Asus EEE 701 mod.

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
ondra.hynek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Asus EEE 701 mod.

Příspěvek od ondra.hynek »

Neverili byste co vse se da do toho ,,prcka" pridat.Ja sem si ten svuj , podle svych pozadavku dotahl k dokonalosti.Pridal jsem BT, prijimac WMouse(Logitech lx-8), a flash pamet.

Volne misto nad RAM
Obrázek

Pohled na CPU a Chipsety
Obrázek

Do mista nad RAM sem pripajel 2 USB konektory a roztahal draty do pinu pod mini-PCIe konektory a tam jsou pripajene na jednotlive piny D+, D-.Vcc a Gnd jsou vytazeny z desky.
Pro vetsi pevnost uchyceni(aby se drat nehybal)jsem pouzil elektro izolepu.
Obrázek

Osazene USB flashkou a BT.
Obrázek

Zasazena deska zpatky do tela NB.
Obrázek

Prijimac WMouse(Pripojeny v usb vedouciho k web kamere, (ktera je stejne na nic) a tak jsem pouzil primo toto usb)
Obrázek

Hotovo.
Obrázek

V pripade dotazu se nebojte zeptat. Rad poradim , zvlast tem kteri se rozhodout pro mod. :)
Modified Asus EEE PC 701 4G - 2xUSB Connector(1,Flash 2,Bluetooth) ; Wireless mouse receiever Logitech LX-8; 2GB Ram Samsung 667MHz)
H.o.m.i.e.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus EEE 701 mod.

Příspěvek od H.o.m.i.e. »

No tohle si myslím určitě nepatří do téhle sekce :shock: . Ale jinak šikula. Myslím si že bude LOCK.

//edit: bylo to v sekci casemodding - projekty takže tenhle komentář neberte na vědomí :wink: .
Naposledy upravil(a) H.o.m.i.e. dne ned 21. zář 2008, 19:10, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Kdyby jsi měl 901 tak tam máš BT a ušetřil bys jedno USB, jinak dobré
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
HentaiRush
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HentaiRush »

GJ, Já osobně si myslím, že 701 a aj novější bráchové potřebujou fatální DIY úpravu.. :) Rozšíření Flash kapacity nevyjímaje.. :)
Wannabe dickface... :]
ondra.hynek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ja sem chtel 701 :razz: uz kdyz sem ho pred 2ma mesicema kupoval , 901 se mi nelibila
Modified Asus EEE PC 701 4G - 2xUSB Connector(1,Flash 2,Bluetooth) ; Wireless mouse receiever Logitech LX-8; 2GB Ram Samsung 667MHz)
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

Skoda ze je malo fotek, jinak do eeepc se daji narvat dva usb huby takze 6 internich usb k vyuziti...
Sam hodlam upravit taky se eeepc701 az na to ze ja nebudu vyuzivat minipci konektor a hodlam dovnitr nacpat ctecku karet, mozna flashku, bezdrat pro mys a bluetooth. Jinak tohle patri spise do sekce modifikace hardware, ale jinak jsem rad ze tu je nejaky clovek ktery ma eeepc 701 a upravuje ho, at nejsem sam.
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

Na te fotce je spatne videt jak mas ty porty usb pridelany k desce, vyuzil jsi nejak instalacni diry? Nebo to tam mas jen prilepene? Ja planuju ty diry vyuzit s vlastnim tistenym spojem na kterem by byly jak body pro uchyceni tak pro pripajeni kabelu a usb...

///Woyta Presun
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
ondra.hynek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

M4r1hu4n3 píše:Na te fotce je spatne videt jak mas ty porty usb pridelany k desce, vyuzil jsi nejak instalacni diry? Nebo to tam mas jen prilepene? Ja planuju ty diry vyuzit s vlastnim tistenym spojem na kterem by byly jak body pro uchyceni tak pro pripajeni kabelu a usb...

///Woyta Presun
Jsou pripajene k instalacnim diram , ktere jsou tam na sroubky pro ssd disk. Ten
tam ovsem nemam a tak jsem instalacni nozicky usb pripajel na tyto diry a prostredni inst.nozicky
k sobe , takze to pevne drzi a nepouzil jsem lepidlo.

