což důvody chápu, ale přece mi to s 20 taby nezasere task manager, navíc teď vidím kolik mi opera žere, tady abych si bral kalkulačku

(jo vim že si můžu zobrazit statistiky pro experty, ale na procesy obecně mam gadget na ploše). Další věc co mě hrozně vadí je nemožnost více řádků s taby, při mém běžném počtu by jednotlivá ucha na jedné řádce byla nečitelná a nepřehledná.
wector píše: na druhou stranu má Opera zase takovou funkci, že do adresy napíšu pár slov ze stránky, kde jsem byl a najde mi ji v historii, na což sem si zvykl a využívám překvapivě často. Tyhle dvě věci bohužel dohromady asi nepůjde spojit, leda nějakým rozdílným potvrzováním.
imho by to skloubit šlo, trochu mi na opeře vadí že mi cpe až příliš možností, nezlobil bych se kdyby to nějak proklestili
wector píše:Mám takovej dojem, že chtěli udělat dojem, přijít s něčím novým a to se jim povedlo. Ale chybí tam strašně moc věcí, které se dnes považují za absolutní standard.
Jo taky si myslím

Věcí tam chybí dost, ale to už není o vymýšlení to je už jen o zakomponování známých věcí. Bude velmi záležet jak budou pokračovat, našlápnuto mají pěkně, ale to nemusí stačit, chyba by se jim imho dost vymstila, "moment překvapení" by byl ten tam. Takhle nějak měl nastoupit kdysi dávno FFox, jenže tam to bylo jen o kampani a v praxi nic extra, až od verze 3 FFox považuji vůbec za
prohlížeč.
wector píše:Zajímal by mě výsledek, kdyby předělali nějakej současnej prohlížeč - u FF by to asi nemělo smysl, ale kdyby se pustili do Opery, doladili by pár drobností a integrovali svoje nápady a služby, tak by měli kompletní prohlížeč, který by skrz svůj vliv mohli prosazovat na trh ve větší míře.
Imho těží hlavně z toho že ho napsali zfleku znova s inspirací ze zdrojáků gecka a webkitu. Není to žádná zbastlenina a není to ani klon, to zasluhuje obdiv. O přetvoření FF (resp. mozilly) se kdysi pokoušel Netscape, výsledkem byl sice funkčně celkem slušný, ale hrozně plesnívý a nepoužitelný browser. "Fúze" Google+Opera to by bylo vážně něco, ale vzhledem k politice obou firem nemožné, byť situace na trhu k tomu přímo vybízí.
Když jsem nad tím tak přemýšlel, tak podle mne by případné rozšíření mělo na % bolet zejména FF, protože jako jediný je poháněn zejména negativní kampaní "zahoď IE", stačí místo něj nabídnout něco lepšího (což z Chrome může snadno být a možná také bude) a uživatelů začne ubývat. Uživatelé IE jsou líní přecházet a pro uživatele Opery je odvyknutí si takřka nemožné
Další věc nad kterou jsem tak polemizoval je ta, že Opera konečně "má konkurenta", ve smyslu vymýšlení a funkční implementace nových nápadů jako myší gesta, speed dial, opera link, integrace mailu/BT/IRC/atd, Chrome by jí tedy měl nakopnout aby v jubilejní verzi 10 nabídla nějaké opravdu drsné fíčurky. FF je ve vývoji poněkud roztržitější

a IE zase pomalejší

takže u nich dvou reakce na Chrome jen těžko odhadnout jak dopadnou v praxi