NB za 20k až 25k SKK pre študenta VŠ

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
StRaw
Nováček
Nováček

NB za 20k až 25k SKK pre študenta VŠ

Příspěvek od StRaw »

Zdravíčko,

chystám sa na VŠ a tak je najvyšší čas zaobstarať si nejakú mašinku, ktorú si budem môcť zobrať na intrák/kolej ;) . Dúfam, že mi poradíte lebo do NB sa isto nerozumiem. Taktiež popri type NB by ste mi mohli dať aj link na nejaký schopný shop, kde sa dá NB zohnať za dobrú cenu atď. :) ...

Vopred dík, spolieham na Vás :)

Základní otázky

Jaký je váš rozpočet?
Som ochotný dať max. 25k SKKno rád by som bol, keby sa cena pohybovala o pár tisíc nižšie teda cca 20k až 22k no ak bude niečo, za čo sa oplatí priplatiť, dám aj viac.

Jakou velikost notebooku preferujete?
mainstream (15“) - príde mi ako ideálna voľba, no rád si nechám poradiť.

Preferujete nějaké značky?
ani nie, do značiek nevidím. No preferujem kvalitu, asi ako každý :D

Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
No určite nejaké tie veci do školy (budem študovať "stavebné technológie") čiže určite bude treba sem tam na tom spraviť nejaký výkres, prípadne aby to zvládlo i nejaký grafický programik (ani sám neviem, čo tam budem na tom robiť ale nejaký extra výkon GPU asi nebude treba :) ).

A väčšina času práca s Internetom, sem tam nejaký film, občas robím s fotkami (photoshop). Taktiež nejaká tá gameska, ale ja skôr staršiu klasiku alebo menej náročné hry na grafiku.

Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
No sem tam bude putovať so mnou na internát ale inak bude asi na stole. Každopádne pevnejší rám by som ocenil. Preferujem odolnejšie veci.

Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
No jasné, sem tam si zahrám niečo. Napr. WoW, CS a potom nejakú staršiu klasiku na čo nejaký extra výkon CPU, či GPU nebude treba.

Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
Čím dlhšie, tým lepšie. Ale myslím, že tie 3 hodinky budú tak akurát :)

Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
Môže byť aj bez OS, ale inak asi WIN XP.

Displej

Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran?
Tak toto sa stále neviem rozhodnúť, no nechám si poradiť. Mne to príde ako, že je to jedno.

Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?
Fúúúha, čím vyššie tým asi lepšie. Neviem isto :(

Chcete lesklý nebo matný displej? (Lesklý displej nabízí lepší podání barev, jsou na něm ale vidět odlesky, matný odleskovým neduhem netrpí)
Mám rád, keď na displej pekne vidieť. Čiže skôr ten matný.

Kvalita zpracování a design
Na kvalitu spracovania si dosť potrpím, mám rád pevné veci ktoré niečo znesú. A čo sa týka designu tak preferujem hlavne funkčnosť. Na "cikcaky" si pri NB nepotrpím.

Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí.
Ako som už písal, ani nie. No jedine čo sa týka designu by som bol rád, keby mal nejakú tmavšiu farbu (čiernu atp.)

Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
No, keby vydržal tie 3 roky bol by som moc rád. Ale i tie 2 budú v pohode myslím.

Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete?
Nechám si poradiť, čo sa na moje požiadavky hodí viac.

Jak velká má být operační paměť?
1GB a viac, tiež nemám prehľad v tomto. Takže ak myslíte, že lepšie bude viac kľudne dám na Vašu radu.

Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
To je v podstate jedno, ide o výkon :twisted:

Jak velký má být pevný disk?
V kľude mi postačí aj 200GB ale ak bude viac, nebudem sa brániť.

Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
Mechanika by sa zišla, napr. DVDRW

Máte nějaké speciální požadavky?
No zrejme len, že bol by som rád keby bol odolnejší. Taktiež doplnkom ako WIFI či web cam sa nebudem brániť, ide hlavne o funkčnosť týchto prkotiniek.

Tak a teraz to nechávam na Vás, dúfam že mi poradíte dobre lebo o tých NB toho isto moc neviem :(
StRaw
Nováček
Nováček

Re: NB za 20k až 25k SKK pre študenta VŠ

Příspěvek od StRaw »

Toto (ASUS M51KN) -> http://extremecomp.ekatalog.biz/zbozi/a ... p=z:116679 som objavil dnes, pri prezeraní e-shopov. Čo Vy na to?
spider.bb
Nováček
Nováček

Příspěvek od spider.bb »

ja som vlastnikom notebooku M51SE rozdiel jedine v CPU neviem na ktorej si strane ci AMD ci INTEL ale osobne ti odporucam model s Intelom jednak ze je vyborne na tom vykonovo... inak velmi slusne vybaveny notebook az na VISTU... po 3ch dnoch s tade musela ist prec!!! :D
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

Urcite bych doporucil rozliseni minimalne 1440x900 (asi i maximalne, podle me to je akorat). Tam tak velky vyber neni, ale tento asus vypada pekne. Jen bych se asi bal zpracovani. Osobne bych spis doporucil toto (ikdyz to ma na muj vkus zbytecne vysoky rozliseni... ikdyz...

http://www.alza.sk/SearchAdvanced.asp?E ... rtNumber=1

Nebo je moznost VBI.cz, ale nevim, jak je to nyni se slovenskem (pry to je mozna zruseny, nevim). Tam je moznost to zkombinovat a mit celkem zalevno vykonny notebook s vysokym rozliseni. Zpracovani je novych rad kvalitni, lec design je velice stridmy (nekomu vyhovuje)
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Dle tvých požadavků je úplně ideální Lenovo R61i - http://www.alza.sk/ibm-lenovo-thinkpad- ... d93003.htm

Má sice integrovanou grafiku, ale na tvé využití a WoWa stačí, je pevné, má matný displej. Je kvalitní, nehřeje se a je tiché

Jediná věc, že má jen 1GB RAM a 160GB disk, ale tyto dvě věci se dají u notebooku vždycky v pohodě vyměnit.

Ten Asus neříkám, že je vyloženě špatný, ty nové jsou možná lepší, ale pořád na kvality Lenova nedosahuje, to je zkrátka držák.

2 spider.bb: další "člověk", co neví, co mele a nasazuje bezdůvodně na Visty
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“