Výměna ventilátoru.

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Zamčeno
PetrVIVIVI
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Výměna ventilátoru.

Příspěvek od PetrVIVIVI »

Zdravím. Začal mi pískat ventilátor ve zdroji enermax infinity 620W. Chystám se na výměnu a potřeboval bych poradit jaký ventilátor tam dát. Mám jeden volnej z chladiče scythe ninja. Potřebuju vědět jestli to uchladí? Nebo mám investovat do lepšího? Mám v celé skříni zelené nanoxie tak uvažuju nad nima. Pájet to asi v případě nanoxie nebudu a zapojím ho od desky. V případě rozhodnutí pro scythe to napájím. Všem děkuji za odpovědi.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Výměna ventilátoru.

Příspěvek od Blue Storm »

a jsi si jistý,že to děla ventilátor a ne zdroj?jinak by to měl uchladit každý větrák na 12V
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
PetrVIVIVI
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Jo jsem si jistý. Měl jsem ho rozdělaný a samotný větrák jsem měl přímo u ucha v provozu. Není to nic hrozného ale mám často puštěný komp přes noc a zrovna ten ventilátor fakt nepříjemně píská. Ruší mě to.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

ok,nepsal jsi totiž,že jsi ho rozdělal,tak proto jsem se ptal :wink: uchladí to ten scythe i nanoxia,záleží,čemu dáš přednost :wink:
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
PetrVIVIVI
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Tak jsem provedl výměnu originálního větráku za nanoxii s max. otáčkami 1250. Káblík jsem si vytáhl ven ze zdroje a zapojil na přiložený regulátor od nanoxie. Na minimum je naprosto neslyšitelný a i v zátěži z něho vane chladný vzduch. Jsem maximálně spokojen. Tuto výměnu mohu jen doporučit. Není to nic složitého.

//Holda - vyřešeno, tedy lock
Zamčeno

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“