Zyxel a topcom
Moderátor: Don
- trigo112
- Nováček

-
Zyxel a topcom
Chcel by som sa spytat ci je mozne tieto dva routre prepojit pomocou WIFI.
Zyxel 660HW67+ Topcom WBR7001g.
------------------------------------------------------------------------
Zyxel je pripojeny k internetu,chcel by som pripojit Topcom tak isto k internetu,ale uz cez wifi k zyxelu,ale nedari sa mi to.Pokial Prepojim zyxel s topcom pomocou ethernet kablu,internet mi funguje.Som pripojeny na Topcom cez wifi.Ked kabel odpojim,ostanem sice pripojeny k topcomu ale internet sa strati,Je to napisane strasne ale ak sa nasiel niekto kto to pochopil poradte prosim.
Zyxel 660HW67+ Topcom WBR7001g.
------------------------------------------------------------------------
Zyxel je pripojeny k internetu,chcel by som pripojit Topcom tak isto k internetu,ale uz cez wifi k zyxelu,ale nedari sa mi to.Pokial Prepojim zyxel s topcom pomocou ethernet kablu,internet mi funguje.Som pripojeny na Topcom cez wifi.Ked kabel odpojim,ostanem sice pripojeny k topcomu ale internet sa strati,Je to napisane strasne ale ak sa nasiel niekto kto to pochopil poradte prosim.
- trigo112
- Nováček

-
Re: Zyxel a topcom
Skusim to otazku zjednodusit.
Ako prepojim cez wifi dva routre?V jednom je internet,pojde internet aj na druhom?
Ako prepojim cez wifi dva routre?V jednom je internet,pojde internet aj na druhom?
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zarizeni ktere se pripojuje k routeru musi umet rezim klient. Coz Topcon neumi (podle toho co sem nasel v manualu)
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- trigo112
- Nováček

-
Takze som zle kupil,ja som myslel ze staci obycajne Ap-cko,v nadstaveni WIFI je veru vselico ale client níe.Ak sa bude dat skusim to v obchode vymenit.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ano, staci obycejne APcko, ale ty si pletes APcko a Router s Wifi. Ne vse, co ma antenku je APcko 
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- trigo112
- Nováček

-
Ked som to kupoval pozeral som sa ci je tam niekde AP,a je tam napisane (integrated wiriless access point)preto som si myslel ze to AP je,smola no.V nadstaveni wifi je:AP,AP Bridge-Point to Point,Station-Infrastructure,Station-Ad Hoc,AP Bridge-Point to Multi-Point,AP Bridge-WDS.Clienta som tam nenasiel.Ako teda rozpoznam ci je to AP,prosim ta porad este,ak sa ti da.DAKUJEM.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No on to pristupovy bod je, bohuzel si ho zakoupil v routeru, tak je to jen AP Host ne AP Klient.
No pokud chces zarizeni k pripojeni na AP, tak:
tohle, tohle nebo tohle
Ja bych vzal toho D-Linka, doma mam ty 5460 na 35m venkovni spoj a byl to celkem boj je rozchodit spravne.
No pokud chces zarizeni k pripojeni na AP, tak:
tohle, tohle nebo tohle
Ja bych vzal toho D-Linka, doma mam ty 5460 na 35m venkovni spoj a byl to celkem boj je rozchodit spravne.
- trigo112
- Nováček

-
Ten co si napisal posledny maju aj v tom obchode co som kupoval ten topcom tak snad to vymenia,dakujem za rady.Ked si nebudem vedet rady tak sa este ozvem,este raz dakujem.
- trigo112
- Nováček

-
Takze sa mi to podarilo vymenit za AirLive 5460AP v2,no a co teraz s tym.Poradil by si mi.Troska dlho to trvalo,lebo nerobim doma a prisiel som az teraz.
- trigo112
- Nováček

-
V AP som dal mod klient,siet s ktorou som sa chcel spojit som sa spojil,kablom z ap do pc mi internet funguje,ale len v linuxe,v oknach ani za svet.Ide to spojazdnit aj bez kabla?Prosim napiste neh sa s tym netrapim zbytocne.Vadi ze zyxel ma IP 192.168.1.1 a airlive 192.168.100.252?Siet mi v AP client setup, ukaze.Dakujem.
- trigo112
- Nováček

-
tak som nakoniec to ap-cko asi usmrtil,neda sa mi uz nan vobec pripojit,nepomaha ani reset,teraz mi bude kazda rada dobra.Dakujem
- trigo112
- Nováček

-
tak som ho zase ozivil,bolo treba preflasovat,to by som mal,funkcny srot,podla mna.Poradi mi niekto ako spojazdnit klienta.Chcem sa s tymto ap-ckom pripojit na moj router pomocou wifi tak aby sa dal sirit signal dalej,aspon cez kabel keby to islo.Dakujem
- trigo112
- Nováček

-
Podarilo s mi to spojazdnit.Ap je pripojene pomocou Wifi na router a internet mi funguje.AP je v mode klient a s PC je prepojene s ethernet kablom,najde sa niekto,kto poradi ako to spojazdnit bez kablu?Ide to vobec?Prosim poradte.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jak bez kabelu? To co se ti podarilo zprovoznit (viz dole) je fungujici reseni a asi nejspolehlivejsi.
Router <-- bezdrat --> AP <-- kabel--> pocitac
Pokud chces mit:
Router <-- bezdrat --> AP <-- bezdrat--> pocitac
Tak by si musel to APcko rozbehat v modu Repeater, bohuzel nevim, jak presne to funguje. A na to by asi bylo nejspolehlivejsi reseni neco od Microtiku.
Router <-- bezdrat --> AP <-- kabel--> pocitac
Pokud chces mit:
Router <-- bezdrat --> AP <-- bezdrat--> pocitac
Tak by si musel to APcko rozbehat v modu Repeater, bohuzel nevim, jak presne to funguje. A na to by asi bylo nejspolehlivejsi reseni neco od Microtiku.