Nový Monitor často vypíná... -vyřešeno + nový problém ...

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Bernesak
Nováček
Nováček

Nový Monitor často vypíná... -vyřešeno + nový problém ...

Příspěvek od Bernesak »

Ahoj všem, nedávno (asi týden) sem koupil nový monitor LCD 20" Samsung Syncmaster WideScreen, dřív sem měl obrovskou krabici CRT / CTR ted nevím jak se tomu říká..
no a muj problem je, ze to šlo týden v pořádku, a ted najednou dost často ten monitor prostě zčerná, a musím vypojit a zapojit do elektriky aby se to obnovilo.. nevíte čím to je, jestli je problém na mojí straně nebo na straně monitoru ?

díky všem za odpovědi :))
Naposledy upravil(a) Bernesak dne pon 25. srp 2008, 12:59, celkem upraveno 1 x.
sm0ker
Začátečník
Začátečník

Re: Nový Monitor často vypíná...

Příspěvek od sm0ker »

Skus pozret Power Options a nastavenia na monitore , ale tam asi nebude problem kedze uz nejde zapnut a zacalo to az po tyzdni.
A dioda na monitore ti dako blika? Mas na monitore aj D-sub vstup aj DVI?Skus oba, ci bude problem pokracovat.
Mne sa to stavalo na Viewsonic VX922 , ze pri zmene rozlisenia black screen a dioda blikala ..pomohlo tiez vypojenie zo siete a znovu zapojenie do siete..
Mum should've told ya never fall in luv wit a G !
Desktop - Core 2 Duo E6850 || Intel DP35DP || 2x1GB Kingston 800Mhz || Geforce 9600GT || 2x320GB Seagate RAID 0 , 240GB,200GB,160GB || Asus Xonar DX/XD || Case - Nexus Breeze || Corsair VX 550W || Logitech MX Revolution/MX500 || HP LP2475w+Viewsonic VX922
Laptop - HP Pavillion dv6500 Special Editon - White || Core 2 Duo T7300 || 2GB 667Mhz || Geforce 8400M GS || 120GB Fujitsu Hdd <== Dual Boot - Kubuntu 8.04 vs Xp Sp2==>

Music - 30GB Video Ipod / 1GB Shuffle Ipod - Creative EP-630/Sennheiser HD 280 Pro ==> Hip Hop (89-97) From Denver To LA [Not mainstream]
Bernesak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bernesak »

prosim co je power options? :X

no mam jen ten patnacti-pinovej, ale je spis problem nekde v napajeni nebo tak neco..
No dioda je nejaka zmatena, spis blika ale obcas reaguje obcas nereaguje...
Bernesak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bernesak »

jo a není to při změne rozlišení, je to prostě samo od sebe...
sm0ker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sm0ker »

Bernesak píše:jo a není to při změne rozlišení, je to prostě samo od sebe...
Pouzivaj tlacitko EDIT pri tvojich prispevkoch ,vyzera to potom tu prehliadnejsie..
K veci : Power Options = Moznosti Napajeni..Takze mas len D-sub ,nepouzivas ziadnu redukciu?
Skusal si ovladace grafickej karty zmenit?V poslednej dobe si ich nemenil?Rozlisenie skus zmenit ,ci sa tiez vypne po urcitom case..Robi to kdekolvek aj vo Windowse aj v aplikaciach/hrach?
K tej diode som nepochopil ako sa sprava.Podla nej totizto by si zistil ci sa vypol monitor ,alebo nema ziadny signal ..
Zatial to vyzera na monitor :-) Ale najlepsie by bolo to vyskusat na inom PC
Naposledy upravil(a) sm0ker dne ned 24. srp 2008, 19:54, celkem upraveno 1 x.
Desktop - Core 2 Duo E6850 || Intel DP35DP || 2x1GB Kingston 800Mhz || Geforce 9600GT || 2x320GB Seagate RAID 0 , 240GB,200GB,160GB || Asus Xonar DX/XD || Case - Nexus Breeze || Corsair VX 550W || Logitech MX Revolution/MX500 || HP LP2475w+Viewsonic VX922
Laptop - HP Pavillion dv6500 Special Editon - White || Core 2 Duo T7300 || 2GB 667Mhz || Geforce 8400M GS || 120GB Fujitsu Hdd <== Dual Boot - Kubuntu 8.04 vs Xp Sp2==>

