Windows nenajde ram

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Felix_27
Nováček
Nováček

Windows nenajde ram

Příspěvek od Felix_27 »

Právě jsem přikoupil novou paměť OCZ 512MB. Do tý doby jsem měl dual 2x512 a vše šlapalo. Po zandání do třetího slotu windows detekuje stejně jen 1024mb ram. Když je vyndám a dám tam jen tu novou 512ku, tak taky šlape. Zkoušel jsem i linux, taky vidí jen dualy. Program Everest mi ale zobrazí, že tam jsou tři paměti. Netušíte co s tim? Sestava AMD 64 3700+ SanDiego soc. 939, Ati x1950GT 512mb Pci-e, deska Biostar K8T890-A9.
Edit: Jedná se o DDR1
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Windows nenajde ram

Příspěvek od Wuuduu »

doska a jej BIOS... v manuale si zisti, kolko a akych modulov mozes naraz pouzit (SS, DS, kapacita).
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Felix_27
Nováček
Nováček

Příspěvek od Felix_27 »

Wuuduu píše:doska a jej BIOS... v manuale si zisti, kolko a akych modulov mozes naraz pouzit (SS, DS, kapacita).
U desky je psáno
# 4 x DDR DIMM Memory Slot
# Max. Supports up to 4GB Memory
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Mám ten dojem že řadič v CPU 3 moduly nezvládá. Jestli si dobře pamatuju z dob kdy sem soc 939 měl v PC tak 3 moduly byly vždycky problém. Nejlepší bylo používat 1,2 nebo 4 moduly, ale ani ty 4 nedělaly nekdy dobrotu.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Felix_27
Nováček
Nováček

Příspěvek od Felix_27 »

Mr. Dirk píše:Mám ten dojem že řadič v CPU 3 moduly nezvládá. Jestli si dobře pamatuju z dob kdy sem soc 939 měl v PC tak 3 moduly byly vždycky problém. Nejlepší bylo používat 1,2 nebo 4 moduly, ale ani ty 4 nedělaly nekdy dobrotu.
Už jsem to vyřešil, kámoš mi vyměnil za tu novou 512ku 2x256 a s osazením 4 modulů to jde. Ale kámošovi když měl tři moduly a socket 939 tak mu to šlo, mě už ne. Ale hlavně že vyřeseno.
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Felix_27 píše:Už jsem to vyřešil, kámoš mi vyměnil za tu novou 512ku 2x256 a s osazením 4 modulů to jde. Ale kámošovi když měl tři moduly a socket 939 tak mu to šlo, mě už ne. Ale hlavně že vyřeseno.
Záleží jak to zvládne řadič v CPU. Měl sem dva Athlony X2 3800+ ale každý zvládal jiné moduly/nastavení atd. Záleží na konkrétním kousku.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Montoya
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Montoya »

Me jede na 2. PC v pohode 3x512MB RAM. A to 2xKingmax, 1xKingston. Jen jadro Venice. Asi fakt zalezi na kusu.
Odpovědět

Zpět na „Paměti“