Herní průmysl a pirátství - kdy dojde vývojářům trpělivost?
Moderátor: Baneshee
- Meridius
- Středně pokročilý

-
Herní průmysl a pirátství - kdy dojde vývojářům trpělivost?
Narážím touto otázkou na to, že konzole a zejména např. PS3 je proti pirátění natolik odolná, že prodej her na tuto platformu= slušnej zisk. U xbox 360 je to diskutabilní, protože se dá naflashovat, tedy teď už opět ne, protože vyměnili mechaniku a firmware je narvanej na chipu natvrdo. Nicméně stále se tam platí např. za hraní online, takže doplňkové služby k této konzoli teď už za pár korun=opět zisk.
Tímto se snažím naznačit, že dle mého by vydavatelé her byli naprosto pitomí, kdyby se díky šílené míře pirátství na PC(běžné, že hry se objevují na torrentech několik dnů ještě před oficiálním datem vydání) do budoucna na tuto platformu soustředili. Dosti věcí naznačili němečtí Crytek několik měsíců po vydání Crysis...ale řekněme, že tam by mohla být důvodem i HW náročnost. Dosti her vychází jako první. Díky univerzalitě PC a volnosti v obsahu internetu je pirátství zaručeno i do budoucna. Je to bohužel jen o člověku, zda bude krást a nebo nebude. A tady je to hrozně jednoduché.
Všude po fórech je plno flamu, jak jsou konzole o ničem, jak to graficky už teď nestíhá, fps kolísá atd atd. Problém vidím spíš v tom, že pokud se vývojáři budou snažit, aby hra v prvé řadě běžela výborně na konzoli a budou ji vydávat nejdříve tam, tak se do budoucna může běžně stávat, že PC bude zaprvé na druhé koleji (datum vydání tam bude pozdější a někdy i výrazně) a zadruhé nám i na dveře klepající directx 11 budou k prdu. Protože současné konzole zvládaj max devítku.
Sám zvažuju nákup herního PC (za rozumné peníze) a nebo některou současnou konzoli, neb toho času šťourat se v komplu výrazně ubylo a bude nejspíš ještě hůř. Takže než bych si pořádně zahrál, tak by mi železo pěkně zestárlo a cena by šla o polovinu dolů. Nicméně PC se na druhou stranu dá vylepšit a odměnou za to je grafika jak cumel. Konzole se prostě nevylepší. Ale...bude tomu tak i nadále? Jak to vidíte vy?
Tímto se snažím naznačit, že dle mého by vydavatelé her byli naprosto pitomí, kdyby se díky šílené míře pirátství na PC(běžné, že hry se objevují na torrentech několik dnů ještě před oficiálním datem vydání) do budoucna na tuto platformu soustředili. Dosti věcí naznačili němečtí Crytek několik měsíců po vydání Crysis...ale řekněme, že tam by mohla být důvodem i HW náročnost. Dosti her vychází jako první. Díky univerzalitě PC a volnosti v obsahu internetu je pirátství zaručeno i do budoucna. Je to bohužel jen o člověku, zda bude krást a nebo nebude. A tady je to hrozně jednoduché.
Všude po fórech je plno flamu, jak jsou konzole o ničem, jak to graficky už teď nestíhá, fps kolísá atd atd. Problém vidím spíš v tom, že pokud se vývojáři budou snažit, aby hra v prvé řadě běžela výborně na konzoli a budou ji vydávat nejdříve tam, tak se do budoucna může běžně stávat, že PC bude zaprvé na druhé koleji (datum vydání tam bude pozdější a někdy i výrazně) a zadruhé nám i na dveře klepající directx 11 budou k prdu. Protože současné konzole zvládaj max devítku.
Sám zvažuju nákup herního PC (za rozumné peníze) a nebo některou současnou konzoli, neb toho času šťourat se v komplu výrazně ubylo a bude nejspíš ještě hůř. Takže než bych si pořádně zahrál, tak by mi železo pěkně zestárlo a cena by šla o polovinu dolů. Nicméně PC se na druhou stranu dá vylepšit a odměnou za to je grafika jak cumel. Konzole se prostě nevylepší. Ale...bude tomu tak i nadále? Jak to vidíte vy?
