levný notebook

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
janinka02
Nováček
Nováček

levný notebook

Příspěvek od janinka02 »

Zdravím, jsem studentka a potřebovala bych levný notebook. Hlavní je pro mě jenom práce ve Wordu, Power Pointu, Excelu a samozřejmě internet. Čeká mě teď bakalářka a už si nějak neumím představit chodit pořád do společné učebny na kolejích. A když už ho budu mít, tak bych ho tahala nejspíš i na přednášky, tak něco, co vydrží ty cesty.

Základní otázky

Jaký je váš rozpočet?
10 000 Kč + max. 2 (od našich) - takže maximálně 12 000 Kč - ale to fakt strop

Jakou velikost notebooku preferujete?
tak to je mi úplně jedno, asi spíš menší - 13´nebo 14´?

Preferujete nějaké značky?
ne

Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
Word, internet přes WiFi, filmy

Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
častěji s sebou

Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
asi ne

Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
aspoň tak 2 hodiny

Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
chtěla bych Vistu, ale spokojím se i s XP

Displej

Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran?
nevím, to je mi jedno

Chcete lesklý nebo matný displej? (Lesklý displej nabízí lepší podání barev, jsou na něm ale vidět odlesky, matný odleskovým neduhem netrpí)
to je taky jedno - vůbec tomu nerozumím

Kvalita zpracování a design

Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí.
líbí se mi víc světlé notebooky, ale to nehraje roli

Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
aspoň 5 let

Komponenty

Jak velká má být operační paměť?
aspoň 1GB

Jak velký má být pevný disk?
120 GB

Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
vypalovačku CD (a DVD) a patří sem taky webkamera? tu bych taky potřebovala na telefonování přes skype

Máte nějaké speciální požadavky?
Ocenila bych BlueTooth, ale ten vzhledem k financím oželím.

Moc díky za rady. Já jsem totiž totální humanista a počítačům vůbec nerozumím - je to pro mě jen prostředek k ulehčení práce. Koukla jsem na net, že za ty peníze se něco koupit dá, ale nevím, jestli se to hned nerozpadne.
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: levný notebook

Příspěvek od Don Martinez »

Máš možnost koupit si nějaký ten mini-note typu Asus Eee nebo MSI Wind, osobně si ale myslím, že psát na té zmenšený klávesnici a malým displeji bakalářku by bylo dost nepohodlný (samozřejmě dá se k nim připojit externí displej a klávesnice, ale opět si myslím, že to není úplně to pravý ořechový)... Proto bych být tebou šel do klasického notebooku, bohužel ale s takhle omezeným rozpočtem připadají v úvahu pouze 15,4" modely. Takže pokud chceš ušetřit vem Toshibu Satellite L300-11G (bohužel bez OS), případně pokud se ti ji povede sehnat, byla by asi lepší volbou starší Toshiba Satellite L40-17U. Dražší ale sehnatelným kouskem s operačním systémem je HP 530, tohle jsou notebooky, který bych si vybral asi já, kdybych na tom byl podobně jako ty :) ...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
janinka02
Nováček
Nováček

Příspěvek od janinka02 »

Díky za rady :) . Ještě bych se zeptala, co říkáte na Acer Aspire 5315-201G16Mi - mě se to za ty peníze docela líbí. Jinak asi půjdu do té Toshiby Satellite L300-11G.
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Novější Acery sice nejsou úplně špatný, ale Celeron M je procesor, kterej nedokáže tak dobře šetřit s energií jako Pentium Dual-Core (nemá technologii SpeedStep, která sama snižuje frekvenci a napětí na CPU, tedy snižuje spotřebu), proto bych šel spíš do tý Toshiby, jediným problémem u ní je, že je bez operačního systému, v čemž je zase lepší Acer, který se dá do 10 000 s Windows sehnat - záleží na tobě čemu dáš přednost...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Lepsi procesor, Windows v cene a slusnou vydrz na baterie ma HP 6720s. Jen ta cena je strop.
http://hewlettpackard.mironet.cz/hp-672 ... b+dp85897/
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“