Přesun programů ve Vistax64 z C na D bez jejich reinstalu
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- anti.77
- Začátečník

-
Přesun programů ve Vistax64 z C na D bez jejich reinstalu
Zajímalo by mě je-li možné přesunout programy nainstalované na C na disk D bez nutnosti reinstalu,tedy i se změnou registrů tak aby byly plně funkční....popř. jakým programem,dík za každou radu
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit
- zombux
- Odborník PCT

Re: Přesun programů ve Vistax64 z C na D bez jejich reinstalu
něco jde, něco ne. je třeba to vyzkoušet. obecně, jednodušší programy jdou, složitější nejdou (například vypalovací software, virtuální mechaniky, kancelářský software apod.)
ignorelist: kremrole a dezoláti
- shadow
- Středně pokročilý

lze to myslím udělat tak, že se obsah třeba Program Files (x86) přesune třeba na D:\Program Files (x86), a pak se vytvoří symbolický link (junction) mezi D:\Program Files (x86) (tzv. destination folder) a původním umístěním Program Files na C: (tzv. host folder), takto se to pro systém bude tvářit, že jsou programy pořád na původním umístění na C:, ve skutečnosti však budou už na D: S registrem by problém být neměl. Systém si bude pořád myslet, že program je nainstalován na svém původním umístění.
Viz program Junction Link Magic - http://www.rekenwonder.com/linkmagic.htm
Mám to odzkoušené jen ale na jednotlivých programech, ne na celé složce Program Files, ale neměl by mezi tím být rozdíl.
Viz program Junction Link Magic - http://www.rekenwonder.com/linkmagic.htm
Mám to odzkoušené jen ale na jednotlivých programech, ne na celé složce Program Files, ale neměl by mezi tím být rozdíl.
show must go on..
- zombux
- Odborník PCT

já myslím že tady jde spíš o přesun programů na D, buď kvůli ušetření místa, nebo kvůli rychlejším reinstalům
ignorelist: kremrole a dezoláti
- LGA
- Začátečník

Měl by pomoci tento program:
Kód: Vybrat vše
http://www.searchandreplace.com/app_mover.htm- shadow
- Středně pokročilý

no, vždyť jo, celý adresář program files nebo jeho jedn. podadresáře (programy), mnou nastíněné řešení ten problém podle mě elegantně řeší..zombux píše:já myslím že tady jde spíš o přesun programů na D, buď kvůli ušetření místa, nebo kvůli rychlejším reinstalům
LGA: u toho "Application Moveru" bych se bál (ne)kompatibility s Vistama..
edit: ještě doplním, že k přesunu jakýchkoli souborů z Program Files z jejich původního umístění ven je třeba práv administrátora...
show must go on..