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
Re: Herní průmysl a pirátství..kdy dojde vývojářům trpělivost?
takze,... nemyslim si ze hry na pc vymizej. vem si, ze konzole sou uz v dobe sveho uvedeni relativne zastarale (vykonostne). jejich jedina vyhoda je jejich hw stalost. vyvojar vi co si muze dovolit...a pak to tak vypada
. osobne sem antikonzolista. nevidim v tom zadny +. rychle to zastara, vylepsit se to neda, nic jinyho nez hry a filmy to neumi a tudiz se to podle me nevyplati ani financne
edit: jinak herni prumysl m,e zacina vylozene srat. protoze omezit nekomu, kdo za hru dal +- litr pocet instalaci na nejaky predem dany cislo, to je hnus. osobne sem si dotycnou gamesu koupil, okamzite sosnul crack a at mi vsichni polibej prdelku (navic to je shit tak putovala synovcovi, ale to je fuk).proste nechapu jak si neco takovyho muze nekdo dovolit... to by mohli zacit prodavat treba pracky ve kterejch by se mohlo vyprat pradlo jen trikrat
edit: jinak herni prumysl m,e zacina vylozene srat. protoze omezit nekomu, kdo za hru dal +- litr pocet instalaci na nejaky predem dany cislo, to je hnus. osobne sem si dotycnou gamesu koupil, okamzite sosnul crack a at mi vsichni polibej prdelku (navic to je shit tak putovala synovcovi, ale to je fuk).proste nechapu jak si neco takovyho muze nekdo dovolit... to by mohli zacit prodavat treba pracky ve kterejch by se mohlo vyprat pradlo jen trikrat
- Wuuduu
- Středně pokročilý

Podobne naivne uvahy som pocul uz pred 15 rokmi... ako hry na PC coskoro skoncia, pre velku mieru piratstva.
A naozaj, ochrana, aka je napr. v SPORE je svinstvo. Ja si rad nejaku hru nainstalujem aj za 5 rokov (okrem toho dovtedy si aspon 3 - 4 krat komplet zmenim PC), ale kto zaruci, ze overovaci server bude este UP? To sa akoze nebudu dat hrat stare hry a budeme si vsetko krekovat?
A naozaj, ochrana, aka je napr. v SPORE je svinstvo. Ja si rad nejaku hru nainstalujem aj za 5 rokov (okrem toho dovtedy si aspon 3 - 4 krat komplet zmenim PC), ale kto zaruci, ze overovaci server bude este UP? To sa akoze nebudu dat hrat stare hry a budeme si vsetko krekovat?
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
Podle mne by otázka měla znít takto: Kdy dojde uživatelům PC trpělivost? Odpověď? Už došla... Výsledek toho se projevuje v používání nelegálních kopií a cracků. I tak s tím vývojáři podle mne nemají moc co dělat, "boj" je zejména mezi uživateli a vydavateli.
Přijde mi to tak, že vydavatelské společnosti udělaly obrovskou chybu s "utahováním šroubu" v boji proti pirátům. Naprosto nelogický krok postihující vždy jen a jen legální uživatele, ti nelegální stáhnou "release" nebo nový crack a nepoznají rozdíl.
Začalo to opisováním třetího slova na pátém řádku z manuálu (ach to byly časy
), bylo "vyřešeno" cracknutými verzemi co stačilo odentrovat nebo byl dodán seznam všech slov na které se to může ptát. Pokračovalo to sériovými klíči, pak kontrolou CD (která se vyvinula z nutnosti si z CD načítat data v době malých kapacit HDD) v mechanice, úmyslně poškozenou TOC nebo jiné datové části, aktivací přes internet a korunováno omezením počtu instalací nebo pochybným "malware driverem" (zaplaťpánbú nikdo už nebyl takový blázen aby reálně šel do možnosti "vylepšování" firmware). Tak a teď trocha vzpomínání... Co z toho si vyžrali piráti? Kromě zadání názvu hry do vyhledávače torrentů a game.exe Ctrl+C,V zhola nic... Zato legální uživatel aby za tohle sebemrskání ještě platil nekřesťanské peníze. Přecejen je silně diskutabilní, zda žůžografika s hromádkou bugů, pochybnou hratelností a odehratelná za odpoledne stojí za čtyřmístnou částku. Samo máme tu svobodný trh tak si může každý nárokovat kolik chce, spoléhaje na to, že se zákazník chytí na propagandu, která s realitou nemá obvykle mnoho společného.
