Internet ve Wi-fi sítí - poděl

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Aros
Začátečník
Začátečník

Internet ve Wi-fi sítí - poděl

Příspěvek od Aros »

Zdravím, mám tu problém se sdílením internetu přes Access point. Tak internet je od UPC a používá ten jejich Webstar modem... Z toho vede LAN kabel do AP,... PC, teré je zapojené do druhého portu AP k internetu připojené je. PC připojené bezdrátově ale ne... Přitom ale bezdrátová síť očividně funguje, všechna PC se v ní nazvájem vidí a mohou komunikovat. Jrostě v tém síti jen není internet. AP je Ovislink airlive 5260AP. Já mám ještě jeden doma a na tom vše funguje, což je divné, protože já jsem to nastavil podle něj. Akorát doma to není od UPC...

Jinak IPčka jsou podle mě taky dobře - masku mají stejnou(první tři čísla), liší se jen v posledním... To samé platí pro AP i pro ten modem...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Internet ve Wi-fi sítí - poděl

Příspěvek od Weslo »

nejde internet znamená co? :?
Zkoušel si nastavit DNS ručně? - předávání DNS requestů u takových podobných zařízení bývá kámen úrazu ..
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Ne, DNS jsem nikdy nenastavoval, jen IP. Můžem mi říct co tam mám nastavtit? Jinak vzal jsem si ten AccessPoint domů a připojil na náš modem - vše funguje bez potíží tudíž nastavení AP je správné. Problém má jen ten zatracený MODEM od UPC, ve kterém nemohu nic nastavit, je to kompletně zamčené...Můžu si jen prohlížet jeho vlastnosti a informace o akt. nastavení
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

K tomu co znamená nefunkční net...

Připojím-li kabel natvrdo do jakéhokoliv PC, musím restartovat ten modem vytažením na 5 sekund ze zásuvky(to už samo o sobě je dost dementní) potom se ten modem nějak seznámý s tímto konkrétním PC a funguje jen a pouze s ním. Když jej připojím k jinému PC, musím jej opět restartovat... No a když jej dám tomu AP, tak ten net jednoduše funguje jen když jej nechám přes ten kabel prostě projít(PC je připojeno do druhého LAN portu ), nikoliv bezdrátově.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

To vypada na omezeni pres mac adresu. Zkusil bych na APCko (router) nechat naklonovat mac adresu PC.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No, a můžeš mi říct co mám kde nastavit? Jako ta volba clone MAC address tam samozřejmě je, ale nevím co s ní. Defaultně, pokud vím, je vždy nastaveno 0000000...
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Nikdo neví?
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Uz sem to psal v PM.
UPC ma /melo/ omezeni na 1 zarizeni s tim, ze si pamatuje MAC.

Pokud chces zustat u reseni s AP - musis od UPC ziskat dve adresy. Nicmene nejjednodusi reseni je poridit Router. Abys totiz mohl mit dve zarizeni na jedne IP adrese, potrebujes neco co umi NAT, coz APcka neumi.

Takze reseni:
1) ziskat od UPC druhou IP adresu
2) poridit Router
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“