Internet Expres ci Broadband???
Moderátor: Don
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Internet Expres ci Broadband???
Mam ted tezke rozhodovani, potrebuju poradit co si mam na doma poridit za pripojeni....
Ucel - stahovani objemnych souboru, pareni po netu + brouzdani
Cena - max okolo 1000 mesicne bez DPH
U Expresu me stve to FUP, ale u Broadbandu zase jsou omezena data...co bych si mel podle vas vybrat, popr i od jinyho poskytovatele....
btw: a jakej modem???
Ucel - stahovani objemnych souboru, pareni po netu + brouzdani
Cena - max okolo 1000 mesicne bez DPH
U Expresu me stve to FUP, ale u Broadbandu zase jsou omezena data...co bych si mel podle vas vybrat, popr i od jinyho poskytovatele....
btw: a jakej modem???
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... 
- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Nevim co máš na mysli pod pojmem Broadband.
Kdyby něco, tak BROADBAND je charakteristika jakékoliv sítě, která přenáší vícenásobné a nezávislé síťové signály v jednom vedení. Umožňuje tak koexistenci více sítí na jednom fyzickém vedení (kabelu). Komunikace různých sítí se navzájem neruší, protože probíhá na různých frekvencích.
Jinak, já osobně si myslim, že ta FUP je mooc tvrdá, ale to záleží na tobě...
Kdyby něco, tak BROADBAND je charakteristika jakékoliv sítě, která přenáší vícenásobné a nezávislé síťové signály v jednom vedení. Umožňuje tak koexistenci více sítí na jednom fyzickém vedení (kabelu). Komunikace různých sítí se navzájem neruší, protože probíhá na různých frekvencích.
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate 
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Broadband - pripojeni od Telecomu...mina píše:Nevim co máš na mysli pod pojmem Broadband.
- sket
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Já furt nechápu, mezi čim se teda rozhoduješ
. Normální ADSL a Express? Já bejt tebou, rozhodnu se tak, že bych si stanovil kolik do toho mužu (a chci) měsíčně vrazit a podle toho vybíral... Já osobně bych do toho nešel, protože pro mě jsou ty limity nepřijatelné, ale záleží na tom, co ty budeš na tom netu dělat...
- Bajgy
- Středně pokročilý