Pirátství má totiž jeden další efekt, umožňuje hru vyzkoušet v plné verzi, což je pak podle mne ten hlavní důvod proč pirátství snižuje zisky
Kudy z toho ven? Utáhnem ten šroub ještě víc?
Teď vážně, existuje několik různých, navzájem se ne-vždy vylučujích cest ven, kterých jsme dnes svědky.
1) snížení ceny
2) "pořádný multiplayer" (freeservery nejsou schopny poskytnout takové zabezpečení proti hackům a exploitům)
3) systém ala Steam, zakoupíte jednou a po loginu si můžete tu hru stahovat a instalovat třeba 100x na 100 různých počítačích, fungovat bude vždy jen jedna instance
4) jiné "platební modely", samotná hra zdarma, čas online nebo různé výhody placené
5) využití pirátských verzí jako reklamu, "reálné demoverze" a betatesting zdarma
6) posun k multiplayeru nebo MMO, který lze narozdíl od singleplayeru uchránit
Vývoj bych očekával naopak ve snaze vyjít lidem vstříc, tak aby obě skupiny byly spokojené, hrubou silou to prostě nejde i když hodně firem si tohle stále odmítá připustit, což ale neznamená že by měl nastat konec her pro PC, to je stejná předpověď jako že Linux by v tuto chvíli měl mít už 20% podíl na trhu OS
Já říkám že touhle přeměnou si nakonec bude muset projít jak herní tak hudební a filmový průmysl, přesněji "vývojář"-vydavatel-uživatel, protože podsouváním braku a mrskáním uživatelů cesta rozhodně nevede...
PS: Nevím kudy se toto téma bude vyvíjet, kdyžtak ho případně přesuňte do SS
Přijde mi to tak, že vydavatelské společnosti udělaly obrovskou chybu s "utahováním šroubu" v boji proti pirátům. Naprosto nelogický krok postihující vždy jen a jen legální uživatele, ti nelegální stáhnou "release" nebo nový crack a nepoznají rozdíl.
Začalo to opisováním třetího slova na pátém řádku z manuálu (ach to byly časy
Pirátství má totiž jeden další efekt, umožňuje hru vyzkoušet v plné verzi, což je pak podle mne ten hlavní důvod proč pirátství snižuje zisky
1) snížení ceny
2) "pořádný multiplayer" (freeservery nejsou schopny poskytnout takové zabezpečení proti hackům a exploitům)
3) systém ala Steam, zakoupíte jednou a po loginu si můžete tu hru stahovat a instalovat třeba 100x na 100 různých počítačích, fungovat bude vždy jen jedna instance
4) jiné "platební modely", samotná hra zdarma, čas online nebo různé výhody placené
5) využití pirátských verzí jako reklamu, "reálné demoverze" a betatesting zdarma
6) posun k multiplayeru nebo MMO, který lze narozdíl od singleplayeru uchránit
Vývoj bych očekával naopak ve snaze vyjít lidem vstříc, tak aby obě skupiny byly spokojené, hrubou silou to prostě nejde i když hodně firem si tohle stále odmítá připustit, což ale neznamená že by měl nastat konec her pro PC, to je stejná předpověď jako že Linux by v tuto chvíli měl mít už 20% podíl na trhu OS
Já říkám že touhle přeměnou si nakonec bude muset projít jak herní tak hudební a filmový průmysl, přesněji "vývojář"-vydavatel-uživatel, protože podsouváním braku a mrskáním uživatelů cesta rozhodně nevede...
PS: Nevím kudy se toto téma bude vyvíjet, kdyžtak ho případně přesuňte do SS
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
naprosto s tebou souhlasim
- djstudio
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
vzhleme k tomu ze je ted cenove priznivejsi HW kde obstojne vetsina her bezi si myslim ze produkce her na PC tak rychle neskonci.