To M4r1hu4n3 - a odkud chces vest usb? prece nechces prijit o vnejsi usb porty , kdyz pod pcie jich mas 2 nevyuzity :) a hub sem do toho chtel dat ale ten odebira dalsich 500mA a je to zbytecny kdyz zatim vic HW navic nepotrebuju.
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

odpojis vnejsi usb, zavedes do 4 portoveho hubu, odtamtud se jeden z nich bude vracet zpatky do vnejsiho usb, ale dalsi tri ti zustanou pro interni instalaci... 8-)
nebo to udelas tak jak mas ted :) moznosti je vice, sam se rozhoduju kdetrou pouziju, a asi pouziju ten tvuj postup ale dam si tam hub
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

A co tam dát dotykovej panel? To je taky pak pěkná vychytávka :P .
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

nelibi, pak je totiz ten predni kryci plast odstouply :(
ondra.hynek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

M4r1hu4n3 píše:odpojis vnejsi usb, zavedes do 4 portoveho hubu, odtamtud se jeden z nich bude vracet zpatky do vnejsiho usb, ale dalsi tri ti zustanou pro interni instalaci... 8-)
nebo to udelas tak jak mas ted :) moznosti je vice, sam se rozhoduju kdetrou pouziju, a asi pouziju ten tvuj postup ale dam si tam hub
haha to je hloupost , promin ale jestli ses uz do E koukal zjistil bys jak jsou tam usb pripajeny , je tvuj postup je znacne slozitejsi , a uplne zbytecne.Vytahnes jedno usb s mini-pcie a pridelas hub, ja sem mel rozdelany hub , s tim ze ho tam dam , ale kdyz sem premyslel kolik zarizeni vlastne potrebuju rozhodl jsem se ze je to zbytecny.navic pokud nepotrebujes mit stale napajeny zarizeni tak je to na nic , do vnejsich usb je privedene napajeni pokazde , kdy mas ntb v elektrice I VE VYPLEM STAVU!!!! Vnitrni jsou tak ze v pripade Stand-by nebo ve vyplem stavu , jsou zarizeni vypla.Pokud mi nekdo neveri, muze si to vyzkouset multimetrem :)

to ondraster: chtel bych , ale nesehnal jsem ho :sad:
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

vim ze jsou ty usb pripajene, ale taky je tam klenba ktera je pripojuje, staci ji odstranit a pouzit tak jak jsem predtim napsal...
a co s tim ma spolecnyho jejich napajeni? dyt to by zustalo takovy jaky je ted... vzdyt by se vyvedli akorat data, napajeni tech 3 internich by bylo delany tak jak to mas asi ty

jinak folie se da koupit bezne na ebay.com
ondra.hynek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

M4r1hu4n3 píše:vim ze jsou ty usb pripajene, ale taky je tam klenba ktera je pripojuje, staci ji odstranit a pouzit tak jak jsem predtim napsal...
a co s tim ma spolecnyho jejich napajeni? dyt to by zustalo takovy jaky je ted... vzdyt by se vyvedli akorat data, napajeni tech 3 internich by bylo delany tak jak to mas asi ty

jinak folie se da koupit bezne na ebay.com
No bylo by to super ale nevim na kolik by vyslo postovny se clem az do republiky , ale bylo by to drazsi nez tech 40 $ co za to chcou . a prosimte proc to chces takhle (podle me zbytecne) ,,divne " delat kdyz je 10000x jednodussi vzit D+ a D- z pcie kdyz je tam stejne nevyuzity ?jestli chces ja ti napisu piny na kterych to je. Jo a prosimte , ber v uvahu odbery zarizeni . Standard USB 2.0 dovoluje 5V/500mA na port. Coz znamena ze pokud pripojis na usb hub , znamena to max odber vsech zarizeni na hubu 500mA. Tvou myslenku jsem prepracoval do obrazku .

Obrázek
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

ale ja bych vubec nebral napajeci napeti z hubu, napajeni by bylo udelano pro vyvody tak jak by bylo pro samotny hub

jinak vim odkud vezmu datove kabely
http://i240.photobucket.com/albums/ff69 ... A51846.jpg
ondra.hynek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

