Příčina úmrtí Fortron 500W

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příčina úmrtí Fortron 500W

Příspěvek od Godzzila »

Zdravím Vás přátelé...

Jsem ve zvláštní situaci, postavil jsem kamarádovi tuhle sestavu:

Intel Pentium-Dualcore E2220 2,4GHz
Gigabyte EP31-DS3L
Geforce 9800GTX+
2x 1GB Kingston RAM DDR2 667
WDC 640GB dvouplotnovej
DVDRW Liteon IDE
CASE CM Elite
a zdroj Fortron FSP500-60GLN (500W).

Po sestavení jsem dva dny počítač testoval a zatěžoval, vše bez problémů, Orthos test pře noc stable.

Další den jsem na PC ještě chvíly hrál hry a instaloval nějaké programy, vše bez problémů.
Po té jsem PC uložil do krabice s polystyrenem a předal ho kamarádovi, ten si ho autem odvezl a když dorazil domů PC zapnul a vůbec se nerozběhl. (To mi bylo řečeno).

Dle stavu roztrhané krabice a polystyrenu jsem usoudil, že je možné, že se něco fyzicky poškodilo, ale nemůžu to samozřejmě potvrdit.

PC jsem odvezl domů a po různém testování jsem přišel na to, že je vada ve zdroji, počítač se totiž sice zapnul (rozběhly se ventilátory a rozsvítily diody), ale čipová sada ani procesor se nehřály a nerozjela se ani mechanika ani disk, z repráčku taky nevyšel žádný signál. Po výměně zdroje za můj letitý Fortron BlueStorm II 500W vše opět funguje.

Má řečnická otázka zní co se stalo? Je možné, že zdroj odešel sám od sebe, když tři dny před tím vše fungovalo? Nebo je zcela jasný, že se s ním fyzicky něco stalo (zásahem kamaráda). ?
Zdroj na sobě nemá žádnou pěčeť což je dost divný a tak jsem ho rozebral a na první pohled vše OK, žádný nafouklý kondík, nic nikde utrženýho..

Velmi mne zajímá přířina, jednak hlavně kvůli reklamaci a taky prostě ze zvědavosti.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“