DualCore CPU
RAM 2x2GB
Vista x64
VGA dle moznosti - dost velke rozpeti
Slusna deska
Ceny HDD stale nisi a vetsi kapacita
Samozrejmne cim novejsi a vyspelejsi hra tim naroky na HW jsou vysi ale slusna zabava je i na stredni konfiguraci.
DualCore CPU
RAM 2x2GB
Vista x64
VGA dle moznosti - dost velke rozpeti
Slusna deska
Ceny HDD stale nisi a vetsi kapacita
Samozrejmne cim novejsi a vyspelejsi hra tim naroky na HW jsou vysi ale slusna zabava je i na stredni konfiguraci.
MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING Bios 3222 CPU: AMD RYZEN 9 7900X + CORSAIR iCUE LINK H170i 420mm GPU: ASRock AMD Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC RAM: 2x32GB - 64GB CORSAIR Vengeance RGB DDR5 6000MHz CL30 SSD SYSTEM: SAMSUNG 990 PRO Gen 4 NVMe 2TB SSD DATA A TESTY: KINGSTON RENEGADE, GIGABYTE AORUS Gen 4 NVMe SSD 1TB ZDROJ: FRACTAL DESIGN ION+ 860W PLATINUM Modular CASE: CORSAIR 7000D AIRFLOW Black Bigtower MONITOR: MSI 32" MAG 323UPF IPS FreeSync Premium Pro 160HZ 1ms - 4K NET: VODAFONE Kabel 500 Mb/s - 30Mb/s SYSTEM: Windows 11 PRO 64BIT Build 24H2 FOTO PC: https://cz.pcpartpicker.com/b/pdvfrH
- Walker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pochybuju dost o tom ze pc scena nejak vymizi...je to nerealne....dyt ted se rozsiruje "sluzba Games for Windows" takze kdyby to nebylo lukrativni tak by to asi nedelali.....ale jak je tady zminka u tech novejsich originalnich her ze se to muze naisntalovat jen 3x tak to je vylozene prasarna...v tom pripade by cena titulu mela byt 3x nizsi......jinak se to da samozrejme obejit vice viz. v recenzi na Tiscali Mercenaries 2: World in Flames.......navic kolikrat me presvedcila "zkusebni" verze hry
ze sem si sel koupit do obchodu original 
- Maxtor
- Začátečník

-
Castecne souhlas s NoTHX.. zminit lze tradicne jeste distribucni cesty.. berme v potaz, ze k vyvojari se dostava (stejne jako v pripade hudby) naproste minimum.. u her jsou smlouvy tusim do 10%..
Vzsledkem je co.. hrz jsou drahe..? Nenadavejte vyvojarum.. bezte si stoupnout pred obchod.. CZ distributori nakupuji hry casto pod polovinou ceny v siti.. zisky na kazde krabici 100-200%..
Stejny pripad jako auta, ktera vyjedou z tovarny za 300k, ale mi je potom ze salonu zname jako masinky za dobrou cenu, tedy 600-700k..
Dokud se nezmeni tohle, neni co resit.. sam se divim, ze aktualni stav studiim vyhovuje..
Samozrejme pak ale berme v potaz i maly detail, kdy si napr. takove EA resi distribuci vlastnimi silami, jejich hry pak ale patri k tem nejdrazsim.. zajimave.. hlavne ze vi, jak chrlit ty zname serie NHL 6498, NFS Mega Turbo Pro Štrýt 28, atd..
Vzsledkem je co.. hrz jsou drahe..? Nenadavejte vyvojarum.. bezte si stoupnout pred obchod.. CZ distributori nakupuji hry casto pod polovinou ceny v siti.. zisky na kazde krabici 100-200%..
Stejny pripad jako auta, ktera vyjedou z tovarny za 300k, ale mi je potom ze salonu zname jako masinky za dobrou cenu, tedy 600-700k..
Dokud se nezmeni tohle, neni co resit.. sam se divim, ze aktualni stav studiim vyhovuje..
Samozrejme pak ale berme v potaz i maly detail, kdy si napr. takove EA resi distribuci vlastnimi silami, jejich hry pak ale patri k tem nejdrazsim.. zajimave.. hlavne ze vi, jak chrlit ty zname serie NHL 6498, NFS Mega Turbo Pro Štrýt 28, atd..
