale pokud si nejaky soundfajnsmakr, tak to asi nebude to prave.Lucifer píše:V tomhle u NF7-S panuji celkem nejasnosti, co jsem cetl jinde tak UDAJNE v podstate ten ALC650 zustava na desce pouze a jen v uloze D/A prevodniku, ale veskerou praci, efekty atd. se zvukem oddre "Soundstorm" = rekl bych i dekodovany DD bude hrat z analogovych vystupu ???Plus peechoviny jako EAX2 atd... Je to tak, nebo se pletu?
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- Inferno
- Začátečník

- Marian
- Středně pokročilý

Tak od live-ky je urcite lepsiaInferno píše:Jo diky.Mel jsem moznost vyzkouset jak hraje SB Live 5.1 digital a rek bych ze ta zvukovka na desce hraje lip nez ten SB a je bezproblemova.Zato ten SB v nekterejch hrach vselijak chrcel ale ta nVidiacka uplne v poho.
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
Casemod
- shadow
- Středně pokročilý

Tady neni co resit. Zvukovka je to super - a vlastne zadarmo
Zvuk se generuje v soundstormu a pak jde pres ten Realtek do analogu, jak rika jiri drak a lucifer (pokud teda nemas digitalni vystup). Subjektivne zvuk viditelne (nebo slysitelne
) lepsi nez pres SB Live. Troufnu si rict, ze je spis nekde az na urovni audigy a pritom mnohem min zatezuje procik. Problemy s kompatibilitou a ovladacema jsem nemel doposud nemel zadny, az na KOTOR (tam me to trochu chrci pri streaming ingame cutsceenes), trebaze jsem si pekne natahl patch... ale to je spis problem samotny hry nez soundstormu. Taky doporucuju normalne instalovat ovladace od Nvidie, a ne od Realteku. Protoze pak bys mohl prijit zrejme prave o vyhodu toho soundstormu (hadam). Opakuju se, ale podle me to taky opravdu jede nejdriv pres soundstorm, trebaze mi nvidia mixer ukazuje Realtek ALC650 codec.
show must go on..
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- shadow
- Středně pokročilý

Myslis, ze opravdu ne ? No, kdyz to rikas tak presvedciveTomV píše:2 shadow : S analogovým repro bude hrát NF7-S vždycky jako ALC650, SoundStorm kvalitu analogového výstupu NIJAK neovlivní. A pochybuju, že by ALC650 hrál líp, než Live! (dynamika, SNR)...
show must go on..
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Nejde prece jenom o kvalitu vystupu, ale take o to jak ten zvuk zpracuje SS nebo jiný zvukový kodek.TomV píše:2 shadow : S analogovým repro bude hrát NF7-S vždycky jako ALC650, SoundStorm kvalitu analogového výstupu NIJAK neovlivní. A pochybuju, že by ALC650 hrál líp, než Live! (dynamika, SNR)...
Kazdopadne tady o tom pekne diskutujeme, jen skoda, ze ani ja ani ty jsme jeste SS neslyseli
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- Lucifer
- Začátečník

