Najlepsi vyrobca ATI kariet
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Axwell
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Najlepsi vyrobca ATI kariet
Zdravim, zatial som takuto temu nevidel, tak zakladam tuto temu. Chcem si zistit ako ste spokojny so znackami, hlavne ktore znacky maju mensie teploty, zivotnost, spotreba a ine... Ak by takato tema uz bola ,tak sem mi sem dajte link a moze ist lock. diky 
- DEVastor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- beardie
- Středně pokročilý

Re: Najlepsi vyrobca ATI kariet
jj, este nestihol nic dojebabratDEVastor píše:Gainward
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- Caderom
- Začátečník

Dost často jsou referenční karty vyrobené jedním výrobcem, a pak přeprodávané. První HD4850 byly určitě od jednoho výrobce, odhaduji, že to mohl být Sapphire, jak je to teď nevím. U nVidie vyráběl (vyrábí) referenční karty (alespoň co se týče 8800GT / 8800GTS) Foxconn a Flextronics. Referenční karty je pak tedy možno vybírat podle příslušenství, délky záruky a ceny.
BTW: Gainward je blbý tím, že na některé karty dává na chladiče plomby, takže je pak nelze vyměnit beze ztráty záruky. O žádném jiném výrobci s podobnou praktikou nevím.
BTW: Gainward je blbý tím, že na některé karty dává na chladiče plomby, takže je pak nelze vyměnit beze ztráty záruky. O žádném jiném výrobci s podobnou praktikou nevím.
- Axwell
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
zaujima ma ako je na tom Gigabyte dost sa mi pozdavaju ich karty. co myslite ?
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
u grafik od ati je to stejne sumak, vsechny jsou prakticky identicky... najde se par atipu, ale osobne bych radsi videl stock layout pcb nez nejaky na rychlo usity slataniny
(mimochodem gigabyte je obecne dobra volba co se tyce % reklamaci)
(mimochodem gigabyte je obecne dobra volba co se tyce % reklamaci)
- mazolini
- Černá karta

-
SAPPHIRE 
Asus P5E WS Pro x38, QX9650 3.80Ghz , OCZ 4GB DDR2 1086Mhz (5,5,5,15) , 2x MSI 5850 CFX (1Ghz Core,5000Mhz memory) Win7 x64 Ultimate, CoolMaster Cosmos, Rosewill 950W , Toshiba REGZA 42" RV530U 1080HDTV
- viky58
- Černá karta

-
no podle mne je pomněr cena kvalita SAPPHIRE 
- Grunt
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No. JA myslím že v dnešní době už na značce tolik nezáleži. Protože firmy jako CLUB 3D a spol. sem už pěkně dlouho neviděl... Prostě vybirat snad jen podle ceny, přibalených her a hlavně případného alternativního chlazení.
Sapphire je podle mně taková průměrná značka která neurazí ani nenatchne.
Gainward je dobrá, akorat sem teda ještě neviděl žadnou ATinu od nich. A ty plomby jsou sice na prd, ale zase jejich chladiče bývají o něco lepší než stock.
Ja osobně fandím Gigabyte. Mám od nich desku i grafiku a max. spojenost. Teda až na momentalni problem s deskou(asi).
Před tím jsem měl Powercolor X1950Pro a teda až na to Accelero to byla kvalita o třídu niž bych řekl.
Ještě před tím Sapphire. A ten teda jak sem zmiňoval je prostě průměr. A ještě předtím jsem měl HIS a stou sem byl vééélmi spokojen, kdybych blebec blbě neflaschnul bios a nepřišla mi už zmiňovana Sapphire z reklamace
to je ale tak 3-4roky z5.
Sapphire je podle mně taková průměrná značka která neurazí ani nenatchne.
Gainward je dobrá, akorat sem teda ještě neviděl žadnou ATinu od nich. A ty plomby jsou sice na prd, ale zase jejich chladiče bývají o něco lepší než stock.
Ja osobně fandím Gigabyte. Mám od nich desku i grafiku a max. spojenost. Teda až na momentalni problem s deskou(asi).
Před tím jsem měl Powercolor X1950Pro a teda až na to Accelero to byla kvalita o třídu niž bych řekl.
Ještě před tím Sapphire. A ten teda jak sem zmiňoval je prostě průměr. A ještě předtím jsem měl HIS a stou sem byl vééélmi spokojen, kdybych blebec blbě neflaschnul bios a nepřišla mi už zmiňovana Sapphire z reklamace
Case:Fractal Design Core 3000 PSU:Enermax PRO82+ 625W CPU: Intel Core i5-2500K + Gelid Solution Tranquillo rev.2MB: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 (rev.1.0) Ram: Kingston HyperX XMP Genesis Grey 8GB 1600MHzGPU: GIGABYTE GTX 470 SOC HDD:Samsung SpinPoint F3 500GB, Crucial M4 128 GB
- Mastodont
- Černá karta

-
Určitě Sapphire, už jen tím, že mají velice dobré vztahy s ATi.
- azirek
- Začátečník