- Revealman
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Osobně vidím budoucnost PC hraní ve Steamu (ne v systému "ala Steam", jak psal noTHX, ale přímo ve Steamu). Už teď tam je většina vydavatelů her. Hru prostě zaplatíte kartou, absolutní pohodička, potom stáhnete a hrajete. Všechny hry v jednom systému pod jedním accountem. Žádné DVD v mechanice, Starforce, žádné omezení na 5 instalací. A nějakého přetížení se není nutné bát, třeba teď v pondělí asi v 20:30 našeho času (v USA bylo tak nějak odpoledne) byl vypuštěn Stalker CS, nebyl preload, tak všichni začali stahovat a jelo to všude krásně 1MB/s a víc (mně třeba 1.5MB/s). To je budoucnost...
Jenom ty ceny by mohly být nižší o nějakých 10, 15%, vzhledem k online distribuci. Například Crysis tam stojí s DPH skoro $72, což je asi 1200,- Kč. Zajímavé je, že (nový) Crysis Warhead jenom $41.64 s DPH... A CoD4 bohužel vyjde o dost levněji jako polská verze, než na Steamu za cca 1000,- Kč s DPH. S tím snad časem něco udělají.
Jenom ty ceny by mohly být nižší o nějakých 10, 15%, vzhledem k online distribuci. Například Crysis tam stojí s DPH skoro $72, což je asi 1200,- Kč. Zajímavé je, že (nový) Crysis Warhead jenom $41.64 s DPH... A CoD4 bohužel vyjde o dost levněji jako polská verze, než na Steamu za cca 1000,- Kč s DPH. S tím snad časem něco udělají.
Naposledy upravil(a) Revealman dne stř 17. zář 2008, 12:17, celkem upraveno 1 x.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
//proc by slevnovali hry, ktery sedobre prodavaj 
- Revealman
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No... neslevní je, no:/. Znám x lidí co si za $95+TAX koupili ten Crysis pack (Crysis + Warhead). Steam je celkem výdělečná záležitost. Četl jsem v jednom článku, že Valve obcházeli firmy jako EA nebo MS s tím nápadem, ti to zavrhli, že je to moc futuristické, tak Valve rozjeli Steam sami a teď se podívejte 
- MIZ
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Her hrajeme doma celkem asi 5 a všechny mám koupené. Teď jsem bohužel koupil SPORE dřív, než jsem se dozvěděl o té šílené ochraně tam, která omezuje počet instalací na 3. Hra je zatím schovaná jako dárek, ale nevím, co budu dělat s tím, že mám 2 PC [i když tahle hra nemá multiplayer] a mám Windows, která je nutno aspoň 1x ročně kompletně přeinstalovat. Obávám se, že budu nucen 3. reinstalaci nějak obcházet, protože kvůli legální reinstalaci nebudu hru znovu kupovat, to tedy ne - jednou zaplacená cena jim musí stačit! Zde mě producent / distributor nebo kdo přímo nutí naučit se crackovat hry!

CPU AMD Phenom X4 9850BE; motherboard Gigabyte MA790FX-DQ6; CPU chladič Scythe Zipang; RAM 2*2GB 1066MHz CL5-5-5-15 Transcend; disk WD Velociraptor; grafika ATI 4870; zdroj Enermax MODU82+ 625W; case Antec P182; monitor NEC MultiSync LCD 2090UXi (IPS, 20", 1600*1200); myš Razer Lachesis; UPS APC Back RS 1500
W7 64b: Namoroka (FireFox 3 64b), MS Visual FoxPro 9, Open Office 3, C&C3
Mé skóre v distribuovaných výpočtech: BOINC projekty, český projekt
W7 64b: Namoroka (FireFox 3 64b), MS Visual FoxPro 9, Open Office 3, C&C3
Mé skóre v distribuovaných výpočtech: BOINC projekty, český projekt
- Meridius
- Středně pokročilý

-
Nebyl jsem tu celej den a koukám, že diskuze se omezila na obhajobu toho, že hraní na PC vymizí. Tohle si nemyslím a ani jsem to nenapsal. Jen jsem napsal, že mírou pirátství se vývojáři budou soustředit na to, aby hry v prvé řadě vyšly na konzole a tam také obstojně běžely a vypadaly. A teprve poté došlo k přesunu na PC. Jenže komu se bude chtít dělat dvě různé verze?