M4r1hu4n3 píše:ale ja bych vubec nebral napajeci napeti z hubu, napajeni by bylo udelano pro vyvody tak jak by bylo pro samotny hub

jinak vim odkud vezmu datove kabely
http://i240.photobucket.com/albums/ff69 ... A51846.jpg
takze ses rozhodl pro mini-pcie :) vyborne. Mmchodem nejsem si jisty jestli si ten tranzistor nespalis, protoze ty vezmes hub , ten ti bude odebirat cca 400mA a tam kde budes napajet hub tam i dalsi usb , ktery nebude nijak omezeny, coz znamena ze pokud z toho tranzistoru budes odebirat oboje , je klidne mozne ze ho znicis , v pripade ze neni staveny na 1A ale jen na tech 500mA. Ale kdyz beres data z pcie tak nevim proc jeste pajet do toho vnejsiho usb ? :shock:
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

je vice mist odkud vzit 5V
http://beta.ivancover.com.nyud.net:8080 ... am_top.jpg
http://beta.ivancover.com.nyud.net:8080 ... bottom.jpg
http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?id=2355
http://beta.ivancover.com/wiki/index.ph ... point3.jpg

myslim ze kdyz pouziju vhodnou kombinaci 3 techto bodfu tak nebude problem s napajenim jak hubu tak ostatnich veci

samozrejme to nejdriv odzkousim abych zjistil kolik potrebuje hub a kolik ctecka, bluetooth a flashka, podle toho se zaridim
nerikam ze budu pajet to vnejsi usb, jen to uvadim jako moznost, jeden minipci j uplne volnej coz je jeden zdroj usb signalu a druhej slot minipci je obsazen wifi kartou ktera ale to usb nevyuziva a jede jen pres pci...

az budu mit finance a vybaveni tak sem postnu fotky meho modu, zatim cekam az mi dojde nova pajka :roll:
ondra.hynek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

M4r1hu4n3 píše:je vice mist odkud vzit 5V
http://beta.ivancover.com.nyud.net:8080 ... am_top.jpg
http://beta.ivancover.com.nyud.net:8080 ... bottom.jpg
http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?id=2355
http://beta.ivancover.com/wiki/index.ph ... point3.jpg

myslim ze kdyz pouziju vhodnou kombinaci 3 techto bodfu tak nebude problem s napajenim jak hubu tak ostatnich veci

samozrejme to nejdriv odzkousim abych zjistil kolik potrebuje hub a kolik ctecka, bluetooth a flashka, podle toho se zaridim
nerikam ze budu pajet to vnejsi usb, jen to uvadim jako moznost, jeden minipci j uplne volnej coz je jeden zdroj usb signalu a druhej slot minipci je obsazen wifi kartou ktera ale to usb nevyuziva a jede jen pres pci...

az budu mit finance a vybaveni tak sem postnu fotky meho modu, zatim cekam az mi dojde nova pajka :roll:
jj kvalitni mikropajka je zaklad :) pod tou wifi se draty krasne vlezou a pak v tom neni takovej ,,bor..l" neporadek.jinak hub 500mA, o tom sem uz mluvil , flashka 100-200mA , BT max100mA,ctecka 500mA.
Jo a kdo chce mit vyssi vydrz baterie , necht si vypne v biosu interni ctecku karet , odebira 498mA.Coz je 2,5W
a to se da pouzit i na jine periferie :)
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

ctcku ja nebudu v biosu odpojovat, pouzivam ji, jinak webku mam odpojenou...
mno to by vychazelo, uz jsem si to kontroloval a pripojitelnych bodu na 5v tam je dostatek nejen na jeden hub a prislusenstvi

jinak pajku ja mam uz nejednu (vsak jsem taky elektrikar) ale tedka sem si objednal plynovou 8-)
ondra.hynek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

M4r1hu4n3 píše:ctcku ja nebudu v biosu odpojovat, pouzivam ji, jinak webku mam odpojenou...
mno to by vychazelo, uz jsem si to kontroloval a pripojitelnych bodu na 5v tam je dostatek nejen na jeden hub a prislusenstvi

jinak pajku ja mam uz nejednu (vsak jsem taky elektrikar) ale tedka sem si objednal plynovou 8-)
ja mam digitalne rizenou a nemuzu si ji vynachvalit :) ale plynova je taky dobra :) . Jo a jeste popremyslej co z toho vazne potrebujes , protoze ta baterka neni zas tak silna.No treba nevim na co potrebujes dalsi ctecku karet , pochopil jsem ze ji chces asi jako interni vymenitelnou pamet , ale nechapu proc, kdyz 16GB flashdisk stoji 900kc. Ja jeste premyslim kam umistit jednotlivy vypinace.(BlueTooth a flash) nedocetl ses nahodou kde je napajeni na wifi ? napadlo me spoustet Bluetooth jen v pripade ze pres acpi spustis WIFI.Ale pin jsem nenasel :(
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“