Oblivion vs. Mass efect
Moderátor: Baneshee
- Delgar
- Začátečník

-
Oblivion vs. Mass efect
Ahoj prosím vás chci si koupit jednu z těchto RPG a nevím jakou bohužel nemám na obě tak kdyby se tu nalezl někdo kdo hrál obě a mohl mi poradit která je lepší?
- shadow
- Středně pokročilý

Re: Oblivion vs. Mass efect
To se těžko hodnotí... jde o různé styly hry. Mass Effect je spíše sci-fi akční hra s RPG prvky s vynikající, filmově podanou hlavní dějovou linií a slabými vedlejšími questy s tím, že délku hry bych hodnotil do pár desítek hodin max., zatímco Oblivion je pravověrné fantasy RPG (i když možná o něco zjednodušené a subjektivně s o trochu horší atmosférou oproti svému předchůdci Morrowind), které má kvalitní dějové linie všechny, tj. jak hlavní, tak vedlejší za jednotlivé herní frakce a obecně poskytuje hlubší a více komplexní herní zážitek než Mass Effect, obzvláště pokud se člověk do hry opravdu ponoří. Délka hraní samotného Oblivionu bez datadisků, když člověk pojede všechno, je až tak 150 hodin čistého času. Též pokud jde o na nároky na počítač, tak Oblivion na tom bude v dnešní době už o něco líp než Mass Effect. Ledaže by člověk pomocí pluginů nějak vylepšoval textury atd.
Obě dvě hry jsou dobré a stojí za zahrání (i dohrání). Pokud ti je vlastní RPG a fantasy, tak bych asi začal tím Oblivionem
.
Obě dvě hry jsou dobré a stojí za zahrání (i dohrání). Pokud ti je vlastní RPG a fantasy, tak bych asi začal tím Oblivionem
show must go on..
- Delgar
- Začátečník

-
ok beru Oblivion diky moc
- hypnotic666
- Mírně pokročilý

Já jsem taky hrál obě a taky souhlasím s tím, že tyto dvě hry se opravdu těžko porovnávají. Mass effect - sci-fi, oblivion - fantasy. Takže to je spíše podle tvého gusta...
Ale shadow to popsal pěkně... Já to popíšu, jak to vidím já. Mass effect jsem jsem hrál jenom pár hodin. Je to chytlavé, ale je to prostě 3d střílečka s pokusem o rpg obsah. Existuje tam více méně jenom 1 linie questů, ty vedlejší q jsou fakt slabota, takže máš prakticky jenom 1 cestu s tím, že můžeš odbočit do malého množství uliček (planetek), které ale nikam nevedou
Na druhou stranu oblivion jsem si pořídíl okamžitě, jak vyšel a opravdu jsem u toho zůstal hrozivě dlouho... Dokonce jsem se úplně vykašlal na přípravu na přijímačky na vysokou
Naštěstí mi ty zkoušky vyšly
Obrovský otevřený svět, postava jde hrát na x způsobů, pěkná grafika, obrovská rozšiřitelnost. Ještě nedávno jsem hrál mód OOO, který tu hru úplně překope, že je ještě o kus lepší, než původní 
Takže já bych jednoznačně doporučil oblivion, mass effect podle mě trpí trendem moderní doby (grafika je vše, ostatní je až na druhém místě a teda me ta grafika zase nějak neuchvátila, kromě obličejů postav.
)
Ale shadow to popsal pěkně... Já to popíšu, jak to vidím já. Mass effect jsem jsem hrál jenom pár hodin. Je to chytlavé, ale je to prostě 3d střílečka s pokusem o rpg obsah. Existuje tam více méně jenom 1 linie questů, ty vedlejší q jsou fakt slabota, takže máš prakticky jenom 1 cestu s tím, že můžeš odbočit do malého množství uliček (planetek), které ale nikam nevedou
Na druhou stranu oblivion jsem si pořídíl okamžitě, jak vyšel a opravdu jsem u toho zůstal hrozivě dlouho... Dokonce jsem se úplně vykašlal na přípravu na přijímačky na vysokou
Takže já bych jednoznačně doporučil oblivion, mass effect podle mě trpí trendem moderní doby (grafika je vše, ostatní je až na druhém místě a teda me ta grafika zase nějak neuchvátila, kromě obličejů postav.
PC: Intel i7-7700K | ASUS PRIME Z270-K | Kingston 16GB KIT DDR4 2400MHz CL15 HyperX Fury Black Series | MSI GTX 1070 GAMING X 8G | Corsair RM650x | AOC 24", 144Hz | Windows 10 64bit
Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
- Delgar
- Začátečník

-
Taky bych si Oblivion koupil hned jenomze jsem na to nemel PCDelgar píše:ok beru Oblivion diky moc
- Frostys
- Začátečník

-
Tak si kup jednu hru a pak si "kup" druhou 
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
- Delgar
- Začátečník

-
no jasně tak je to naplanovany akorat jsem nevedel kterou koupit driv 
- Frostys
- Začátečník

-
Tak v tom případě bych volil OblivionDelgar píše:no jasně tak je to naplanovany akorat jsem nevedel kterou koupit driv
http://eshop.megahry.eu/Bethesda-Softwo ... _g631.html
Jen v megahrách mají vyprodáno, tak bych se podíval jinde no
- Delgar
- Začátečník

-
vemu si toto maji tam ale take vyprodano hold si pockam kuli te cestine
http://www.xzone.cz/nahledgame.php3?idg=2075
- Frostys
- Začátečník

-
Na češtinu se vykašli. Tu si můžeš stáhnout normálně z netuDelgar píše:vemu si toto maji tam ale take vyprodano hold si pockam kuli te cestine
- wallot
- Středně pokročilý