PC je výkonem trošku někde jinde, než xbox 360. U PS3 bych si tím zase tak jistý nebyl. Přesto Crytek praštil s exkluzivitou pro PC a jeho další hry budou multiplatformní. Navíc nabírá lidi speciálně pro PS3 projekty. ID soft například přizpůsobuje Rage omezením xboxu 360.
PC je výkonem trošku někde jinde, než xbox 360. U PS3 bych si tím zase tak jistý nebyl. Přesto Crytek praštil s exkluzivitou pro PC a jeho další hry budou multiplatformní. Navíc nabírá lidi speciálně pro PS3 projekty. ID soft například přizpůsobuje Rage omezením xboxu 360.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
- Skim
- Začátečník

-
hmm.. hódně chytrý dotaz... ale ještě těžší je na něj tím pádem nějak findovaně odpovědět, ale fakt je že by skutečnost, kterou jsi vemi názorně popsal výše, skutečně mohla vést když už ne k exkluzivitě, tak ke zbrždění pokroku v grafice, fyzikálním enginu a podobných finesách zaváděných v současné době do her (nesměřoval jsi zamyšlení právě to této roviny?) a vale by pravděpodobně vzalo i brzké prosázení Raytracingu a dalších "technologií budoucnosti" (uvozovky jsou na místě, protože stále není 100-ní, že se tímto způsobem bude zrealističnění grafiky ve hrách vyvíjet (i když je to vehementně prosazováno takovým molochem, jakým je Intel - vuz jeho projekt Larabee jako první vlaštovka (další mohou být 16-ti i víceprocesorové systémy, které si již s touto na výpočet nesmírně náročnou metodou poradit pravděpodobně dokáží - při patřičné optimalizaci stran výrobců SW samozřejmě). Střetnou se zde pravděpodobně 3 zájmy: První způsob zlepšování grafiky do her - rasterizaci by prosazovali vývojáři her pro konzole (ty pravděpodobně výpočetní síly potřebné k plynulému běhu RayTracingu hned tak nedosáhnou.. minimálně ne v rozmezí nejbližších deseti (15) let), pro které samozřejmě znamenají z hlediska zisků zlatý důl (proč tomu tak je, už jsi zde již objasnil ty a NoTHX), navíc tak je toto omezení ( kvůli omezenému grafickému výkonu) levnější, není třeba donekonečna vynalézat nové enginy (fyziku atd..) jen se převezme starý, zoptimalizovaný, na něm se vytvoří hra, která se poté ze zisků převede an PC. Pokrok v graafice her tedy bude probíhat skokově, podle toho, jak budou vznikat další a další generace konzolí.. Druhým přístupem je přístup hlavně Nvidie (Ati je zatím v tomto neutrál..), která bude prosazovat další zdokonalení Rasterizace až na samou hranici jejích možností (je vůbec nějaká?) spolu se zaváděním nových a nových technologií (fyzikální engine, CUDA atd atd..), které ale bude samozřejmě také tlačit výrobce HW k vývoji dalších a dalších technologií (a samozřejmě jim přinášet zisky - za předpokladu, že na toto přistoupí výrobci her samozřejmě (a hlavně kteří..). Zástupcem třetí vlnu, či proudu, jak chceme, je Intel, který prosazuje právě zavedení zcela nové technologie defacto nezávislé na grafické kartě, kdy bude v konečné fázi téměř fotorealistická grafika (v počáteční půjde o nějaký typ přechodu mezi rasterizací a rystracingem - rasterizaci bude počítat integrovaný grafický akccelerátor a hlavním motorem bude těch cca 16(32,64?) CPU v jádru, případně v Grafice typu Larabee. Avšak zase je otázka, jak se k tomu zachovají výrobci - hlavně her, budou investovat nemalé částky (zaškolení nových programátorů, nový Hardware atd.. do této nové Intelovské technologie, u které navíc zatím není jasné, zda se prosadí, nebo půjdou osvědčenou vyšlapanou cestou - cestou konzolí a následně i cestou pc (se zajištěnými zisky, jak jsem psal výše), netroufám si tipnout, který model se prosadí.. už takto jsem se do toho možná zamotal víc než je zdrávo, ale jak jsem psal, je to výborná myšlenka k diskusi Meridie a díky za ní..