Jak psali lidé nade mnou, dnes je to víceméně jedno.
Takže vybírat dle ceny, obsahu balení (hry, redukce apod.) a chlazení.
Sympatický je Sapphire, což je dvorní výrobce ATI, dále Gigabyte, Asus i Gainward. Osobně bych neměl strach ani z MSI, i když spousta lidí na ní nadává...
U Gainwardu bych se však přesvědčil, co je tam za chladič, od Gainwardu jsem měl GF6600GT a druhý den po koupi jsem běžel pro Zalman VF700-AlCu, jak ten původní byl nesnesitelný...
Takže vybírat dle ceny, obsahu balení (hry, redukce apod.) a chlazení.
Sympatický je Sapphire, což je dvorní výrobce ATI, dále Gigabyte, Asus i Gainward. Osobně bych neměl strach ani z MSI, i když spousta lidí na ní nadává...
U Gainwardu bych se však přesvědčil, co je tam za chladič, od Gainwardu jsem měl GF6600GT a druhý den po koupi jsem běžel pro Zalman VF700-AlCu, jak ten původní byl nesnesitelný...
Ryzen R5 5600 (6C/12T, 3.5GHz/4.4GHz boost, 32 MB L3 cache, 7 nm, TDP 65W, AC Freezer A13X); ASUS PRIME B350M-A - AMD B350; RAM 32 GB (4x8 GB DDR4-2666); Biostar Radeon 6600XT EVO, 8GB; Creative Sound Blaster Audigy FX; Atari 1040STe, Atari Jaguar, PS3 slim 500GB, Nintendo Gameboy Micro. R.I.P.: 3Dfx Velocity100; ATI: RAGE 128GL, Radeon 8500, 9100, 9600, 9700, X1800XL, HD3850, HD4850, HD6850, HD7850/1GB, RX 570/4GB; nVidia: GF2MX400, GF2TI, GF3TI200, GF4TI4200, GF6600GT, GF6800GT, GF8800GT, GTX960/2GB, GTX1660Ti; Celeron 300@500, Celeron 800Mhz, Athlon 1700+, Athlon 2500+, Athlon 64 2800+, Athlon 64 X2 3800+, Phenom II X3 710e, Phenom II X4 945 C3, Ryzen R5 1600
- BudyCZ
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
sapphire je dvůrní výrobce karet pro ATI.vyrábí karty i pro Asus..při dnešních cenách HD 4870/4850 kdy cenové rozdíly mezi značkami nejsou nikterak mohutné bych vzal bud Asus(s Asuskami mám nejlepší zkušenosti) nebo Gainward-ten si karty vyrábí sám a co se týče kvalit grafických karet od gainwardu není co vytknout.jeden z nej výrobců zvláště tedkom ve stáji ATI
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
- Mastodont
- Černá karta

-
Asusky jsou taky velice dobré, viz například X1950Pro (velice tiché). Ale Sapphire je u mne zatím na předním míste.
- DEVastor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- postel114
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
přimlouvám se za ASUS, sic je ve vyšších třídách krapet dražší, ale za to mi připadá velice exkluzivní a naprosto bezproblémový i v nejnižších segmentech.Mám ověřeno.
- Caderom
- Začátečník

Tak pokud je pravda, co psal BudyShine, že ATI karty vyrábí pro Asus Sapphire, tak to bude dobrá volba. Asusu ale hrozně odcházejí nereferenční nVidie, GeForce raději od někoho jiného.
- KnOx
- Začátečník

-
hodne dobre zkusenosti mam s HISem, Saphirem a samozrejme ASUS ten me nikdy nezklamal...
co moc nemusim je Powercoler ale je to vec nazoru mel sem od nich dve karty a obe dve byli maximalne hlucne a cele to chlazeni za nic nestalo
co moc nemusim je Powercoler ale je to vec nazoru mel sem od nich dve karty a obe dve byli maximalne hlucne a cele to chlazeni za nic nestalo
- BudyCZ
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
nevím přesně jak je to dnes ale ještě v dobách cca 3 měsíce po uvedení R600 tomu tak bylo ale myslím si že se nic nezměnilo.Caderom píše:Tak pokud je pravda, co psal BudyShine, že ATI karty vyrábí pro Asus Sapphire, tak to bude dobrá volba. Asusu ale hrozně odcházejí nereferenční nVidie, GeForce raději od někoho jiného.
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
- decried
- Začátečník

Sapphire - oficialne nevydava aktualizacie BIOSu pre svoje karty, ked aj ano treba ich hladat na nejakych pochybnych miestach. Nereferencne chladice dost naprd, zaruka len 2 roky.
Kebyze si mam vybrat HD4850 tak asi Asus alebo Gigabyte.
Kebyze si mam vybrat HD4850 tak asi Asus alebo Gigabyte.
Make it idiot proof and someone will make a better idiot.
- Axwell
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
a co hovorite na znacku Leadtek ? mma od nich akurat TV tuner a ide uz par rokov velmi dobre