-
rozhodne Mass Effect s jeho skvelym pribehem. oblivion je jen TES Arena v pekne grafice a pribeh byl uz i v arena dost spatne podavan, pak jeste demotivujici system levelovani. jeste tak pokud je to prvni hra ze serie na kterou sahnes, ale jinak nuda nuda nuda
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
- Delgar
- Začátečník

-
Tak ještě uvidím radsi bych ten Oblivion ale ten momentalne nikde nemaj a na Xzone bude az za 2 mesice tak asi vemu Mass effectwallot píše:rozhodne Mass Effect s jeho skvelym pribehem. oblivion je jen TES Arena v pekne grafice a pribeh byl uz i v arena dost spatne podavan, pak jeste demotivujici system levelovani. jeste tak pokud je to prvni hra ze serie na kterou sahnes, ale jinak nuda nuda nuda
- M4r1hu4n3
- Mírně pokročilý

Bral bych Oblivion, nerekl bych ze levelovani je deprimujici, nahodu je vyborne. Oblivion je zabava na hodne dlouho stejne jako jeho predchudce Morrowind. A nuda to rozhodne neni, nektere questy jsou delane tak ze si delaji srandu z klasickych rpg klise a jejich pitomych ukolu
pockej az te poslou zabit do sklepa krysy (v normalnim rpg nudny ukola velke klise) ale ne tak v TES.
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
- hypnotic666
- Mírně pokročilý

hehe tjn, mě se líbíl ten quest v obraze
Oblivion je určitě lepší volba, mass effect je hra na 2 zahrání...
PC: Intel i7-7700K | ASUS PRIME Z270-K | Kingston 16GB KIT DDR4 2400MHz CL15 HyperX Fury Black Series | MSI GTX 1070 GAMING X 8G | Corsair RM650x | AOC 24", 144Hz | Windows 10 64bit
- Delgar
- Začátečník

-
ale stejne si koupim asi ten Mass effect jestli je pravda ze Oblivion bude na sklade az za 2 mesice tak do ty doby na nej budu mit penize
- wallot
- Středně pokročilý

-
a v cem? kdyz vyleze o level hrac tak vylezou i NPC - to je jako vyborne?M4r1hu4n3 píše:...nerekl bych ze levelovani je deprimujici, nahodu je vyborne......
zabijeni krys bylo v arene, bylo v daggerfallu, bylo v morrowindu hmm originalni
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
- hypnotic666
- Mírně pokročilý

Proto existují konverze jako OOO a nebo pokud chce hrát někdo jenom s normálním levlováním, tak si stáhne jenom single addon...
- Delgar
- Začátečník

-
Mám pár dotzů ohledně OOO:
1)poběží mi s nim cestina?
2)bude fungovat i kdyz budu mit oba dva datadisky?
3)jsou s nim nejake problemy?
- shadow
- Středně pokročilý

Je to dobré v tom, že nepřátelé jsou pro tebe pořád výzvou (tedy do určitého okamžiku, kdy je začneš díky svému vybavení jako demigod stejně dávat, i když jsou na cca stejném levelu jako ty). Prostě Bethesda zvolila jako novum toto řešení a osobně si myslím, že udělala dobře. Je to prostě věc názoru. Někomu se líbí, někomu ne. A kdyžtak jsou gameplay měnící mody, jak už tady taky padlo.wallot píše: a v cem? kdyz vyleze o level hrac tak vylezou i NPC - to je jako vyborne?
Jinak souhlasím s tím, že hra mohla v určitých fázích hry nudit, hlavně tedy v soubojových pasážích, zejména pokud jel člověk opakovaně Oblivion Gates a všemožné dungy, které po cestě potkal (aniž by je plenil v rámci zadaného questu), ale v zásadě si myslím, že pokud někdo prohlašuje, že Oblivion byl nuda, tak je to tím, že mu nedal dostatek potřebného času a prostoru a dostatečně se do daného světa neponořil. Questy třeba za Thieves Guild nebo Dark Brotherhood byly nadmíru zábavné a lze říci, že všechny byly dobře napsány. Kdo hrál jenom main quest, hrál v podstatě jen slupku Oblivionu. Pravá síla Oblivionu totiž spočívala ve vedlejších questech, díky teprve kterým hráč poznal pořádně svět a jeho protagonisty Oproti Mass Effectu je Oblivion prostě pravověrné RPG se vším všudy... tím ale vůbec nechci zhlehčovat kvality Mass Effectu. Jeho kvality jsou ale někde jinde. Jak už tady zaznělo, jsou to prostě dost dobře neporovnatelné hry.
show must go on..
- riXo
- Začátečník

1) to neviem... ale logicky, texty ktore prida OOO nebudu prelozene, zvysok si myslim, ze anoDelgar píše:Mám pár dotzů ohledně OOO:
2)na Shivering Isles to nefunguje, datadisk ti pojde, ale bude tam ten levelscaling a ostatne veci z vanilla oblivionu
3)hraval som to dlho(3-x? mesiacov) a mozno tak 5 krat za celu dobu hrania to spadlo, ale da sa povedat, ze je to bez problemov, terba mat vsetky patche na OOO(1.31 a ine... neviem este ake)
Shit-Form-Factor - Ryzen 9800X3D + NH-D15, X870E Aorus Elite, 64GB, MSI 3080Ti, 4TB NVMe, 4TB SSD, Corsair SF750, MSI 321URX + EIZO EV2750 + LG C1 55, Onkyo A-9010, Quadral SM120 II
SFF1 - Intel i7 8700k, MSI GTX970, NR200P SFF2 - Ryzen 5900X, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1
/nex
SFF1 - Intel i7 8700k, MSI GTX970, NR200P SFF2 - Ryzen 5900X, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1
/nex