Pružinky na vylepšení uchycená chladiče
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- Jirka89
- Nováček

-
Pružinky na vylepšení uchycená chladiče
Čauvec, chtěl bych si vylepšit uchycení chladiče soc. 775, mám ho na ty plastové kolíky a chtěl bych si to udělat tak, jako je v článku Zkrocení vzduchu počtvrté, všechno mám kromě pružinek,nevíte kde se dají nějaké sehnat? (nejlépe v Brně) , díky moc
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
Re: Pružinky na vylepšení uchycená chladiče
zelezarstvi a nebo si kup backplate od thermalrightu, respektive ten mounting kit ( http://www.alphacool.cz/produkt/Thermal ... rg1=011204 )
- Jirka89
- Nováček

-
No v železářství to nikde nemají,koupil jsem si backplate od primecoolu a tam žádné příslušenství nebylo...budu si muset asi objednat asi ten thermaright
- Aigor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já taky sháněl pružinky a uchycení bloku a nakonec jsem měl štěstí v jednom kovomatu, kde prodavač nebyl trotl a pochopil že potřebuji opravdu JENOM pružinky. Vytáhl celej sáček všech možnejch velikostí, tak jsem nakonec vykoupil skoro všechno (cca 4-8Kč/ks). Všude jinde se furt nechápavě ptali NA CO to mám a K ČEMU to potřebuju
. Samozřejmě jak sem řekl PC, poslali mě do prodejny PC 
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
hh, to se mi stava pri nakupech v zelezarstvi porad hlavne se sroubama... a na co to potrebujete? co je vam do toho... mate? nemate? naschle 
- Aigor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nj, proto rikam, ze prodavac nebyl trotl. Ono u sroubu je to jednoduchy, ale treba takovy pruzinky nejsou seriova zalezitost, takze prodejce musi pouzit mozek, aby mu docvaklo "aha, v sade dilu pro mixer beta-6 jsou 4 pruzinky"... To co jsem vykoupil byly tady nahradni dily pro cosi. Oni jsou vetsinou zvykli ptat se na vyrobek a typ, jinak jsou totalne mimo - i kdyz tu soucastku maji v polici 1m od hlavyFlegy píše:hh, to se mi stava pri nakupech v zelezarstvi porad hlavne se sroubama... a na co to potrebujete? co je vam do toho... mate? nemate? naschle
- ICEBRETON
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Resil sem stejnej problem. Prosel sem 2 zelezarstvi a nikde pruzinky neprodavaj. Nakonec sem zasel do drogerie (domaci potreby), kde sem v regalu uvidel kolicky na pradlo s tlacnou pruzinou (ne ty obycejny dreveny s torzni pruzinou, ale plastovy). Hned sem koupil 4. Delka pruziny je 13mm, prumer 7mm, vnitrni prumer 5mm (drat prumer 1mm). Tuhost je dostatecna, v ruce ji urcite nestlacite na max. Takze reseni je opravdu jednoduche-kolicky na pradlo 
NTB: ProBook 4740s
- D-D
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Ty kolíčky mě docela zaujaly - vypátral jsem je a koupil. Akorát teda balení min po 50ks
(ale za 59Kč, no neberte to
)
Rozměry pružinek viz ICEBRETON, tady je fotka, kdyby někdo chtěl...

- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
paráda, úplně idealni rozměr:)D-D píše:Ty kolíčky mě docela zaujaly - vypátral jsem je a koupil. Akorát teda balení min po 50ks(ale za 59Kč, no neberte to
)
- ICEBRETON
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
jestli chces mit to uchyceni dokonaly, tak si z tenkyho plechu (0.35-0.4mm) vyrob objimky delky 8mm a pouzij je na vystredeni pruzinky na tom sroubu. Takhle to vypada:D-D píše:...
http://img148.imageshack.us/img148/9812/dsc00487mx8.jpg
NTB: ProBook 4740s
- D-D
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Ty objímky sis ohýbal, nebo jsi použil zas nějakou jinou náhradu/zdroj? Protože tam nikde nevidím spoj...
EDIT:
Aha, jsem slepý, na té pravé to jde vidět
EDIT:
Aha, jsem slepý, na té pravé to jde vidět
- Woyta
- Středně pokročilý

Pouzit jde i tuha z propisky. Je s tim min prace.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)