Zajímavej Problém

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Nism0
Začátečník
Začátečník

Zajímavej Problém

Příspěvek od Nism0 »

Ahoj. Mám takovej problém s PC. A to takovej, že náhodně, naprosto nepředvídatelně zčerná obrazovka, a zasekne se zvuk takže je ve smičce. Nic nepomáhá jen reset na tvrdo.
MB: DFI lanparty Nf3 Ultra-D, CPU: Athlon 64 3800+, GK: Ati radeon x1950Pro AGP, HDD: WD6400AAKS;Maxtor 120GB, Ram 4x 512 Kingston HyperX 400Mhz Cl 2

nevíte co s tim? Nic se nepřehřívá, memtest byl taky v pohodě, žádnej vir norton nenašel
Bla bla bla, stejně to nikoho nezajímá :D
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Zajímavej Problém

Příspěvek od Mr. Dirk »

Toto mě dělalo při nestabilním přetaktování na stejné MB jak máš ty. Taky bych prověřil zdroj.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Nism0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nism0 »

Mr. Dirk píše:Toto mě dělalo při nestabilním přetaktování na stejné MB jak máš ty. Taky bych prověřil zdroj.
no taktovano mam jen +10FSB, ale je to mozny?

kazdopadne v utery budu mít na odskouseni doma 520W coolermaster. takze to proverim taky
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Nism0 píše:no taktovano mam jen +10FSB, ale je to mozny?
Nepravděpodobné, ale po vyřešení některých problémů s kterýma sem se setkal, bych to úplně nevylučoval, protože v PC se občas dějou věci mezi zemí a peklem, které člověk nechápe. :)

Zkusil bych pustit OCCT na 10 ( ? ) hodin. Jinak začalo to dělat zničeho nic nebo po přidání nějakého HW, SW....?
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Nism0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nism0 »

No po přidání HDD (WD 6400AAKS) ale zároveň sem reinstaloval windowsy, takže myslím si, že tim to neni.

//// tak sem nastavil základní hodnotu fsb(200) a problém nepřestal.
začína mě to sr*t. děje se to i při hraní tak i při brouzdání po netu :x
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Je ten disk 100% funkční? Tohle se mi stávalo a právě za to mohl disk, který se z ničeho nic prostě zastavil a kouslo to PC. Někdy se znovu rozjel a počítač fungoval normálně do dalšího "záseku"
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
Nism0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nism0 »

Mr.Nigga píše:Je ten disk 100% funkční? Tohle se mi stávalo a právě za to mohl disk, který se z ničeho nic prostě zastavil a kouslo to PC. Někdy se znovu rozjel a počítač fungoval normálně do dalšího "záseku"
Disk je 100% funkční(točí se a seekuje). Občas po záseku totiž hraje i hudba.
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Zkusil bych novy disk z pocitace cvicne vytahnout a system nainstalovat na nejaky jiny disk..
Nism0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nism0 »

hm. tak sem nainstaloval windows i na druhej disk, a to wd vyndal. porat stejnej problem.
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

zkus jinou grafiku. Jestli se sekne obraz a zvuk jede dál, tak bych hledal problém především u ní.
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
Nism0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nism0 »

No tak to boohužel nezjistím(pokuste si sehnat grafiku na puceni do AGP) . Ale jestli je to zdrojem tak to muzu zistit
Skim
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skim »

Zdravím,
grafiku Tu klidně můžu půjčit, mám tu v šuplíku nějakou ATI RAGE XL 8 MB (AGP 8x), jen si pro ňu zajeď.. nemá ani přídavné napájení :-).. umí akceleraci DVD videa
A pokud by nestačilo, tak bych měl aj Radeona 9200 64 MB, ale ten by nebyl dnes ani zítra.. nejdříve příští týden..
O'old PC MB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)
Nism0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nism0 »

Skim píše:Zdravím,
grafiku Tu klidně můžu půjčit, mám tu v šuplíku nějakou ATI RAGE XL 8 MB (AGP 8x), jen si pro ňu zajeď.. nemá ani přídavné napájení :-).. umí akceleraci DVD videa
A pokud by nestačilo, tak bych měl aj Radeona 9200 64 MB, ale ten by nebyl dnes ani zítra.. nejdříve příští týden..
Myslíš, že to visty utáhne? :-D

PS zdrojem to taky neni
// Teď sem si vzpoměl že mám v šuplíku funkční, né moc 9800Pro :-D

takže jídu oskusit
Nism0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nism0 »

hm tak problém je neznámej :-D grafikou to taky neni. Asi se mu u m ě nelíbí, nebo já nevim co :-D
Ps neska se mi vyskytnul dalsi problém. Zničeho nic se mi restartuje pc a při bootování se mi objeví, že chbí nějáká systémová část pro spuštění windows. Tak sem postupoval podle jejich rad, a napsalo mi to, že systém nelze opravit. Všechno sem teda vypojil a zapojil, a byl klid. Bohužel po chvíly to samí. takže zase vypojit a zapojit, a náhle všechno funguje :-D.

Ps. problém s tim divnym padáním PC nevyřešen
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

HDD?
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
Nism0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nism0 »

ne. to už sem zkoušel :-D. Podle mě tam někdo sedí a vypíná komponent :lol:
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Memtest?

Zkus jen dvě (jednu) paměti..
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Cigi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cigi »

Odchazejici deska ? Koukni, jestli nemas nafoukly kondiky
Proudí mi v žilách klingonská krev... }}:-(
skompa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skompa »

To je divný měl sem u pc podobnej promlem.... a bylo to zdrojem.
Nism0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nism0 »

Cigi píše:Odchazejici deska ? Koukni, jestli nemas nafoukly kondiky
DEska je Ok. (alespoň an pohled.)

No řek bych, že to bude Grafickou kartou, protože včera sem 5x pouštěl Hl2, a jakmile neběhla úvodní obrazovka. Spadlo to.

Zkoušel sem i flatouty. Spadlo ihned po naloadovani hry.

(Berou kartu na reklamaci, když sem měnil chladič? původní už nemám)

//Tak a teď mi pls poraďte. Vyplatí se ještě koupit GK do AGP slotu? Hádám že ne.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“