Nove PC - monitor bez signalu

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
VENCA_Ss
Nováček
Nováček

Nove PC - monitor bez signalu

Příspěvek od VENCA_Ss »

Ahoj, včera jsem si koupil nove pc, doma ho sestavil, když ho zapnu tk vsechny vetracky se toci, mechaniku slysim jak zacvaka, disk atp...

Graficka karta take bezi i jsem do ni dal pridavne napajeni :
GAINWARD BLISS HD4850 Golden Sample, 512MB DDR3 (2200+MHz), ATI Radeon HD 4850 (700+MHz), PCIe x16, CrossFire, 256bit, 2xDVI

základni desku mam:
GIGABYTE EP45-DS3R - P45/ ICH10R, PCIe x16, DDR2 1200, SATA II RAID, USB2.0, 2x GLAN, FW, ATX, 8ch audio, sc775

jinak mam 2ou jadrovej procesor intel 2,5ghz, zdroj Corsair 450W, 4gb ram DDR2, disk 640gb WD....

problem je v tom ze grafika ma 2×DVI konektory a 1×S-video... muj LCD monitor 19' ECG to ma na VGA, ovšem to by vadit nemelo, u grafiky byla redukce, kterou jsem použil, ale stále mi monitor hlasí žádný signal.

Zkoušel jsem to dávat do obou konektoru, ale bez uspechu. i jsem u stare grafiky mel taky takovou redukci (ovšem s více piny) ale take to nejde...

PROSÍM PORADTE.... Pokud mi nekdo poradi tk ze to bude fungovat poslu 2 stovky ;-) prosím moc pomoste mi

je to vsechno nove tk to nemuze byt porouchane bude to urcite nejaka kravina, ale nechapu proste....
traxiiik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Nove PC - monitor bez signalu

Příspěvek od traxiiik »

Zkus to jeste jednou rozebrat a slozit ..
Jestly dobre sedi RAM grafika ve slotu atd ..
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

klasickej postup, rozebrat, pomalu najisto skladat, poradne docvakavat veci jako pameti a grafiku, kdyz to ani potom nepujde, zkus resetovat cmos, ikdyz to je v tomhle pripade spis vykrik do tmy..

poradne zkontroluj zapojeni napajecich kabelu. Kdyz to fakt nepujde, nezbejva ti nic jinyho, nez zkouset komponenty zvlast u kamosu, tak zjistis, ktera nefunguje a kterou popripade reklamovat.
helacik
Nováček
Nováček

Příspěvek od helacik »

ja som ten isty problem asi pred mesiacom ked som si kupil nove pc a zistilo sa ze som nemal zapojene druhe napajanie na doske.. 4 pin ide do toho mensieho napajania
VENCA_Ss
Nováček
Nováček

Příspěvek od VENCA_Ss »

tk ted jsem před malou chvilkou zkoušel:

mit tam jen jednu pamet, prostridal jsem ji ve všech portech - bez uspechu - stejny problem

vyndat baterku ze zakladni desky a asi po minute jsem ji tm dal - bez uspechu - stejny problem

zkousel jsem prijot disk ze stareho pc kde uz jsou widle nainstalovane a bezel pod stejnym monitorem - bez uspechu

monitor stale ukazuje "no signal"

ty redukce z vga na dvi mam dvě....
jednu jsem mel u minule grafiky (AGP) ta ma piny do všech tech "direk"
ta druha redukce byla u teto grafiky, ale ma piny jen do některých "direk", obě redukce jsem zkoušel a porad stejny problem...

zitra snad zkusim u kamose tu grafiku tk uvidim no, ale asi to vypada na vadnou grafarnu co ?

co myslite, když jsem to kupoval v patek a pujdu to reklamovat (alza) myslíte ze to vyresi rychleji, nebo ze by mi vratily penize nebo neco jineho ? jako cekat treba 2-3 tydny se mi vubec nechce...

jinak vše na 100% dobře zapojené/zacvaknute...
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

1. Najprv to ty doma skus s inou grafikou (pozicaj si, kup si PCI grafiku pre krizove situacie).
2. Skus tvoju grafiku v inom PC.
3. Skus to s tvojou grafikou a tvojim PC, ale vyskusaj ine LCD.

Moj typ je problem tvojho monitora a DVI redukcie.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Udajne je chyba v P45 chipsetu a problemovym fungovanim pcie v CF i single karet od ATI.Vychytal si bohuzel tu nejhorsi kombinaci pac nejvic to delaji GB prkna+RV770 cili 4850.Vymen MB za jinej.
Mac...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“