P5Q PRO Bios
Moderátor: Eddward
- Dzozepf
- Nováček

-
P5Q PRO Bios
Zložil som nový PC : Doska P5Q Pro, procesor E8400, Ram Crosair dominator 2x2G a 500Gb Disk.
Po zložení a načítaní bios bez problémov rozozná HDD a všetko čo má.
Pri normálnom štarte však vypíše že nenašiel žiadny HDD na čom pohorí aj inštalácia (buď sa zasekne alebo sa reštartuje.)
Bios má rôzne nastavenia viď. http://support.asus.com/download/downlo ... =P5Q%20PRO allebo výber v prílohe
Defaultne nastavený na "convert to ide" zvyšok na auto.
Stretli ste sa s týmto už niekto???
Po zložení a načítaní bios bez problémov rozozná HDD a všetko čo má.
Pri normálnom štarte však vypíše že nenašiel žiadny HDD na čom pohorí aj inštalácia (buď sa zasekne alebo sa reštartuje.)
Bios má rôzne nastavenia viď. http://support.asus.com/download/downlo ... =P5Q%20PRO allebo výber v prílohe
Defaultne nastavený na "convert to ide" zvyšok na auto.
Stretli ste sa s týmto už niekto???
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: P5Q PRO Bios
No já hned po puštění této desky nastavil režim AHCI, jinak věřím že to pak napíše to co tobě 
- Dzozepf
- Nováček

-
spajdr píše:No já hned po puštění této desky nastavil režim AHCI, jinak věřím že to pak napíše to co tobě
No ja som vyskúšal aj ostatné možnosti a žiadny nefičal.
Problém je rovnaký v biose je disk OK ale pri štarte "not loaded"
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nemáš ten disk zapojený v jiném SATA konektoru? na pravé straně jsou totiž tuším dva SATA konektory (bílý a oranžový), kde to disk sice v biosu detekuje ale dále už jsou s tím problémy, takže píchej ten SATA kábel do červených konektorů.
- Dzozepf
- Nováček

-
Ano disk je v prvom Sata konektore.
Biely a oranžový sú na e-sata.
Biely a oranžový sú na e-sata.
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ty nemáš ten hdd ani naformátovaný?
U mě to totiž někdy z neznámých důvodů dlouho trvalo než mi to dalo na výběr kam to chce instalovat, i pár minut, ale pokud ti nereaguje ani numlock během té doby na zapnutí/vypnutí, tak to je blbé.
U mě to totiž někdy z neznámých důvodů dlouho trvalo než mi to dalo na výběr kam to chce instalovat, i pár minut, ale pokud ti nereaguje ani numlock během té doby na zapnutí/vypnutí, tak to je blbé.
- Dzozepf
- Nováček

-
Disk aj ostatné súčiastky sú úplne nové.
Predpokladám že disk sa dodáva nenaformátovaný rieša sa to až pri inštalácii. či nie???
Predpokladám že disk sa dodáva nenaformátovaný rieša sa to až pri inštalácii. či nie???
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
JJ, normálně to tak je, já jenom jestli si ten disk už neměl naformátovaný třeba z jiného kompu, že jsi tam měl nějaké data, rozhodně jsem se s podobnou situací už setkal, akorát že jsem to vždy vyřešil nějakým způsobem co jsem už tady zmiňoval. Pokud dáš bootovat instalačku DVD a nezatuhne to, numlock reaguje, tak to nech pár minut. Ještě zkus jiný SATA kábel.
- Dzozepf
- Nováček

-
Skúsim fortmatnuť v druhom PC a uvidím. Inak skúšal som 80Gb SATA disk s mojimi dátami (riskol som) ale aj tak sa nič nezmenilo.
Nechámpem to, doteraz ak sa čosi psulo tak sa nastavili základné nastavenia a išlo aj keď nechcelo. Neverím že by dosku nastavili tak aby bolo nutné čosi meniť pri prvom nastavení.
Kedky som to chcel taktnúť tak nepoviem ani slovo že to nejde.
Nechámpem to, doteraz ak sa čosi psulo tak sa nastavili základné nastavenia a išlo aj keď nechcelo. Neverím že by dosku nastavili tak aby bolo nutné čosi meniť pri prvom nastavení.
Kedky som to chcel taktnúť tak nepoviem ani slovo že to nejde.
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Počkej, teď mě napadlo, zkoušíš XP (nejlépe ze SP2) nebo Visty?
- Dzozepf
- Nováček

-
No to je tiež dobrá Haluška. XP a SP1 som ani do nového počítača nestrkal. Skúsil som to s XP SP2 prof. a vista 32 bit.
Ak čosi máš nejaý nápad napíš mi radšej na babela.jozef@chello.sk alebo jozef.babela@siemens.com (v pracovnej dobe 8-16:30 ) takto stále kukám na forum.
Ak čosi máš nejaý nápad napíš mi radšej na babela.jozef@chello.sk alebo jozef.babela@siemens.com (v pracovnej dobe 8-16:30 ) takto stále kukám na forum.
- Dzozepf
- Nováček

