Problém se SLI ve hrách

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Marty321
Nováček
Nováček

Problém se SLI ve hrách

Příspěvek od Marty321 »

Ahoj, mám problém se SLI (sestava:MB: Asus striker II Formula,CPU: Intel E8400, RAM: OCZ 4GB Reaper Heatpipe Edition 1066MHz, VGA: 2x Asus GTX280, HDD: Veloci raptor, Wester digital caviar black 1TB, Zdroj: Forton EVEREST 800W), při zapnutém SLI v nVidia kontrol panelu spustím Crysis a při načtení první mise se mi objeví modrá smrt, když spustím Assasins Creed tak mám pouze černo na monitoru a hra ani nenaběhne a při Company of Heroes hru sice spustím ale na obrazu jsou vidět strašně velké čtverce které stále blikají, když SLI deaktivuju tak všechny hry jedou bez sebemenšího problému, každá z karet je napájena z jiné větve, mohl by mi někdo prosím poradit sestava je ani ne týden stará a tohle mě pěkně s..., jinak operační systém windows vista 64 bit
please help me :sad:
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém se SLI ve hrách

Příspěvek od spajdr »

Zkoušel jsi každou z těch karet zvlášť? chyba rozhodně v desce, v systému určitě nebude, podobnou sestavu jsem měl, akorát jsem měl silnější zdroj. Zkus tu kartu co máš ve spodním slotu a tu co máš ve vrchním zatím vytáhni z desky a uvidíš, jestli pojede bez chyb ta druhá, tak to chce lepší zdroj.
Marty321
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marty321 »

JJ každou grafiku jsem zkoušel zvlášť a každá jela
Alert03
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Alert03 »

Marty321 píše:JJ každou grafiku jsem zkoušel zvlášť a každá jela

To jo ale on myslel aby jsi vytahl kartu z horniho slotu a jednu nechal v tom spodnim. Proste aby jsi jel na spodni slot PCIe (na vyzkouseni jestly neni spatny slot - deska)

Edit - Jeste jsem zapomel , zdroj je urcite silny dost , musi to utahnout jak nic....
Motherboard ASUS Striker 2 Formula nForce780i CPU Intel Quad Core Q9550@3.2Ghz (max. OC stable 3,9Ghz na vzduchu) + Cooler Gemin2 + 2xTT 120FAN -Idle 42C-Burn max(orthos)60C GK PoW GTX280 default (zatim) RAM 2x2GB A-data vitesta extreme DDR2 800Mhz 4-4-4-12 HDD 1x Samsung F1 250GB SATA2 16MB Cache + 2x Samsung F1 500GB SATA2 8MB Cahe + 1x External Western Digital MY BOOK 500GB Case Sharkoon Elite Plus , 2x120fan , 1x 250fan , 2x Blue neon ligth Zdroj POW/Tagan Black Diamond 650WKeyboard Logitech G15 Gaming Keyboard New Mouse Razer Lachesis + Cyber Snipa Pad Repro Logitech Z4 2.1 Headset Logitech Precision Gaming Headset MonitorLCD24" Dell UltraSharp 2408WFP
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

možná je blbý SLI můstek, zkus použit ten co je na tři karty, přiložený u desky, namísto toho klasického co je jenom na dvě karty.
Marty321
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marty321 »

jako jo tak jsem to pochopil zkoušel jsem všechny porty a všechny kombinace jak samostatně s jednou kartou nebo objema a pořád to stejný, tri-sli můstek už jsem taky vyzkoušel a stále si nevím rady, ne a ne se žádná hra rozjet...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Alert03 píše:Edit - Jeste jsem zapomel , zdroj je urcite silny dost , musi to utahnout jak nic....
Myslím si, že zdroj 800W je tak na hraně. V seznamu doporučených zdrojů není pro 2xGTX280 žádný 800W zdroj, doporučené zdroje jsou 1000W a více. ;-)
Marty321
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marty321 »

Shit píše:
Alert03 píše:Edit - Jeste jsem zapomel , zdroj je urcite silny dost , musi to utahnout jak nic....
Myslím si, že zdroj 800W je tak na hraně. V seznamu doporučených zdrojů není pro 2xGTX280 žádný 800W zdroj, doporučené zdroje jsou 1000W a více. ;-)
Ovšem to by karty potom ani nenaběhli pokud by to ten zdroj neutáhl si myslím, navíc vzadu velde výstupů je LEDka která svítí zeleně že je vše ok....
Alert03
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Alert03 »

