Spatne prehrany BIOS K7S5A Pro

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Spatne prehrany BIOS K7S5A Pro

Příspěvek od palda »

Mam problem s biosem na desce ECS K7S5A Pro (revize 5), přehrál sem bios patrně verzí určenou pro K7S5A (nikoliv Pro), bootování se zastaví u Checking NVRAM.. a dal nejede, detekuje Duron 1200 (mam 1600). Je nejaky zpusob jak bios nahrat zpet? Nemate nekdo se stejnou deskou moznost flashnout rom na vymenu? Nebo je nekde mozno tuto operaci provest? (čtecky apod.)
Předem děkuji za odpovedi.
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

sikulka :)
po pravde, bios je velmi dolezita vecicka a ak sa nieco stane pri jeho nahravani, nieco zle, napr vypadok prudu a tak.....tak je doska v haji...preto si myslim ze to plati aj v tomto pripade :roll:

inac, ja ked update biosu, tak mi vyhodi zachrannu disketku vdaka ktorej sa obnovi povodny bios a to mam uz dost staru dosku, msi kt4v.....vykoplo aj tebe disketku?.......lebo ak nie, tak si v**** :)
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

no zalohu biosu samozrejme mam (a i kdyby ne, tak si stahnu novy bios z webu vyrobce) ale nemam ji tam jak dohrat, nastesti mam zname, co maj programator EEPROMU, tak je to relativne OK, pokud se ti jinak neposere, jinak novy cip stoji okolo 200 kc...... pokud vim....
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Nech si tam dat správnou verzi přes programátor EEPROM (nejdřív ať smaže to co jsi tam dal špatnýho) a vše bude OK.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

No na na to se uz chystam, programator mame ve skole, ale je v Praze nejaka firma, ktera tohle dela? Obcas se to hodi..... Ve vyhledavacich sem nic nenasel (Google a Seznam). Krome nejake firmy na slovensku.
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

V Praze nevím, ale kdybys chtěl Brno, to ti poradím (Atlantec).
Naposledy upravil(a) -HoNY- dne stř 16. čer 2004, 16:58, celkem upraveno 1 x.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

no dekuju, ale brno mi bohuzel nepomuze, snad nekdo vi o necem v praze, ale i to brno mozna nekomu pomuze (i kdyz nekdo neni tak blbej aby udelal to co ja...)
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

Skousel sem to dohrat metodou hot-swap, na staré K-6, nic jineho doma nemam, pri prepisu hlasy chybu. To je normalni, na starou desku, kdyz se do ni hodi novej EEPROM. Ale nejde mi ani pres bootblock, vubec nereaguje disketova mechanika. Pocitac se zapne, a stale se restartuje, obraz neni. Netusi nekdo, co by to mohlo byt? je mozne, ze sem hotswapem EEPROM uplne smazal?
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“