Přesun programů ve Vistax64 z C na D bez jejich reinstalu

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
anti.77
Začátečník
Začátečník

Přesun programů ve Vistax64 z C na D bez jejich reinstalu

Příspěvek od anti.77 »

Zajímalo by mě je-li možné přesunout programy nainstalované na C na disk D bez nutnosti reinstalu,tedy i se změnou registrů tak aby byly plně funkční....popř. jakým programem,dík za každou radu
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Přesun programů ve Vistax64 z C na D bez jejich reinstalu

Příspěvek od zombux »

něco jde, něco ne. je třeba to vyzkoušet. obecně, jednodušší programy jdou, složitější nejdou (například vypalovací software, virtuální mechaniky, kancelářský software apod.)
ignorelist: kremrole a dezoláti
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

lze to myslím udělat tak, že se obsah třeba Program Files (x86) přesune třeba na D:\Program Files (x86), a pak se vytvoří symbolický link (junction) mezi D:\Program Files (x86) (tzv. destination folder) a původním umístěním Program Files na C: (tzv. host folder), takto se to pro systém bude tvářit, že jsou programy pořád na původním umístění na C:, ve skutečnosti však budou už na D: S registrem by problém být neměl. Systém si bude pořád myslet, že program je nainstalován na svém původním umístění.

Viz program Junction Link Magic - http://www.rekenwonder.com/linkmagic.htm

Mám to odzkoušené jen ale na jednotlivých programech, ne na celé složce Program Files, ale neměl by mezi tím být rozdíl.
show must go on..
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

já myslím že tady jde spíš o přesun programů na D, buď kvůli ušetření místa, nebo kvůli rychlejším reinstalům
ignorelist: kremrole a dezoláti
LGA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LGA »

Měl by pomoci tento program:

Kód: Vybrat vše

http://www.searchandreplace.com/app_mover.htm
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

zombux píše:já myslím že tady jde spíš o přesun programů na D, buď kvůli ušetření místa, nebo kvůli rychlejším reinstalům
no, vždyť jo, celý adresář program files nebo jeho jedn. podadresáře (programy), mnou nastíněné řešení ten problém podle mě elegantně řeší..

LGA: u toho "Application Moveru" bych se bál (ne)kompatibility s Vistama..

edit: ještě doplním, že k přesunu jakýchkoli souborů z Program Files z jejich původního umístění ven je třeba práv administrátora...
show must go on..
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“