lze do win xp nahrat malovani+prohlizec obrazku z win vista?

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Orist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

lze do win xp nahrat malovani+prohlizec obrazku z win vista?

Příspěvek od Orist »

ahoj, lze nejak nahrat do win xp pro malovani a prohlizec obrazku a faxu z win vista ? kdyz jsem zkousel na instalacce vist najit mspaint.exe tak mi to nic nenaslo a prohlizec obrazku a faxu nevim jak se jmenuje,diky!
D00M
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: lze do win xp nahrat malovani+prohlizec obrazku z win vista?

Příspěvek od D00M »

já myslím, že vistí programy na XP nepudou
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM

Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

Já vím že některé věci takto přesunout "mezi Windows" šly, musíš se ale podívat ne po instalačce ale po nainstalované Vistě, odtud si programy vzít a zkusit je na XP jestli se rozběhnou, pokud budou křičet že jim chybí nějaká knihovna, najdi je předhoď jim je také... pak se buď rozběhnou nebo ne :)

Podle mne to malování by jít mohlo, u toho vestavěného prohlížeče obrázků moc šancí nedávám. Dej pak vědět jak jsi dopadl.
Orist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orist »

ok,diky, malovani je mi jasny,ze mam hledat pod mspaint.exe, ale nevite jakej soubor je ten prohlizec obrazku a faxu ? diky
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

ja len tak z zvedavosti prečo to potrebuješ?
Orist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orist »

Stano11: nepotrebuju to, jen jsem byl zvykly na visty, nedavno jsem se vratil zpet k xpckum,ale u techto dvou aplikaci se mi libi spis ty z vist :)

a ted k veci: po nahrazeni mspaint.exe z vist mi to po pokusu o spusteni hlasi: "..neni platna aplikace typu Win32" a ohledne prohlizece obrazku jsem se nedopatral cim se spousti,ale nekde jsem precetl ze s nim souvisi knihovna shimgvw.dll, nicmene po jeji vymene z vist zadna chybova hlaska nenastala,ale ani se neotevrel zadny obrazek, takze to nejspis nepujde..
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Prohlížeč obrázků a faxů ve Vistách není, místo něj tam je Windows Fotogalerie. (Program Files\Windows Photo Gallery).

Mspaint.exe je v %SystemRoot%\system32\mspaint.exe

Proč to nejde? nespecifikoval jsi jaké Visty, a tak může jít o 64 bit, tedy i o 64 bit. Fotogalerii a Malování. Proto to může psát při pokusu o spuštění na XP "neni platna aplikace typu Win32". Spíše si ale myslím, že to nejde proto, že Windows Fotogalerie i Malování ve Vistách už využívají i jiných API, vlastních jen Windows Vista (imo hlavně ta fotogalerie).

Jinak se taky domnívám, že podobné snahy o "prolínání" obou verzí systému jsou porušením licenčních podmínek.
show must go on..
D00M
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D00M »

malování jsem včera zkoušel - pod vistou jsem spustil virtuální XP, připojil si vistí céčko a z něj pustil MSPAINT - samozřejmě to nešlo. oba OS jsou 32bit
stejně tak blahé paměti nešel XPčkový spider solitaire rozjet pod Win98/2k
tyhle součásti systému nejsou dělané pro zpětnou kompatidebilitu

mch, jakej je rozdíl mezi vistím a XPčkovým malováním? já tam žádnej nevidím
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM

Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.
JSzu
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JSzu »

Jde mu o ikonky :wink: . At si je predela Resource Hackerem.
Orist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orist »

jake jsou rozdily? jde o prkotiny, v malovani jde u vist krom priblizovani taky oddalovat,coz se hodi na vetsi obrazky a v prohlizeci obrazku se mi u vist libi taky vice zoomovani, pze lze zvetseny obrazek posouvat tahem mysi a pri posouvani na dalsi obrazek staci pouzit sipku a nemusim obrazek napred prizpusobit velikosti monitoru jako u xpecek(za predpokladu ze ho mam zvetseny).Jinak jestli mi chce nekdo navrhovat alternativi k prohlizeni obrazku a k malovani tak nemusite, vim ze toho je spousta ;)
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“