Aktivn chladič na Leadtek GeForce 7600GT (AGP)

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Hanyse.k
Nováček
Nováček

Aktivn chladič na Leadtek GeForce 7600GT (AGP)

Příspěvek od Hanyse.k »

Chtěl bych poprosit o radu, mám starší PC a tudíž i starší grafiku Leadtek GeForce 7600GT do AGP slotu. Grafiku jsem dokupoval do PC asi před rokem, v současné době se již neprodává. Je ještě v záruce. Problém je takový, že mi strašně hučí nebo drnčí ventilátor na této grafice, nevím jak přesně to popsat ale je to hluk. Programem SpeedFan mi to naměřilo hodnotu bez zátěže 72 st.C. Mám to reklamovat nebo lze na to přidělat jiné aktivní chlazení ? Popřípadě jaké, a jakým způsobem ? Jsem v této věci neznalý. Kdyžtak mi doporučte přímo nějaký typ toho chlazení, jelikož co jsem se díval v různých e-shopech tak jsem nenašel nic nebo našel ale vesměs to nebylo na kartu AGP ale jen PCIe. Pak jsem našel třeba nějaké univerzální ale jelikož se v tom nevyznám tak nevím zda bude takové chlazení pasovat. Pokud bych měl takové aktivní chlazení montovat tak jakým způsobem. Díky za každou radu.

Jedná se o tuto graf. kartu:
http://www.alza.cz/graficka-karta-leadt ... d65972.htm
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktivn chladič na Leadtek GeForce 7600GT (AGP)

Příspěvek od SpeedyGT »

Měl jsem, co se týče designu karty, stejný model - Ledatek 6600GT

Obrázek

Na kartě jsem měl Zalman VF700-Cu (můžuš koupit levnější Al-Cu model, který chladí podobně - link) a karta vlastně s ním jede cca 3 roky, až dodnes. Případně můžeš koupit nějaký podobný PrimeCooler (link), bude na tom výkonově podobně.

Karta byla vybavena jiným pasivem na HSI můstku (link) a celé to vypadalo nějak takto:

Obrázek
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Hanyse.k
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hanyse.k »

Díky, jen bych se ještě zeptal jestli by stačil ten PrimeCooler co jsi mi poslal link ? Pasne mi na tu grafiku na 100% ? Nechci už do toho strkat moc peněz jelikož uvažuji o novém PC ale nějaký pátek ještě na tom pojezdím a pak to chci prodat kolegovi tak aby to nějak šlapalo. Ještě je k tomu potřeba něco dokoupit, např. nějakou pastu nebo něco dalšího ? Jakým způsobem to mám namontovat na tu grafiku ? Jak jsem psal v tomhle tom jsem opravdu neznalý.

Ještě bych se zeptal ohledně toho nového PC, mám vybranou skříň i nějaké ty větráky, něco jsem vyčetl tady ale ne všechno. Do skříně chci namontovat větrák do zadní části i do přední. Myslím si správně, že ten přední větrák by měl nabírat vzduch do skříně a zadní ho vyfukovat ven ? Jak poznám na ventilátoru kde fouká vzduch ? Vybral jsem si tyto a na něm nikde označení IN nebo OUT nevidím.

Skříň: Thermaltake VG7000BNS SopranoRS 101 černá
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 9000000E9C

Fan přední a zadní: Nanoxia FX12-2000
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0BU0CKI1I

Fan do bočnice skříně: Nanoxia FX08-1600
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0BU0CIFMV
Hanyse.k
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hanyse.k »

No nic kupím ten Zalman co mi doporučuješ jelikož ten PrimeCooler je skoro ve všech e-shopech k dodání neznámo kdy, a ten Zalman by měl být hned. Zase mi nestojí těch pár korun za tak dlouhé čekání. Jen bych potřeboval teda vědět co k tomu ještě případně dokoupit a jestli nebude nějaký problém s montáží, na co bych si měl dát pozor. Díky.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Projdi si tenhle můj popis, a hnedle to bude jasný :wink:

http://speedygt.ic.cz/recenze/instalace-zalman-vf700-cu
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

ad větráky a směr foukání: když si vezmeš větrák do ruky tak, aby ses koukal na lopatky a držáky motoru byly za nima, pak fouká od tebe
nebo jednoduše- větrák zapoj třeba na baterii a budeš mít jasno...
jinak větrák do bočnice bych nedával, je to zbytečný, stačí dopředu nasávání a dozadu výfuk
Hanyse.k
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hanyse.k »

Dík za link, myslím, že mi dost pomůže,snad to zvládnu, jen ještě jeden dotaz, v e-shopu jsem našel tuto věcičku, podložka pod GPU je to možné použít místo pasty nebo ta pasta je lepší ?

Coollaboratory Liquid MetalPad 1x GPU
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N2AF000HVF

Gr8 Vivec: Já jen, že bych ty větráky koupil přes E-shop a tam si je jen těžko vezmu do ruky nebo připojím na baterii. Každopádně se můžu zeptat prodejce to je jasný ale taky bych rád o tom něco věděl, jak se třeba takové větráky označují nebo tak. Konkrétně co jsem si vybral Nanoxia FX12-2000 tak tam to asi označeno nijak není, ne ? Jinak díky za radu, že do té bočnice není třeba ventilátor.
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

Tak proc by vyrobce uvadel smer, kdyz staci ten vetrak otocit a bude foukat na druhou stranu?

Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
Hanyse.k
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hanyse.k »

Vacil píše:Tak proc by vyrobce uvadel smer, kdyz staci ten vetrak otocit a bude foukat na druhou stranu?
Dík to jsem potřeboval vědět, já jen, že jsem se tady na fóru dočetl o nějakém označení IN a OUT takže jsem si nebyl jistý jestli se třeba nějaké takové ventilátory nevyrábějí. Dík.
Hanyse.k
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hanyse.k »

Takže ještě jednou děkuji, dnes se mi Zalman dostal do ruk tak jsem se do toho vrhnul. Měl jsem z toho trochu obavy, jelikož jsem dělal něco takového poprvé ale šlo to jako po másle :) SpeedyGT ten tvůj návod mi taky pomohl akorát ten konektor 3-pinový jsem zapojil jinak, tak jak bylo napsáno v návodu u větráčku. Je to paráda, konečně klid :razz: a teplota GPU šla o 30 st. C dolů.
ZALMAN VF700 -AlCu pasuje na GeForce 7600GT (AGP) pro ty co si nejsou jistí :wink:

Mooooooc díky :!: :!: :!:

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“