Grab analogu - prosím o radu.
- Ekkar Zvídavý
- Nováček

-
Grab analogu - prosím o radu.
Konečně jsem se dostal k tomu, abych koupil opravdu nahrávací zvukovku. Potřeboval bych ale helpnout se softem, kterým zdigitalizované trošku poupravit/vyčistit od ruchů a případně konvertovat - abych mohl následně pálit uživatelská CD, přehratelná v jakémkoliv CD přehrávači i bez mp3 - a hlavně v jakém formátu to vše provádět, abych neztrácel informaci. Když si pak uživatel z nějakého zdrojového záznamu udělá mp3, pámbu s ním - ale "zdroják" bych chtěl mít co nejkvalitnější. Jde mi o staré LP a CC se záznamy, které jsou v digitální podobě nesehnatelné, nebo sice jsou - ale jen jako mp3 v minimální bitrate, tedy s orvanou dynamikou a "bez lesku". Díky předem za pomoc i radu.
...nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Grab analogu - prosím o radu.
Já jsem taky takhle digitalizoval starý záznamy. Používal jsem Audacity. Je jednoduchý a většinou postačí. Jedinej problém, co jsem měl, tak jsem nevěděl, jak odstranit lupání.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj- Ekkar Zvídavý
- Nováček

-
Na lupance mám analogový filtr. Je to americký plánek, někdy z roku 1986 - musel bych to pohledat, sehnal jsem to jen v Praze ve Státní Technické knihovně, navedlo mne na to jedno starší číslo Amára - detekuje to strmost signálu a když přichází špice (lupanec) s vysokou strmostí, na kratičký okamžik to vypne průchozí signálovou cestu signálu a přepne ji to na poměrně složitý obvod s kondíky a operačními zesilovači, který uchovává zprůměrovanou hodnotu signálu, kterou se nahradí ta chybějící špice.Je to hrozně choulostivé na nastavení, obsahuje to asi 15 operáků a stavěl jsem to hodně dlouho, protože jsem nemohl sehnat originální americké 4násobné operáky od RCA - mají jinak zapojené vývody než ty od Texas Instruments a nechtělo se mi kvůli tomu překopávat originální návrh desky spojů.
...nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
GoldWave
- marian_m
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
alebo platený Nero WaveEditor
Acer TravelMate 7730G / 17" WXGA+ / Core 2 Duo P8700 2.53GHz / NVidia GeForce CUDA 9600M-GT 512MB / 2x2048MB DDR2 / 500GB 5400rpm 2,5'' SATA + 160GB 7200rpm 2,5'' SATA / DVD Super Multi / 802.11a/b/g / 0.3DV CrystalEye / BT / Vista Business sp2
- Ekkar Zvídavý
- Nováček

-
O tom NERU už jsem slyšel - ale ne všecky hlasy byly kladné, tak nevím. Nejdřív zkouším Audacity...
- marian_m
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ja v ňom nahrávam a upravujem staré LP-čky a som spokojný.
Acer TravelMate 7730G / 17" WXGA+ / Core 2 Duo P8700 2.53GHz / NVidia GeForce CUDA 9600M-GT 512MB / 2x2048MB DDR2 / 500GB 5400rpm 2,5'' SATA + 160GB 7200rpm 2,5'' SATA / DVD Super Multi / 802.11a/b/g / 0.3DV CrystalEye / BT / Vista Business sp2
- Maxtor
- Začátečník

-
Na NERO se vykasli rovnou.. proc resit takovouhle nesmyslu..
Co chces doporucit je hodne omezeno penezma (hehe).. Sony SoundForge, Adobe Audition apod. dneska drzi v editorech spicku.. podle me ti ale bohate bude stacit program typu CoolEdit (predchudce Audition), ktery bez problemu sezenes a umi toho az az..
Jinak k tem formatum.. nevim co resis.. nekomprimovany WAV je jasne reseni.. s cim jinym bys chtel jako pracovat..
Co chces doporucit je hodne omezeno penezma (hehe).. Sony SoundForge, Adobe Audition apod. dneska drzi v editorech spicku.. podle me ti ale bohate bude stacit program typu CoolEdit (predchudce Audition), ktery bez problemu sezenes a umi toho az az..
Jinak k tem formatum.. nevim co resis.. nekomprimovany WAV je jasne reseni.. s cim jinym bys chtel jako pracovat..