Hoj, hodlám přesedlat na raid5, přecejen mi někde vzadu v hlavě hlodá čevík, že se někdy něco pos...
momentálně mám jeden postarší WD5000YS a jeden samsung spinpoint T166 500GB, otázka je, co přikoupit? YS už neseženu, nahradil je ABYS, T166 je asi taky rozdílný od F1
disky jedou 24/7/365 proto si myslim, že by byli vhodnější ABYS řada, ale zas by bylo blbý koupit ho, a pak prodávat jak YS tak T166 kvůli nekompatibilitě
časem (cca do vánoc) bude pole rozšířený o čtvrtý disk
poběží to na řadiči dell perc5/e
Kombinace disků do raid5
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Vivec
- Středně pokročilý

- Aigor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Kombinace disků do raid5
Začal bych prostudováním dokumentace/netu k řadiči. Co jsem četl 3Ware/Areca/Promise, tak před většinou Samsungů výrobce/uživatelé varovali 
- Vivec
- Středně pokročilý

mě to přivádní na myšlenku co se stane když klekne disk za dejme tomu rok? to už asi těžko bude dostupná ta samá řada co teď, takže to asi moc řešit nebudu a koupim normální AAKS, nezdá se mi adekvátní dát za ABYS o čtvrtinu víc...
kdyby to nějak šašilo tak vyhodim ten samsung a koupim další aaks, to by snad nemělo dělat potíže
a řadič nakonec bude LSI MegaRAID SAS 8344ELP, má stejnej procesor jako dell perc5/e, jen nemá výměnou paměť a má lepší uchycení chladiče (kterej bude asi třeba vyměnit, ten intel iop333 prej hodně peče), navíc dell bez modu nefunguje na intel chipset deskách, snad se to netýká toho lsi (ale zas je to jen přerušit dva pcie piny)
kdyby to nějak šašilo tak vyhodim ten samsung a koupim další aaks, to by snad nemělo dělat potíže
a řadič nakonec bude LSI MegaRAID SAS 8344ELP, má stejnej procesor jako dell perc5/e, jen nemá výměnou paměť a má lepší uchycení chladiče (kterej bude asi třeba vyměnit, ten intel iop333 prej hodně peče), navíc dell bez modu nefunguje na intel chipset deskách, snad se to netýká toho lsi (ale zas je to jen přerušit dva pcie piny)
- pepak.net
- Začátečník

-
Není problém použít různé modely disků - kapacita prostě bude odpovídat nejmenšímu z nich.
Osobně to dokonce preferuju, protože pokud jde o disky různých výrobců vyráběných různou technologií, je větší šance, že neumřou všechny najednou.
Osobně to dokonce preferuju, protože pokud jde o disky různých výrobců vyráběných různou technologií, je větší šance, že neumřou všechny najednou.