Poškozený zdroj Fortron 500W

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Poškozený zdroj Fortron 500W

Příspěvek od Godzzila »

Takže celý můj problém je popsaný v druhém tématu zde bych chtěl řešit poškozený zdroj.

Fortron FSP500-60GLN (500W).

Při měření multimetrem z něj lezou všechna napětí správně, ovšem při připojení k PC se počítač rozjede (zapnou se fany, rozsvítí diody), ale je zaseknutej (neblikne DVDRW). Procesor, grafika ani čipová sada se nezahřívají.

(s jiným zdrojem samozřejmě PC funguje a tento zdroj zkoušen na třech ruznych sestavach, všude úplně stejný vysledek)

3 dny PC fungoval bez problemu, po te jsem ho predal kamaradovi (majiteli) a ten behem 20ti minut vola ze se PC nerozebiha.

Tak babo rad :( nechapu kde muze byt problem.

// nakoukl sem do něj, na prvni pohled nikde nic spatnyho (nafoukly kondik, atp.) vse OK...
zdroj nemá pečeť!!
decried
Začátečník
Začátečník

Re: Poškozený zdroj Fortron 500W

Příspěvek od decried »

Nejaky urvaty kabel alebo problem v konektore? Meranie multimetrom naprazdno chybu neukaze. Su napatia aspon v tolerancii +/- 5%? (+12V 11.4 - 12.6V a pod.)

Rovno by som to reklamoval ked sa da. Ked nie tak sa obrat na odbornika (-HoNY- bude vediet), oprava PSU nieje vymena bateriek v ovladaci :roll:
Make it idiot proof and someone will make a better idiot.
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Vše se po fyzické stránce zdá být v pořádku, podle mě mu asi PC spadl, nebo dostal proste naraz, netušim no. Hodnoty byly ok, 5,22V, 12,39V atp.

Cele PC je 4 dny staré, reklamace zcela jistě půjde, ale nechapu co se stalo no.
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Zkus změřit v zaplé sestavě hodnoty napětí:

+3,3V
+5V
+12V
–12V

Maximální povelený odchylky jsou +/- 5% a je možné, že pokud má PC malou spotřebu tak jou napětí vyšší, pokud máš po ruce staré 200MB disky tak je zapoj. Po zmáčknutí resetu pár minut po zapnutí to naskočí?

//edit:
Zdroj mohl být od výrovy klidně špatně nastavený. Je to tenhle model?
Obrázek
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

jj je to ten model ale uz sem asi na zavadu prisel, ten nejvetsi cenr kondenzator ma nahore ten plast naprasklej..
kazdopadně zitra odesilam zpet do Alzy na reklamaci... a uvidim co mi reknou

j zkousel sem i reset po chvily zapnuti a zadny vysledek
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Godzzila píše:jj je to ten model ale uz sem asi na zavadu prisel, ten nejvetsi cenr kondenzator ma nahore ten plast naprasklej..
Ta plastová krytka nemá na funkci vliv, řekl bych, že je to prostě výrobní vada.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Je to možný, dám vědět jestli mi to uznaj.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“