pri hraní náročnejšej hry sa PC náhodne náhle vypne
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Konqueror
- Začátečník

-
pri hraní náročnejšej hry sa PC náhodne náhle vypne
Zdravím, v poslednej dobe sa mi PC pri hraní nejakej náročnejšej hry (Doom 3) občas náhle vypne. Stáva sa to náhodne, raz po 10 minútach, inokedy už po 5. Keď ho chcem potom zapnúť, musím najskôr vypnúť a zapnúť ten vypínač vzadu na zdroji a až potom PC nabehne. Podozrievam to na nejakú vnútornú poistku zdroja, proti prehriatiu alebo preťaženiu, ale keď som na zdroj prikladal ruku, tak sa mi nezdal horúci. A 400W zdroj by moju zostavu mal utiahnuť, nie? Aj keď je to Eurocase...
Skúšal som aj vypojiť druhý HDD a mechaniku a potom hrať, ale nepomohlo to. Teploty mám tiež v norme, grafická karta má pri hraní okolo tých 50 a procesor 45 (Podľa Speedfanu). Počítač je chladený vcelku dobre, vzadu mám 12 cm vetrák. Aj zdroj má 12 cm vetrák.
Stáva sa mi to najmä pri predposlednom bossovi v Doom 3, tak neviem či je ten level nejako výnimočne graficky náročný, alebo čo...
Zabudol som napísať že mám v izbe celkom teplo, 27 stupňov, tak či to nemôže byť aj tým...
Skúšal som aj vypojiť druhý HDD a mechaniku a potom hrať, ale nepomohlo to. Teploty mám tiež v norme, grafická karta má pri hraní okolo tých 50 a procesor 45 (Podľa Speedfanu). Počítač je chladený vcelku dobre, vzadu mám 12 cm vetrák. Aj zdroj má 12 cm vetrák.
Stáva sa mi to najmä pri predposlednom bossovi v Doom 3, tak neviem či je ten level nejako výnimočne graficky náročný, alebo čo...
Zabudol som napísať že mám v izbe celkom teplo, 27 stupňov, tak či to nemôže byť aj tým...
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: pri hraní náročnejšej hry sa PC náhodne náhle vypne
Nemáš nainstalovanou nějakou MSI utilitu?
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
- Konqueror
- Začátečník

-
Mám, CoreCenter a LiveUpdate. Ale obidve sú vypnuté v msconfig.
- Maxtor
- Začátečník

-
obzvlaste proto, ze musis vyp/zap cely zdroj to vypada prave na nej.. jinak ale co jiny gamesy..? at zbytecne nestresujem.. dela to ciste a pouze v tom Doomovi..? nikde jinde..?
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tohle dělal CoreCell chip, když si myslel, že se PC přehřívá na některých deskách. CoreCenter odinstaluj i když ho nespouštíš po spuštění.
Co chladič, je teplý po vypnutí PC? Sedí správně?
Co chladič, je teplý po vypnutí PC? Sedí správně?
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
- Konqueror
- Začátečník

-
CoreCenter som odištaloval, ale po reštarte mi to urobilo zase. Asi to naozaj bude zdrojom.
Keď sa mi PC vyplo, chladič CPU bol teplý. Chladič GPU sa mi zdal horúci, ale ešte sa na ňom dala udržať ruka. Mám tam AC Freezer 4 a Silencer, tak to by malo uchladiť. Jedine že by som mal zle nanesenú pastu, to mi nikdy nešlo.
Mám skúsiť iný zdroj?
Keď sa mi PC vyplo, chladič CPU bol teplý. Chladič GPU sa mi zdal horúci, ale ešte sa na ňom dala udržať ruka. Mám tam AC Freezer 4 a Silencer, tak to by malo uchladiť. Jedine že by som mal zle nanesenú pastu, to mi nikdy nešlo.
Mám skúsiť iný zdroj?
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zkus monitorovat (do souboru) teploty VGA (pokud to umí) a CPU..
A zkus jiný zdroj, třeba bude stačit to..
A zkus jiný zdroj, třeba bude stačit to..