Music - 30GB Video Ipod / 1GB Shuffle Ipod - Creative EP-630/Sennheiser HD 280 Pro ==> Hip Hop (89-97) From Denver To LA [Not mainstream]
Bernesak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bernesak »

nemenil, rozliseni sem zkousel, vsude to dela ...
Bernesak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bernesak »

dobře, monitor byl vyměněn za nový, tento je v pořádku > ted mám jiný problém :D
Mám stejný monitor jako minule ale nevím jak sem to minule udělal [měl sem taky problémy s rozlišením] a maximální rozlišení dám 1440x900 a ještě to je rozmazaný...
když dám 1680x1050 [maximální rozlišení monitoru] tak se to roztáhne mimo obrazovku.. nevíte jak se to nastaví? prosím, stručný návod.. mám CD, drivery sem nainstaloval, přesto to zlobí.. děkuju všem :)
Wiliz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wiliz »

Zdravím, mám momentálně stejný problém, se stejným monitorem. Nikdy my to nedělalo, používám ho celkem 2 roky, měnil jsem rozlišení ve hře apod. a nic ale onehdy jsem změnil rozlišení a
sm0ker píše:pri zmene rozlisenia black screen a dioda blikala
Chci se zeptat jak si vyřešil tento problém s monitorem? Moc by my to pomohlo.
sm0ker
Začátečník
Začátečník

Re: Nový Monitor často vypíná... -vyřešeno + nový problém ...

Příspěvek od sm0ker »

to Wiliz:

pri zmene rozlisenia sa ti vypne a dioda blika?No uz som nato vytvoril novy thread asi pred 2ma dnami (tam napisem moj vysledok ked sa mi dostane opraveny :) ),a tam som napisal ze znova siel na reklamaciu.Cize ja som to zatial nijak nevyriesil :oops:
Oni my tam zevraj nahrali iba novsi soft (nieco take mi bolo zdelene) a stale to robilo..Hlavne ze mi bol po mesiaci vrateny ako opraveny :x
Pri akejkolvek zmene rozlisenia sa vypol a niekedy nesiel ani zapnut..Robilo mi to co som skusal len no windowse..Mam tu vyhodu ze mam doma CRT ,takze som zapol oba monitory a testoval zmeny rozlisenia,samozrejme na CRT obraz stale v ramci moznosti zobrazenia, LCD sa vypinalo ako sa mu chcelo :)

Wiliz
Nováček
Nováček

Re: Nový Monitor často vypíná... -vyřešeno + nový problém ...

Příspěvek od Wiliz »

sm0ker:

Ano, přesně tohle my udělalo když jsem změnil rozlišení ve hře Day of Defeat Source. Ve Win. jsem používal stále 1280, 75 Hz a nikdy žádný problém. Jednou jsem změnil rozlišení přímo ve hře a černý monitor a dioda bliká. Musel jsem zapojit CRT, protože se zapojením LCD jsem neviděl plochu ale nabídku BIOsu a načítaní Win. jsem viděl. S LCD šla vidět plocha až po zapojení CRT a naběhnutí na plochu systému. Myslím že problém byl v frekvenci, protože na CRT se objevila tabulka s hodnotami frekvenci. Ale i když jsem měnil frekvence tak to nepomohlo. Po reinstalaci systému je zatím vše ok až na to že my po zapnutí hry naběhne obrazovka že monitor nastavuje nejlepší obraz. Momentálně mám 1280 a 60 Hz.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“