Internet z pc do nb přes wifi
Moderátor: Don
- anti.77
- Začátečník

-
Internet z pc do nb přes wifi
Dobrý den,v sítích se moc nevyznám ale nyní si celá rodina zakoupila notebooky(3ks),jelikož mám objednaný nový připojení 10mb/10mb,které bude i vybaveno pro 4příjemce.Bohužel,zapojení se pozdrželo do půlky října(začali ulici z druhé strany:-( a já bych chtěl zatím provizorně využít svou 2mb linku a umožnit rodině přístup na net z vlastních nb(jde u dětí i manželky jen o icq či brouzdání po netu),notebooky mají wifi a myslel jsem teda,že bych na druhou síťovku(mám v pc dvě integrované),či někam jinam(usb?) připojil jakýsi vysílač wifi?????? a ostatní by se mohli připojit na net...vzhledem k tomu,že jde o dva měsíce tak nechci nějaké složité a drahé zařízení,jen něco co bude 2měsíce funkční a pak se to stejně vyhodí....dík za každou radu,jde mi především o klid,nebaví mě věčně poslouchat dohadování kdo bude u pc.....ještě dodám,že router má pouze jeden výstup........
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit
- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Internet z pc do nb přes wifi
Koupit AP/Router, do WAN portu das kabel ze stavajiciho routeru, z noveho AP das kabel k pc a nastavis wifi.
Jinak co bude to nove pripojeni? Myslim, ze tam bys to take mohl vyuzit, rozhodne bych sahnul po necem kvalitnejsim, minimalne se to lepe proda. Ale podle me se vyuzije
Z levnejsich ale docela kvalitnich bych bral toto: http://i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=486 (nekde byla tusim recenze)
Z drazsich
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47287
Nebo nejaky LinkSys, D-Link
Jinak co bude to nove pripojeni? Myslim, ze tam bys to take mohl vyuzit, rozhodne bych sahnul po necem kvalitnejsim, minimalne se to lepe proda. Ale podle me se vyuzije
Z levnejsich ale docela kvalitnich bych bral toto: http://i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=486 (nekde byla tusim recenze)
Z drazsich
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47287
Nebo nejaky LinkSys, D-Link
- anti.77
- Začátečník

-
Bude to metropolitní síť,kámoši už to mají ,10mb down/10mb upload bez agregace a datovýho omezení,už to tu jede asi 3roky,cena 850kč/měs..bohužel k nám to dorazí až teď....jinak já kluka normálně(kromě této krizovky) přes wi-fi nemohu mít,hraje závodně CStrike a rekreačně WOW,myslím,že to by asi dobrotu nedělalo,budu muset natáhnout kabely ale asi manželka a dcera by přes to wi-fi mohly ject i normálně...zkusím to podle rady dík
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit
- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
lepsi antena a no prolem. kdyz to dotahnes na 1ms na branu, tak neni problem
jenom odzkouset zatizeni, aby to neslo rychle dolu... Ale jestli je moznost kabelu, tak bych sel do kabelu
- anti.77
- Začátečník

-
Dík ještě jednou,objednal jsem router od Asusu,dá se použít i na to připojení na který čekám,klukovi nějak dovleču kabel až to bude aktuální,aby nehučel:-)....možná tě ještě budu otravovat až r. přijde,buď zítra nebo pozítří ale třeba to zvládnu 
- anti.77
- Začátečník

-
Tak jsem propojil adsl-wifi-pc zapnul notebooky a v podstatě se to hned připojilo,pak jsem akorát nastavil zabezpečení a jede to v pohodě a syn i přes mizernou 2mb/512kb 1:20 linku má v CSku ping kolem 20-25.........takže spokojenost a asi to použiju i na tom očekávanym připojení....ještě jednou dík za radu
- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ping ze synovo pc na branu?
- anti.77
- Začátečník

-
Ne na herní server,nevím na jakym funguje......jede mu to v pohodě,pouze dnes,když manželka koukala na youtube tak mu na chvíli vylít,to ale vyřeší ta 20mb linka(10mb/10mb),jinak vše bez problémů,až bude čas,skusím ještě pořádně vyladit ten wi-fi router....IkE Blaster píše:ping ze synovo pc na branu?