Jak "rozchodit" počítače v síti.

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Bromus
Nováček
Nováček

Jak "rozchodit" počítače v síti.

Příspěvek od Bromus »

Mám dotaz, mám tři počítače, které bych potřeboval propojit v síti. Jinak řečeno: mám wifi připojení k netu, z antény do switche, z něj rozdělené připojení na všechny tři počítače. Dále bych ale potřeboval na jednotlivých počítačích sdílet soubory, tiskárny a scaner. Dla jsem se do práce dle článku na: http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=0. Když zadám místa v síti, tak jednotlivé počítače vidím dle zadaných názvů. Ale při kliknutí pro otevření jednotlivách míst se mi objeví následující chybové hlášení: Položka //(název daného počítače v síti) není přístupná. Zřejmě nemáte dostatečné oprávnění pro přístup k této položce. Obraťte se na správce serveru a ověřte oprávnění. Přihlašovací chyba: uživateli nebyl v tomto počítači udělen příslušný typ přihlášení.
Prosím o radu,jelikož se s tímto problémem stále nemohu dostat dále.
Díky B.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak "rozchodit" počítače v síti.

Příspěvek od LiveBomb »

Zkontroluj nastaveni firewallu a pristupovych prav.
Taky plati, ze pokud PC nemas v domene, tak na kazdem PC by mel bejt stejnej profil, ktery ma pristup ke sdilenym slozkam. Pocitace by meli mit adresu ze stejneho rozsahu a stejne podsite nebo stejna pracovni skupina.
A v panelu adresa (nebo pripojit sitovou jednotku) "\\adresapc\nazevsdileneslozky" ti funguje?

Btw. co tohle http://support.microsoft.com/kb/318030/cs ?

Scaner se sdilet neda.

Btw. jestli to mas z anteny (apcka) do switche, tak z tebe musi mit posktvoatel radost.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Nejdřív poznámka. Pokud nejsi za NATem, tzn. nemáš router, tak kdokoliv, kdo má internet od stejného poskytovatele bude moci prohlížet soubory a tiskárny, které zvolíš ke sdílení, protože jsi ve stejné síti!

Pro Windows XP
Ovládací panely > Nástroje pro správu > Místní zásady a zabezpečení > Místní zásady > Přiřazení uživatelských práv > Odepřít přístup k tomuto počítači ze sítě > pravomyš na Vlastnosti > odeber Guesta
V Ovládacích panelech / Uživatelských účtech pak ještě zkontroluj, zda je účet Guesta povolen

Ideální pro zabezpečené sdílení souborů je FTP server Cerberus FTP server, kde si můžeš založit různé přístupové účty s různými sdíleními a oprávněními. K datům přistupuješ přes ftp://ip_pocitace nebo pomocí FTP manažerů.
Bromus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bromus »

Tak router nemám.
V Uživatelských účtech je účet Guesta povolen.
Ale nabídku: Ovládací panely > Nástroje pro správu > Místní zásady a zabezpečení > Místní zásady > Přiřazení uživatelských práv > Odepřít přístup k tomuto počítači ze sítě > pravomyš na Vlastnosti > odeber Guesta - jsem nenašel. V nabídce Nástroje pro správu mám jen: Datové zdroje ( ODBC ), Prohlížeč událostí, Služby, Správa počítače, Výkon, Služba Component Services.
Tak nevím, kde tuto nabídku jinde hledat.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

To ted neres, nejbezpecnejsi je stejne poridit router.
Usetris starosti sobe i poskytovateli.

Jinak by mel platit navod co sem napsal ja, jeste sem nevidel sit kde by to pak nejelo.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Zkus Start > Spustit > secpol.msc
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“