S.
S.
O'old PC MB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)
- Revealman
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No holt to bude tak, že dva roky po vydání konzole budou hry na PC vypadat dobře a další dva to bude stát za prd :/.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
nevim proc by se ¨meli omezovat konzolema...kdyby lidi nebyy hloupy, vy*rali by se na pokakany konzole

- Revealman
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Osobne si taky myslim, ze konzole jsou akorat prezitek dob minulych, kdy se hra nacitala z kazet... Nadruhou stranu, kdo nema tolik penez proste koupi konzoli a 3 - 4 roky hraje, bez nutneho upgradu. Bez nich to holt asi nepujde.
- Maxtor
- Začátečník

-
Taky se mi libi, jak zde stale maji lide pocit resit PC vs. konzole.. presne jak bylo receno..
Nenapadlo nikoho z vas, ze jsou konzole opravdu prezitek, ktery nema smysl resit a ze je vice nez realne, ze zadne konzole do budoucna nebudou..? Ze se to nevyplati ani vyrabet..? Protoze presne takova momentalni sitace je..
Nenapadlo nikoho z vas, ze jsou konzole opravdu prezitek, ktery nema smysl resit a ze je vice nez realne, ze zadne konzole do budoucna nebudou..? Ze se to nevyplati ani vyrabet..? Protoze presne takova momentalni sitace je..
- Meridius
- Středně pokročilý

-
můžeš to nějak podložit? Proč by se mělo stát, že konzole zmizí? Můj názor je přesně opačný. Hraní na PC bude muset projít nějakou úpravou, aby nešlo do kytek. Respektive, aby hráči neprudili, že ten a ten titul vychází na PC později. Ať už z jakéhokoliv důvodu.Maxtor píše:Taky se mi libi, jak zde stale maji lide pocit resit PC vs. konzole.. presne jak bylo receno..
- Maxtor
- Začátečník

-
Tady je ale spatny predpoklad, ze hraci budou prudit, ze na PC vychazi neco pozdeji.. nevim, co porad silite s podobnyma teoriema.. zatimco nekteri vyvojari oznamili vyvoj multiplatformni, druha polovina z nich se vraci od konzoli na PC.. tradicni newsky vsech hernich magazinu.. jeden jde tam, druhy uz vyzkousel a vraci se zpet.. nic zavratneho se nedeje..
Co se potom tyce onech konzoli.. neni co podkladat.. prodeje SW sice maji vyrovnavat ztraty zpusobene vyvojem, nicmene ze by se to zase tak uspesne darilo, se rici neda..
- Jak je to s X-Boxem nyni nevim, nicmene pripomenme ztratu roku 2006, ktera dosahla 1,5 miliardy USD.. cely projekt Microsoftu zacal vydelavat az v pulce roku 2007, kdy vyslo nove Halo, ktere obratilo cisla do plusu.. jinak ale tragedie.. dva roky prodeje v tezkem minusu..
Jen jejich prusvih s reklamacemi nejake ctvrtiny konzoli je pak stal dalsi miliardu USD..
- PS3 je jeste veselejsi.. jen k letu letosniho roku ztrata jiz 3 miliardy USD..
- Prodeje.. zajem..? Nula nula nic.. v USA se prodava 3-4x vice Wii, nez X-Boxu , ci PS3 (obe jsou na tom zhruba stejne)..
Ano.. prodej SW ma byt u tohoto trhu tahounem, nicmene i tak se pocitalo s tim, ze konzole pujdou na odbyt daleko vice..
Nastava tady problem s komplikacemi pri vyvoji.. X-Box je uz dneska dychavicky.. uz dnes lze cist, ze se objevuji hry, ktere se pro nej musi kompletne predelavat, protoze to proste uz nejak neslape..