Ovšem to by karty potom ani nenaběhli pokud by to ten zdroj neutáhl si myslím, navíc vzadu velde výstupů je LEDka která svítí zeleně že je vše ok....
No ona by se sestava rozjela i kdyby to zrdoj nezvladal protoze v klidu to utahne 100% Ony by problemy jako vypinani nebo restartvoani sestavy nastaly az po zatezi napriklad markem nebo hrou. Ale stejne , nema tam Quad a E8400 taky nic nezere krome tech GK tam neni nic co by mu tak zralo , a kdyz se podivam tady na test na PCT http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... itstart=24 kde podobna sestava s GTX280 zere pod 400W neverim ze by 800W zdroj nestacil...

Edit - Ale stejne podle me i kdyby to byl ten zrdoj , nehazelo by to blue screen ale spis by se PC vypnul nebo resetnul

Edit2 - Jeste me napadlo , jaky mas bios?? mam stejnou desku jak ty a stare biosy delaly na teto fosne strasnej bordel , zkus tam hodit posledni...
Motherboard ASUS Striker 2 Formula nForce780i CPU Intel Quad Core Q9550@3.2Ghz (max. OC stable 3,9Ghz na vzduchu) + Cooler Gemin2 + 2xTT 120FAN -Idle 42C-Burn max(orthos)60C GK PoW GTX280 default (zatim) RAM 2x2GB A-data vitesta extreme DDR2 800Mhz 4-4-4-12 HDD 1x Samsung F1 250GB SATA2 16MB Cache + 2x Samsung F1 500GB SATA2 8MB Cahe + 1x External Western Digital MY BOOK 500GB Case Sharkoon Elite Plus , 2x120fan , 1x 250fan , 2x Blue neon ligth Zdroj POW/Tagan Black Diamond 650WKeyboard Logitech G15 Gaming Keyboard New Mouse Razer Lachesis + Cyber Snipa Pad Repro Logitech Z4 2.1 Headset Logitech Precision Gaming Headset MonitorLCD24" Dell UltraSharp 2408WFP
Marty321
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marty321 »

bios poslední je, je to verze 1501 tuším z 21.července...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Zkus jiný BIOS, jelikož neplatí, že nejnovější = nejlepší.
Ohledně zdroje: Zdroj může dělat "nepochopitelné věci", takže bych "zradu" ve zdroji nepodceňoval. :oops:
Marty321
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marty321 »

jaký bios byste doporučovali?? (http://support.asus.com/download/downlo ... %20Formula), jinak ještě jsem zkoušel naistalovat xpčka a dostanu se přes první krok kdy si zvolím do kterého oddílu si chci ten system naistalovat a po zkopírování instalačních souborů na disk a následném restartu se mi to sekne při bootovaní a na monitoru se mi objeví barevné čtverečky, tak jestli vám to nějak pomůže k vyřešení mého problému...
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

problem je stopro ve zdroji, me na dve GTX 280 nestacil ani Thermaltake 1000W za bratru 8000Kc ... musel jsem si poridit lepsi Corsair 1000W, kterej paradoxne stoji o 3000Kc mene

U zdroje nezalezi jen na Wattech, ale na kvalite a stabilite 12V vetve, a GTX 280 je sakra citliva na super kvalitni napajeni
Marty321
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marty321 »

a může mi někdo poradit kde bych mohl ten zdroj sehnat aspoň na zkoušku protože koupit zdroj za 4500Kč a pak zjistit, že problém je někde jinde je docela na pytel...v okolí už jsem se ptal...
Marty321
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marty321 »

takže pánové, problém byl v ovladačích pro 64-bitový systém, holt nVidia se opět překonala, dneska jsem naistaloval 32-bitovou verzi Vist spustil SLI a následně Crysis a užil si ten požitek z té nádherné grafiky, každopádně vám všem moc děkuju za vaši ochotu, fakt moc díky
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

ja ted testuju SLI a to vypinani jedne karty (ze se prepne do cervenma) zpusobivalo prehrivani te karty ... mela v klidu 85 stupnu - odesel vetrak
Marty321
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marty321 »

no mě to červeně akorát svítilo když jsem k tomu nepřipojil napajení, čili něco jako hlašení nějaké chyby, ale po připojení napajení už jedu pouze se zelenou barvou...
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“