Nestandardni chovani PC
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Petr.R
- Nováček

-
Nestandardni chovani PC
postavil jsem si nove PC,
MB Asus P5E
CPU Q9300
HDD ST3250410AS SATAII (system)
Seagate UltraATA 350G (archiv) - nevim typ z hlavy
RAM 1 GB Kingston HyperX 1GB 1066MHz
zdroj Fortron FSP500-GLN 500W Blue Storm II
grafika ATI HD3450
Windows Pro SP3
mam asi tak cca tri problemy ktere se mi moc nelibi a rad bych vedel jestli nekdo nema podobne zkusenosti.
Prvni vec je kterou jsem zjistil je ta ze stava se mi nekdy kdyz mam pusteno vice apliakci tak proste PC jako by zamrzne, neco to srotuje snad, nejde spustit ani task manager nic. Takhle je to treba minutku, dve snad i pet a pak se to zase rozbehne samozrejmne se vsemi taskmanagery ci my computer a aplikacemi ktere jsem naklikal a to se pusti ve vterine a hned to zase jede. Domnival jsem se ze to muze delat ten stary ATA disk ze proste to nekde na sbernici ceka na data z neho a proto je to takoveto "zamrznute". Teploty CPU jsou cca 38 sutpnu a na MB je 37. CPU nevytizim nad 25%
Dale jsem dnes zjistil kdyz jsem pustil mp3 ve WinAmpu ze je to katastrofa. 5 vterin jede hudba na dve vtreiny se zasekne a pak zase rozjede trhane, neciste no hruza. To jsem nejak v SoundMaxu vypnul digitalni vystup ci co a vypada to ze to jede jen ten zvuk je katastrofalni. Skrceni, sumeny, absolutne zkresleny zvuk, ze se to neda poslouchat. Jedna se o onu zvukovou kartu SupremeFX II. Npared kasika chybely HD pohledal na forech a nainstalil kb od MS, ovladace cz CD a zvuk jede jen ta kvalita je desna.
Treti vec je ze predtim jsem to sem chapal mel v hardware zarizeni Audio HD on high definition audio bus. S tim jsem laboroval vyz vyse zvuk jede jen se mi ted uz v hardware neobjevuje nejake zarizeni ale konkretne uplne NEZNAME zarizeni s kterym si proste nevim rady. Kdyz dam vlsatnosti je tam cosi o Audio HD. Takze jak to vypada zvukovka porad nekde hapruje ale pritom hraje. Jen ten zvuk z ni je desny.
Ovladace jsem instaloval z prilozeneho CD a verzemi jsou stejne jako na webu Asusu.
Vim ze je to trosku delsi elaborat ale chtel bych se poptat po zkusenostech a ci se s tim nekdo jiz nesetkal.
Diky za vse predem.
//edit Wilik - presun z desek
MB Asus P5E
CPU Q9300
HDD ST3250410AS SATAII (system)
Seagate UltraATA 350G (archiv) - nevim typ z hlavy
RAM 1 GB Kingston HyperX 1GB 1066MHz
zdroj Fortron FSP500-GLN 500W Blue Storm II
grafika ATI HD3450
Windows Pro SP3
mam asi tak cca tri problemy ktere se mi moc nelibi a rad bych vedel jestli nekdo nema podobne zkusenosti.
Prvni vec je kterou jsem zjistil je ta ze stava se mi nekdy kdyz mam pusteno vice apliakci tak proste PC jako by zamrzne, neco to srotuje snad, nejde spustit ani task manager nic. Takhle je to treba minutku, dve snad i pet a pak se to zase rozbehne samozrejmne se vsemi taskmanagery ci my computer a aplikacemi ktere jsem naklikal a to se pusti ve vterine a hned to zase jede. Domnival jsem se ze to muze delat ten stary ATA disk ze proste to nekde na sbernici ceka na data z neho a proto je to takoveto "zamrznute". Teploty CPU jsou cca 38 sutpnu a na MB je 37. CPU nevytizim nad 25%
Dale jsem dnes zjistil kdyz jsem pustil mp3 ve WinAmpu ze je to katastrofa. 5 vterin jede hudba na dve vtreiny se zasekne a pak zase rozjede trhane, neciste no hruza. To jsem nejak v SoundMaxu vypnul digitalni vystup ci co a vypada to ze to jede jen ten zvuk je katastrofalni. Skrceni, sumeny, absolutne zkresleny zvuk, ze se to neda poslouchat. Jedna se o onu zvukovou kartu SupremeFX II. Npared kasika chybely HD pohledal na forech a nainstalil kb od MS, ovladace cz CD a zvuk jede jen ta kvalita je desna.
Treti vec je ze predtim jsem to sem chapal mel v hardware zarizeni Audio HD on high definition audio bus. S tim jsem laboroval vyz vyse zvuk jede jen se mi ted uz v hardware neobjevuje nejake zarizeni ale konkretne uplne NEZNAME zarizeni s kterym si proste nevim rady. Kdyz dam vlsatnosti je tam cosi o Audio HD. Takze jak to vypada zvukovka porad nekde hapruje ale pritom hraje. Jen ten zvuk z ni je desny.
Ovladace jsem instaloval z prilozeneho CD a verzemi jsou stejne jako na webu Asusu.
Vim ze je to trosku delsi elaborat ale chtel bych se poptat po zkusenostech a ci se s tim nekdo jiz nesetkal.
Diky za vse predem.
//edit Wilik - presun z desek
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Nestandardni chovani PC
Pokud myslíš ve správci zařízení mám taky neznámé zařízení, a jestli máš boxovaný chladič tak ta teplota je podle mě normální.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
1GM ram a plno aplikací? Možná jsi zvoral instalaci ovladačů, i to se stává. Ovladače máš i na grafiku ano?
...
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

