Problém se startem PC - FAST TRACK BIOS ????

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
CADmaster
Začátečník
Začátečník

Problém se startem PC - FAST TRACK BIOS ????

Příspěvek od CADmaster »

Ahoj, mám problém s jedném PC.

Jedná se o nějakou sestavu na sc. 939 nebo 754 (64bit AMD). Dle informací co mám, byla z PC (resp) desky vyndána baterie a vyměněna za novou. PC ale nechce regulérně najet.

Po najetí biosu a klasických informací jako je identifikace ram a IDE zařízení atp vyskočí hláška o tom, že není BIOS nainstalován, dle mě se to týká ale jiného ???? biosu
"Fast Track 579 bios version 2.00.0.14 - fast track controler" ..a pak se tam píše že bios not instaled .. poté se PC restartuje a takhle to opakuje ... třeba jen problikne Logo loudujících XP a pak reset.

Co je to ten fast track controler ? co kontroluje ? Podle mě se to netýká klasického AMI biosu, který tam je, do kterého se dostanu a můžu měnit údaje. Nutno dodate, že do XP se pomocí F8 a volby nouzového režimu dostanu.

Co je tedy špatně ?

Díky za rady
Surgical
Začátečník
Začátečník

Re: Problém se startem PC - FAST TRACK BIOS ????

Příspěvek od Surgical »

Fast Track 579 bios version 2.00.0.14 - fast track controler je přídavný IDE řadič na motherboardu, pokud na něm není připojen žádný disk, nenahraje se ani jeho BIOS. Pokud ho nepoužíváš, je možné a lepší ho v BIOSu motherboardu vypnout úplně.
Pokud Windowsy nestartují normálně, ale do nouzáku ano, pak jsou nakopané, mohou tam být nahrány nesprávné ovladače ať už grafiky, nebo IDE řadiče, nebo síťovky, nebo nějaké virtuální mechaniky, nebo......čehokoli. Mohou být vadné RAMky, může být závada na HDD....Může to být i nějaká havěť, jako vit, rootkit, spyware atd. atd. atd.
Nejrychlejší způsob zjištění pravdy asi bude pokus o čistou reinstalaci woken.

P.S. zkoušel jsi najet na poslední známou funkční konfiguraci?
CADmaster
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CADmaster »

Surgical píše:Fast Track 579 bios version 2.00.0.14 - fast track controler je přídavný IDE řadič na motherboardu, pokud na něm není připojen žádný disk, nenahraje se ani jeho BIOS. Pokud ho nepoužíváš, je možné a lepší ho v BIOSu motherboardu vypnout úplně.
Pokud Windowsy nestartují normálně, ale do nouzáku ano, pak jsou nakopané, mohou tam být nahrány nesprávné ovladače ať už grafiky, nebo IDE řadiče, nebo síťovky, nebo nějaké virtuální mechaniky, nebo......čehokoli. Mohou být vadné RAMky, může být závada na HDD....Může to být i nějaká havěť, jako vit, rootkit, spyware atd. atd. atd.
Nejrychlejší způsob zjištění pravdy asi bude pokus o čistou reinstalaci woken.

P.S. zkoušel jsi najet na poslední známou funkční konfiguraci?
Cus, no ale v biosu jsem právě žádnou zmínku o nějakém fast track biosu nenasel, abych jej vypnul - to mě napadlo jako první. Jinak jsem zkoušl čistou instalaci na naformatovany disk a chyba je stále stejná, takže v oknech to asi nebude : (

Teď jen kde vypnu ten fast track bios : ( Nebo co s tím : ( damn
CADmaster
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CADmaster »

Takže, fast track už jsem našel kde vypnu.

Musím říct že docela ten bios asi blbne, nejdřív nereagoval na disable, tak jsem resnul CMOS pomocí jumperu, pak už to reaguje. Zkoušel jsem celkem 3x natahat OS na disky ... vždy to skončí u toho, že následný OS při loudování ukáže pouze na pár vteřin logo XP a poté černá obrazovka s následným resetem .... co to ??? Ale v nouzovém režimu do OS najedu .... nevíte někdo co s tím ?
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“