PC se vypina
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- michpo
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
PC se vypina
Cau, mam takovej problem, stava se mi ze se mi pc najednou sam vypne, ale bez varovne zpravy nebo modre smrti, proste je najednou off. A vypne se ikdyz neni pc pod zatezi. Nevite cim by to mohlo byt?
Sestava: deska Abit NF7-S (rev 2.0), cpu AMD Athlon XP 2500+, ram OCZ 512MB DDR400 CL2
PC mam nepretaktovany a na procaku mam chladic Arctic Cooling Copper Silent 2. V bedne mam pak jeste dalsi 2 pridavne vetraky - jeden vhani vepredu a druhej vyhani vzadu.
Prosim poradte, diky.
Sestava: deska Abit NF7-S (rev 2.0), cpu AMD Athlon XP 2500+, ram OCZ 512MB DDR400 CL2
PC mam nepretaktovany a na procaku mam chladic Arctic Cooling Copper Silent 2. V bedne mam pak jeste dalsi 2 pridavne vetraky - jeden vhani vepredu a druhej vyhani vzadu.
Prosim poradte, diky.
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- michpo
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
- michpo
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Tak s pametma mam malej problemek, nechtej jet na 400mhz, tak tam ted mam jen 333 no a jedou v pohode, ale budu s nima muset neco udelat. Myslis, ze by to mohlo byt pametma? Jinak nemam moznost vyzkouset jiny zdroj, leda koupit novej, ale pokud to zdrojem neni :-/
Teplota procesoru se pohybuje kolem 58 (bez zateze) az 64 (se zatezi) nekdy i vice. V Biosu mam nastavenou tu nForce ochranu na 80°C a tam kde mi to zobrazuje teplotu tak mam jeste zaplou ochranu, ze kdyz je teplota 75°C, tak se to vypne.
UPSku mam APC CyberForte 500.
Teplota procesoru se pohybuje kolem 58 (bez zateze) az 64 (se zatezi) nekdy i vice. V Biosu mam nastavenou tu nForce ochranu na 80°C a tam kde mi to zobrazuje teplotu tak mam jeste zaplou ochranu, ze kdyz je teplota 75°C, tak se to vypne.
UPSku mam APC CyberForte 500.
- Jája
- Čestný člen

Taky by to mohl dělat nějakej virus.
Jakej máš OS?
Upřesnito jakým zpusobem se to vypne? jako když vyletí pojistky?
Zkusil bych vyřadit tu UPS nebo aspoň odpojit komunikační kabel.
Jakej máš OS?
Upřesnito jakým zpusobem se to vypne? jako když vyletí pojistky?
Zkusil bych vyřadit tu UPS nebo aspoň odpojit komunikační kabel.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- michpo
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Tango Bravo
- Začátečník

Zkusil bych pro jistotu odpojit UPS a vyzkoušel jinou pamět´. Něco podobného mi to dělalo (i když častěji) a bylo to vadným modulem.
CPU: AMD 3200+ MB: Abit NF7-S 2.0 MEMERY: 2x512 MB Kingston HyperX 400 Mhz GPU: Hercules 9800 Pro (425/370) HDD: WD Raptor 74 GB POWER: Thermaltake 480W Purepower COOLING: Titan CU5TB + 9 case fans
- Mesiee
- Nováček

- JirkaH
- Mírně pokročilý

Mám pocit, že procík je docela teplej. Asi bych zkusil otevřít bednu a hnát do ní např. stolním ventilátorem proud vzduchu (asi nejlépe šikmo zpředu). Teplota na CPU by měla jít o něco dolů.
Nainstaloval bych 3D Mark 2001 nebo 2003 a pustil cyklicky demo. No a pak bych tiše čekal, co to uděká. Tu UPS samo pryč.
Zdrojem to může být také, to se někdy špatně hledá, zejména když jiný není k dispozici.
Prostě je třeba to nějak vyeliminovat, já vím, to se snadno řekne, ale asi jinak to nepůjde
Držím palce a dej vědět, co jsi zjistil
Nainstaloval bych 3D Mark 2001 nebo 2003 a pustil cyklicky demo. No a pak bych tiše čekal, co to uděká. Tu UPS samo pryč.
Zdrojem to může být také, to se někdy špatně hledá, zejména když jiný není k dispozici.
Prostě je třeba to nějak vyeliminovat, já vím, to se snadno řekne, ale asi jinak to nepůjde
Držím palce a dej vědět, co jsi zjistil
- michpo
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
sorry ze sem nenapsal driv, ale delal sem upravu meho casu, ted uz je to mnohem lepsi
) mrknete na mou upravu (klik sem)
to Mesiee: heh u 3d? me se to vyplo normal ve winu a to sem jen surfoval a poslouchal hudbu, zadny napor, a takto 2x; kolik mam docvakly
to JirkaH: ted uz je mu lepe s tou upravou
Zkousel jsem 3dmark 2001se a 03 a v pohode, hry taky vsechny v pohode
Kompl se vypnul jen tehdy 2x (mezi tim byl interval 2dny), driv kdyz sem mel OC tak se vypinal casteji, ted mam normal standart nastaveni a jen 2x, ale zatim od te doby (tyden) se nevypl, doufam ze to nezakriknu.
to Mesiee: heh u 3d? me se to vyplo normal ve winu a to sem jen surfoval a poslouchal hudbu, zadny napor, a takto 2x; kolik mam docvakly
to JirkaH: ted uz je mu lepe s tou upravou
Kompl se vypnul jen tehdy 2x (mezi tim byl interval 2dny), driv kdyz sem mel OC tak se vypinal casteji, ted mam normal standart nastaveni a jen 2x, ale zatim od te doby (tyden) se nevypl, doufam ze to nezakriknu.