Zmizla nabídka start
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Dr.Acula.r
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Zmizla nabídka start
Nějak se mi domrvil windows, asi předevčírem nám vypadl proud a pote zacaly problemy, nejdříve nechtel windows vůbec načíst (ani nouzový režim), tak sem zkusil dát disk do druhého pc abych si udělal zálohu, během načítání vyzkočila kontrola disku, tak jsem ji nechal běžet. Začalo to vyhazovat ruzne texty (př: neplatne id je nahrazovano platnym id 11051) a jelo celou noc. další den jsem hdd vrátil zpět do sveho pc a hle windows najel, jenže ne na 100%. Nezobrazuje se například nabídka START (zkoušel jsem i zapnout c:/windows/explorer.exe a nic) a další velka zpousta aplikací odmítá spolupracovat. Nejednodušší spůsob který mě napadl je reinstalovat win, jenže by to byla velmi velka spousta času než bych zalohoval vše a nainstaloval všechny programy atd. Nejlepší možnost by byla nějak posunout čas, nevím jak se to přesně jmenuje ale myslím že se nějak dá vrátit data třeba o týden na zpět tak že věci co se změnily za týden se stratí. Ocením každou radu k tomuto problému.
Operační system: Windows XP profesional SP2
Operační system: Windows XP profesional SP2
- zombux
- Odborník PCT

- Dr.Acula.r
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Re: Zmizla nabídka start
No nejspíš, prostě aby mi tam zustaly ty věci co sem měl před týdnem s tím nastavením jaké jsem měl aby to jelo.
//edit: Tet se mi podarilo najít obnovení systému. když na to poklikam tak to napíše: ''Nástroj Obnovení systému nemůže zajistit ochranu počítače. Restartujte počítač a znovu spusťte nástroj Obnovení systému.'' kliknu na ''OK'' a po restartu pc naskočí to samé.
//edit: Tet se mi podarilo najít obnovení systému. když na to poklikam tak to napíše: ''Nástroj Obnovení systému nemůže zajistit ochranu počítače. Restartujte počítač a znovu spusťte nástroj Obnovení systému.'' kliknu na ''OK'' a po restartu pc naskočí to samé.
- zombux
- Odborník PCT

jo to je solidně rozhozený. jako nejsnazší cestu bych viděl zazálohování čeho se dá a reinstal na čisto
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Dr.Acula.r
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Nejde pomocí něčeho jiného obnovit data? nějak z biosu třeba nebo pomocí instalačního cd?
- zombux
- Odborník PCT

to fakt ne, jediná cesta je obnovení systému a i to je hodně divoký. záloha dat a reinstalace systému je na jedno odpoledne, je to jistější než s tím měsíc laborovat
ignorelist: kremrole a dezoláti
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
obnovení systému není už z principu určené pro rozsáhlejší škody na filesystému, protože je dost dobře možné že body obnovení nebo nástroj sám je poškozen, poslechni zomba - zazálohuj si svá data a reinstaluj