U HD3870 to mám taky. Má to souvislost s přehráváním HD videa ( ale přesně ti to neřeknu protože to sám nevím ), ale s tvým problémem to souvislost nemá.Petr.R píše: Treti vec je ze predtim jsem to sem chapal mel v hardware zarizeni Audio HD on high definition audio bus. S tim jsem laboroval vyz vyse zvuk jede jen se mi ted uz v hardware neobjevuje nejake zarizeni ale konkretne uplne NEZNAME zarizeni s kterym si proste nevim rady. Kdyz dam vlsatnosti je tam cosi o Audio HD. Takze jak to vypada zvukovka porad nekde hapruje ale pritom hraje. Jen ten zvuk z ni je desny.
Máš nainstalované kodeky?
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- Aros
- Začátečník

No rozhodně to vypadá na ovladače, problém je v tom, že občas si nevystačíš s radou: "Stáhni ty poslední," ale musíš zkoušet...
Mě dělá mess zvukovka k ASUS Crosshair desce, kdy ovladače po první instalaci nikdy nefungují, a je jedno, jakou verzi tam dám. Jde jen o to, že je musím několikrát odinstalovat a zase nainstalovat, než se chytnou. Jinak se zvuk projevouje z hlasitostí tak nějak sinusově(periodické zeslivání a ztlumování), navíc výrazně potlačuje středy a přidává jako by ambientní efekty jako by kostela, nebo velké haly. Tak to jen tak pro inspiraci co ovladače dokáží. S konkrétní situací to samozřejmě nemá nic společného...
Mě dělá mess zvukovka k ASUS Crosshair desce, kdy ovladače po první instalaci nikdy nefungují, a je jedno, jakou verzi tam dám. Jde jen o to, že je musím několikrát odinstalovat a zase nainstalovat, než se chytnou. Jinak se zvuk projevouje z hlasitostí tak nějak sinusově(periodické zeslivání a ztlumování), navíc výrazně potlačuje středy a přidává jako by ambientní efekty jako by kostela, nebo velké haly. Tak to jen tak pro inspiraci co ovladače dokáží. S konkrétní situací to samozřejmě nemá nic společného...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- Petr.R
- Nováček

-
Tak druha RAMka je na ceste. A probem jiz vyresen. Ony ty Kingstony jak jsem cetl na tech 1066 jsou trosku smecko kdyz podle SPD cipu jsou na 800 takze jsem je dal zpet na AUTO a vypada to ze to jede "stabilneji". Nezname zarizeni je tez odstraneno, bylo to HD audio na grafice. Sumeni a spol dela stary IDE diskPavel.P. píše:1GM ram a plno aplikací? Možná jsi zvoral instalaci ovladačů, i to se stává. Ovladače máš i na grafiku ano?
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
Ono jde zasvinit systém i při nové instalaci a musíš znova formátovat... Možná, bych to udělal, jelikož jsis počítač dosti zašpinil. Ale záleží na tobě, jak se ti bude projevovat nestabilita ovladačů.
...