-
Pokusy boli neúspešné. Ani sformátovaný disk nepomohol.
Všatko je ok ak sa disk zapojí do E-sata slotov (biely, oranžový), vtedy sa to rozbehne nabehne inštalácia le z neznámeho dôvodu vyhodí Bluescreen ako ochranu pred zničením Hardwaru.
Ani Zmena Sata I alebo Sata II nepomôže
Takže môj problém pretrváva.
Foto vyhodenej chyby je v prílohe.
Všatko je ok ak sa disk zapojí do E-sata slotov (biely, oranžový), vtedy sa to rozbehne nabehne inštalácia le z neznámeho dôvodu vyhodí Bluescreen ako ochranu pred zničením Hardwaru.
Ani Zmena Sata I alebo Sata II nepomôže
Takže môj problém pretrváva.
Foto vyhodenej chyby je v prílohe.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ale Marvell je dodatečný řadič na harddisky, to jsem hned v biosu vypnul, tuším se to stará o IDE nebo o ty ESATA porty.
Co vidím tak ti to jinak ty SATA harddisky vidí, ale když se proklikáš u Vist k vyběru HDD tak ti to napíše že žáden HDD nenalezen?
Co vidím tak ti to jinak ty SATA harddisky vidí, ale když se proklikáš u Vist k vyběru HDD tak ti to napíše že žáden HDD nenalezen?
- Dzozepf
- Nováček

-
Kde sa vipína ten marvell???
Prvá je obrazovka kde všetko načíta zdá sa byť vsetko OK.
Druhá ide hňeď po nej. Bez disku nejde inštalácia.
Skúšal som vymeniť Sata port a pichol som to do toho E-Sata a ide to ok.
Len počas inštalácie padne. Vyhodí Bluscreen z varovaním pred poškodením Hardwaru.
Ak máš dosku P5Q pošli mi prosím foťakom (z mobilu) nastavenia. Moje defaultné nastavenia sú pravdepobne zlé. Všetko je podľa príručky vypol som len Full screnn Logo.
Alebo ak stiahneš príručku (link som uviedol) tak mi to len svakni Printscreenom do Wordu a označ čo zmeniť.
Dik.
Prvá je obrazovka kde všetko načíta zdá sa byť vsetko OK.
Druhá ide hňeď po nej. Bez disku nejde inštalácia.
Skúšal som vymeniť Sata port a pichol som to do toho E-Sata a ide to ok.
Len počas inštalácie padne. Vyhodí Bluscreen z varovaním pred poškodením Hardwaru.
Ak máš dosku P5Q pošli mi prosím foťakom (z mobilu) nastavenia. Moje defaultné nastavenia sú pravdepobne zlé. Všetko je podľa príručky vypol som len Full screnn Logo.
Alebo ak stiahneš príručku (link som uviedol) tak mi to len svakni Printscreenom do Wordu a označ čo zmeniť.
Dik.
- Dzozepf
- Nováček

-
Už som to v príručke našiel ale ten Marvelll kontroluje nielen disky ale aj ethernet atď.
Čo všetko vypnúť??
Čo všetko vypnúť??
- Weslo
- Středně pokročilý

bohužel ASUS opět ukázal že BIOSy u novinek má totálně naho*no.Někdo(asi owoce) tady už postoval problémy s deskou při použití starého(nebo nového) SATA kabelu.No mě se i po změně datumu už deska nerozjede a musím resetovat CMOS.spajdr už tady posílal odkaz na stránku s upravenými BIOSy.
http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=65409
Aby si se zbavil hlášky no device detected dej v advanced->integrated devices (nebo tak nějak) a tam dej disabled IDE BOOT ROM
http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=65409
Aby si se zbavil hlášky no device detected dej v advanced->integrated devices (nebo tak nějak) a tam dej disabled IDE BOOT ROM
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
- Dzozepf
- Nováček

-
Pômôže vypnutie toho Marvell ovládača. Len ten žiaľ ovláda skoro všetko.
Problém mám však ešte s ramkami takže mi to stále padá.
Problém mám však ešte s ramkami takže mi to stále padá.
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Marvell toho zase moc neovládá, aspoň u mě je na nic 
A co se týče těch ramek, možná bys měl napsat jaké máš u nich nastaveno časování, ukáže ti to např. program Memset.
A co se týče těch ramek, možná bys měl napsat jaké máš u nich nastaveno časování, ukáže ti to např. program Memset.
- Dzozepf
- Nováček

-
to je ten problem že ja sa do xp ani nedostanem. Boot cd som neskúsil lebo mi už praskli nervy a dal som to do servisu. No ani ostrieľaný technici s tým zatiaľ nehli.
Problém je vraj v ram. Požiadal som ich o ich otestovanie a uvidíme.
Napriek tomu že v zozname od Asusu sú ramky uvedené ako druhé naj kompatibilné jednoducho nefičia.
Problém je vraj v ram. Požiadal som ich o ich otestovanie a uvidíme.
Napriek tomu že v zozname od Asusu sú ramky uvedené ako druhé naj kompatibilné jednoducho nefičia.
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A máš možnost vyměnit ty ramky? vzal bych A-DATA 1066Mhz, sám je mám a pohoda.
Ale jebeš se s tím teda pěkně, na to bych taky neměl nervy
Ale jebeš se s tím teda pěkně, na to bych taky neměl nervy