odpovim ti co se tyka modemu/routeru...
hlavne ne ten zasr** ASUS co dodava Telecom. Nejenze tuhne, ale ani dodavatel (distributor je Joyce) neuznava reklamace. Podle nich je to pry naprosto v poradku.
Dobre zkusenosti mam s SMC7204BRB
tu je link: http://www.smc-europe.com/english/suppo ... 204BRB.pdf
jinak spokojenost jsem mel se Zyxelem 630, ale protoze nakonec mel nejake problemy se pripojit k lince, tak realny dlouhodoby provoz neznam.
Jinak pokud se ti podari sehnat ty stare Alcately 510i tak ty jsou taky OK, ale uz se nedodavaji.
Jo a co se tyka limitu u ADSL Express vs. Broadband... tak to se da preci podle tech FUP presne spocitak kolik dat jsi schopen mesicne stahnout, ne?
hlavne ne ten zasr** ASUS co dodava Telecom. Nejenze tuhne, ale ani dodavatel (distributor je Joyce) neuznava reklamace. Podle nich je to pry naprosto v poradku.
jinak spokojenost jsem mel se Zyxelem 630, ale protoze nakonec mel nejake problemy se pripojit k lince, tak realny dlouhodoby provoz neznam.
Jinak pokud se ti podari sehnat ty stare Alcately 510i tak ty jsou taky OK, ale uz se nedodavaji.
Jo a co se tyka limitu u ADSL Express vs. Broadband... tak to se da preci podle tech FUP presne spocitak kolik dat jsi schopen mesicne stahnout, ne?
Toshiba Tecra A6
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jojo pocital, i kdyz mi to omezej, tak za mesic stahnu cca 40GB, coz je docela slusny....Bajgy píše:odpovim ti co se tyka modemu/routeru...
Ale jak se bude parit pri 64kbps???
Ohledne modemu - co ten Alcatel na USB???
- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Jak se bude pařit při týhle rychlosti nevim, ale vim, že záleží hlavně na pingu k providerovi a ne na rychlosti, takže bych se zeptatl tady na fóru někoho s tim typem připojení jako chceš ty - někdo tu určitě bude. Jinak 64kb/s by mělo stačit pro šechny dnešní hry, otázkou je, jak je to v praxi.
Ohleně těch omezení: Pro mě by to bylo asi málo, protože dost čsto si stahuju různý linuxový distribuce a testuju je jak sou vybavený (úchylka) a pak spousty dalších věcí, na fóru zakázaných
Ohleně těch omezení: Pro mě by to bylo asi málo, protože dost čsto si stahuju různý linuxový distribuce a testuju je jak sou vybavený (úchylka) a pak spousty dalších věcí, na fóru zakázaných
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To jo, ale co je za pripojeni, kde muzu rychle stahovat a zaroven aby bylo tak okolo 1000 mesicne?!mina píše:Jak se bude pařit při týhle rychlosti nevim, ale vim, že záleží hlavně na pingu k providerovi a ne na rychlosti, takže bych se zeptatl tady na fóru někoho s tim typem připojení jako chceš ty - někdo tu určitě bude. Jinak 64kb/s by mělo stačit pro šechny dnešní hry, otázkou je, jak je to v praxi.
- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Wifi myslim ze ne....bydlim v obci asi o 2000 obyvatel a nejbliz mam pribram (7km)mina píše:Koukal si taky po všech těch nabídkách kabelovejch televizí a Wi-Fi providerů? Kdyžtak napiš, jestli máš na výběr pouze z různejch ADSL od různejch poskytovatelů nebo tak...
- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- johnn
- Nováček

-
- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jj modemmina píše:Ještě něco, jaký připojení si měl doteď (že si na to ADSL tak žhavej..) - pokud modem, tak ti gratuluji ke konečně normálnímu připojení
- Bajgy
- Středně pokročilý

no nevim. Ohledne sitovani pres USB jsem trochu skepticky... ne ze by to nefungovalo, ale Ethernet je Ethernet.Nidzo píše:Ohledne modemu - co ten Alcatel na USB???
nehlede na to, ze bych ti opravdu doporucil spise router nez ciste modem. Nikdy nevis, kdy za nej budes pripojovat druhy, treti, paty pocitac a pak bude muset router dokupovat nebo slozite bastlit router vlastni.
Toshiba Tecra A6
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak a je to v *****. Pri technickym setreni bylo zjisteno, ze to u me nejde.....takze bych rad zjistil, jaky jiny pripojeni v obci o 2000 obyvatel blizko (7km) od PB bych si krome modemu mohl dovolit?
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no kdyby Vás bylo víc, tak by možná šel udělat hotspot připojenej po wifi na nějakýho providera v PB - přímá viditelnost nutná, jinak máš asi smůluNidzo píše:Tak a je to v *****. Pri technickym setreni bylo zjisteno, ze to u me nejde.....takze bych rad zjistil, jaky jiny pripojeni v obci o 2000 obyvatel blizko (7km) od PB bych si krome modemu mohl dovolit?
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No na PB urcite neuvidim, je to dooost za kopcema....pavel.minarik píše:no kdyby Vás bylo víc, tak by možná šel udělat hotspot připojenej po wifi na nějakýho providera v PB - přímá viditelnost nutná, jinak máš asi smůluNidzo píše:Tak a je to v *****. Pri technickym setreni bylo zjisteno, ze to u me nejde.....takze bych rad zjistil, jaky jiny pripojeni v obci o 2000 obyvatel blizko (7km) od PB bych si krome modemu mohl dovolit?
Buuu, ja nechci zustat na modemu....