Berme v potaz to, ze vyvoj konzole musi fungovat s ohledem na jeji zivotnost, co se vykonu tyce.. v dnesni dobe rychleho vyvoje PC odvetvi jiz proste neni sranda tyhle pozadavky splnovat.. osobne se domnivam, ze toto bude realne max. jeste u jedne nasledujici generace konzoli.. pak je nebude mit smysl uz vubec vyvijet..
Ukolem je totiz slozit malou krabici s vysokym vykonem, casto i temi nejpokrocilejsimi technologiemi (z hlediska onoho vykonoveho starnuti je to dnes prakticky zaklad), ktera ale pritom nebude mit chyby v navrhu.. nebude mit problemy s chlazenim.. proste nic.. to s dnesnimi komponenty neni zadna sranda.. ostatne viz. prave X-Box.. kazda 3-4 konzole je vadna (resp. do lonska byla).. 3 kusy z 10ti na vyhozeni..
Vysledkem je co.. obrovsky prodej na zacatku zapricini obrovsky prusvih v oblasi servisu.. najednou zde mame 5 milionu prodanych konzoli v prvnim roce.. z toho 1,5 milionu vadnych.. pro spolecnost zadna sranda..
PC oblast nabira stale na obratkach.. jeste tak 5-10 let a konzole proste vyjde s tim, ze za dva roky bude na vyhozeni.. to je vzhledem k nakladnosti techto projektu nerentabilni..
Co se potom tyce onech konzoli.. neni co podkladat.. prodeje SW sice maji vyrovnavat ztraty zpusobene vyvojem, nicmene ze by se to zase tak uspesne darilo, se rici neda..
- Jak je to s X-Boxem nyni nevim, nicmene pripomenme ztratu roku 2006, ktera dosahla 1,5 miliardy USD.. cely projekt Microsoftu zacal vydelavat az v pulce roku 2007, kdy vyslo nove Halo, ktere obratilo cisla do plusu.. jinak ale tragedie.. dva roky prodeje v tezkem minusu..
Jen jejich prusvih s reklamacemi nejake ctvrtiny konzoli je pak stal dalsi miliardu USD..
- PS3 je jeste veselejsi.. jen k letu letosniho roku ztrata jiz 3 miliardy USD..
- Prodeje.. zajem..? Nula nula nic.. v USA se prodava 3-4x vice Wii, nez X-Boxu , ci PS3 (obe jsou na tom zhruba stejne)..
Ano.. prodej SW ma byt u tohoto trhu tahounem, nicmene i tak se pocitalo s tim, ze konzole pujdou na odbyt daleko vice..
Nastava tady problem s komplikacemi pri vyvoji.. X-Box je uz dneska dychavicky.. uz dnes lze cist, ze se objevuji hry, ktere se pro nej musi kompletne predelavat, protoze to proste uz nejak neslape..
Berme v potaz to, ze vyvoj konzole musi fungovat s ohledem na jeji zivotnost, co se vykonu tyce.. v dnesni dobe rychleho vyvoje PC odvetvi jiz proste neni sranda tyhle pozadavky splnovat.. osobne se domnivam, ze toto bude realne max. jeste u jedne nasledujici generace konzoli.. pak je nebude mit smysl uz vubec vyvijet..
Ukolem je totiz slozit malou krabici s vysokym vykonem, casto i temi nejpokrocilejsimi technologiemi (z hlediska onoho vykonoveho starnuti je to dnes prakticky zaklad), ktera ale pritom nebude mit chyby v navrhu.. nebude mit problemy s chlazenim.. proste nic.. to s dnesnimi komponenty neni zadna sranda.. ostatne viz. prave X-Box.. kazda 3-4 konzole je vadna (resp. do lonska byla).. 3 kusy z 10ti na vyhozeni..
Vysledkem je co.. obrovsky prodej na zacatku zapricini obrovsky prusvih v oblasi servisu.. najednou zde mame 5 milionu prodanych konzoli v prvnim roce.. z toho 1,5 milionu vadnych.. pro spolecnost zadna sranda..
PC oblast nabira stale na obratkach.. jeste tak 5-10 let a konzole proste vyjde s tim, ze za dva roky bude na vyhozeni.. to je vzhledem k nakladnosti techto projektu nerentabilni..
Naposledy upravil(a) Maxtor dne pát 19. zář 2008, 02:52, celkem upraveno 1 x.