Muzu prispet mymi zkusenostmi po par dni hrani si s Abit NF7-S:
Jaxem uz psal, zvuk skutecne zpracovava v prvni rade Soundstorm, a to tak ze velmi solidne. Nvidia se celkem vytahla s ovladacema a primo v nich jsou uzitecnosti jako slusne pouzitelnej ekvalizer, nastaveni frekvence bass redirectu pri subwoofer, klonovani do zadnich beden vcetne "posuvu" a efektu atd.
Vse tohle vcetne ruznych 3d chujovin skutecne dela "Soundstorm" bez jakekoliv spoluucasti CPU - jednoduse jsem si hral s vsemi moznymi efekty a nastavenim, prehravani MP3 nebo v podstate cehokoliv s 0% vytizeni procesoru. Kvalita zvuku subjektivne velmi dobra, IMHO lepsi nez u SB Live (mel jsem ji predtim) - ono ten Realtec je tam realne jen jako primitivni D/A prevodnik. To zase neni takova veda, a nemyslim ze je v tomhle horsi nez prevodniky v SB live. (s Audigy nesrovnavam neb. jsem doma nemel). Zvuk cisty, odstup signal/sum proste vyssi nez u mych bednicek (Creative 2500//neco//, nevim presne typ, 5+1 sestava) - takze z meho pohledu "zadny" - na kvalitnejsich repro by mozna nekdo neco poznal... (ale i SB Live prej neni v tomhle zadny zazrak)
Co je obrovske pozitivum tak absolutni bezproblemovost a kompatibilita - na rozdil. U SB Live jsem mel porad nejake problemy, kdyz jsem odpojil bedny a zapojil zpatky taxe preplo samo nastaveni na 2+0, o ovladacich, hadanim sae s cimkoliv o prostredky atd. nemluve. Soundstorm zatim fakt "plug n´play", navic potesilo ze i ve hrach konecne funguje 5+1 zvuk tak jak ma = kdyz je nekdo prede mnou slysim ho z "centru" atd. To u SB live nebylo zrovna vzdy pravidlem...
Toliko me prakticke zkusenosti s tim ze vyjma profi muzikanty, totalni fanatiky do high-endu a zlatousce ala. redaktori ze Sterea (kteri poznaji dle zvuku vypalene audio CD od lisovaneho a pod.
) nema smysl utracet za zvukovku a bohate staci neco takovehle na MB... 
Jaxem uz psal, zvuk skutecne zpracovava v prvni rade Soundstorm, a to tak ze velmi solidne. Nvidia se celkem vytahla s ovladacema a primo v nich jsou uzitecnosti jako slusne pouzitelnej ekvalizer, nastaveni frekvence bass redirectu pri subwoofer, klonovani do zadnich beden vcetne "posuvu" a efektu atd.
Vse tohle vcetne ruznych 3d chujovin skutecne dela "Soundstorm" bez jakekoliv spoluucasti CPU - jednoduse jsem si hral s vsemi moznymi efekty a nastavenim, prehravani MP3 nebo v podstate cehokoliv s 0% vytizeni procesoru. Kvalita zvuku subjektivne velmi dobra, IMHO lepsi nez u SB Live (mel jsem ji predtim) - ono ten Realtec je tam realne jen jako primitivni D/A prevodnik. To zase neni takova veda, a nemyslim ze je v tomhle horsi nez prevodniky v SB live. (s Audigy nesrovnavam neb. jsem doma nemel). Zvuk cisty, odstup signal/sum proste vyssi nez u mych bednicek (Creative 2500//neco//, nevim presne typ, 5+1 sestava) - takze z meho pohledu "zadny" - na kvalitnejsich repro by mozna nekdo neco poznal... (ale i SB Live prej neni v tomhle zadny zazrak)
Co je obrovske pozitivum tak absolutni bezproblemovost a kompatibilita - na rozdil. U SB Live jsem mel porad nejake problemy, kdyz jsem odpojil bedny a zapojil zpatky taxe preplo samo nastaveni na 2+0, o ovladacich, hadanim sae s cimkoliv o prostredky atd. nemluve. Soundstorm zatim fakt "plug n´play", navic potesilo ze i ve hrach konecne funguje 5+1 zvuk tak jak ma = kdyz je nekdo prede mnou slysim ho z "centru" atd. To u SB live nebylo zrovna vzdy pravidlem...
Toliko me prakticke zkusenosti s tim ze vyjma profi muzikanty, totalni fanatiky do high-endu a zlatousce ala. redaktori ze Sterea (kteri poznaji dle zvuku vypalene audio CD od lisovaneho a pod.
Abit NF7-S, barton 2500+ @ 3200+ 11x200Mhz) 1,725V , 56°C full load, Asus V9950GE (FX5900XT) 450/890MHz, 5985b/3DM03 15300b/3DM01 1024MB RAM CL 2,5 (2x512MB dual channel), Fortron FSP300-60PN 300W, nejake disky, vypalmechna a dalsi nepodstatne blbiny.
- PKDF
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- zombux
- Odborník PCT