Zabil sem Bios, existuje pomoc?

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
birddy
Nováček
Nováček

Zabil sem Bios, existuje pomoc?

Příspěvek od birddy »

Zdravim,

tak jsem dal update Biosu, myslím, že přesně podle manuálu, ale to je už jedno. Nyní mám černou obrazovku, krása jen pohledět. Asus sliboval snadnou obnovu, ale jak ji mám udělat, když je temno :(

Deska: Asus M2N-E Sli
CPU: AMD 64 6000+ 3,1
GPU: Asus EN7600GT 256

před update jsem měl nastaven overlocking 3%

Zírat do temna mne neba ... existuje pomoc či snad jsem pohřbil jinak dobrou desku??? Předem díky za odpovědi.

//edit Wilik - presun z desek
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Zabil sem Bios, existuje pomoc?

Příspěvek od Dzin »

V jakém místě to zkolabovalo? Takže nejde ani reset CMOS a vyndání baterie? Zkus to flashnout z jineho PC, prendat toho švába ale ne každá deska to umožní. Je tu návodů hodně.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
birddy
Nováček
Nováček

Příspěvek od birddy »

dělal jsem to poprvé v životě ... takže great lama ... :(

na flasku sem si uložil novou verzi biosu
reset, vlezl sem do biosu, použil "tool" a nahrál update
všechno proběhlo, řeklo to, že se to resne ... no a pak to ztmavlo
po cca minutě - dvou jsem odpojil flasku a dal reset znova

jak resnu CMOS? (du to luštit z manuálu ... ale, každá rada se hodí)

zkusil sem vyndat baterku, ale nic ... situace dál stejná

Kód: Vybrat vše

edit
CMOS resnuta .... pořád to samé
OsirisII
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OsirisII »

Skús po jednom zapájať komponenty.Odpoj všetko.ak bude pípať doska prežila(dúfajme)
Vpliv frekvencie a časovania pamätí na výkon
NTB: Asus X58L
Razer nie sú myši, je to len odpad Logitechu
For You: Victory is not in the cards...
Sety Slovenská produkcia Sety všeho druhu (electro, D&B, funk, a všetko čo je dobré)
birddy
Nováček
Nováček

Příspěvek od birddy »

díky za radu ... sice sem si přitom málem rozmlátil cpu, ale pomohlo to :) deska nyní vezme pouze max 2 GB ... buď ve dvou slotech, nebo v jednom, jakmile ale zapojím dvě 2GB, zůstává temno. Byla resnutá CMOSka, může to být tedy v nastavení BIOSU ... třeba ... ale nevím. Šlape to o poznání pomaleji s těmi 2GB :P
birddy
Nováček
Nováček

Příspěvek od birddy »

velké finále .... již píši z temného stroje ... což znamená, že není temný :wink:

Co k tomu ale vedlo:
1) byl jsem zvyklý nedůvěřovat beta verzím :oops:
2) downgrade sem nedovedl, tudíž když jsem verzi biosu flashnul na 1201 a nemohl z nějakého záhadného důvodu použít více jak 2 GB ram, nebylo mi pomoci
3) stáhl jsem beta 1203 ... zkoušel jsem to flashnout přes widle (jak mi nabízí v manuálu přes asus update) ... hlásilo chybu a že nelze
4) šel jsem tedy cestou, kterou jsem již prošel, ale končila temnem ... nahrál sem bios na flashku a res ... pře AZ či co to je to šlo
5) 2. restart již s paměťmi ... vše ok ... šlape to, dejchá to a to je krásné :)

DÍKY VŠEM ZA POMOC A DOBRÉ RADY!
  • ps: včera sem si říkal ... flashnout bios? nikdy více ... dnes si říkám: je to trošku stress ... ale není to zas tak hrozné :)
ještě jednou DÍKY
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No, mě já jsem měl několik minut taky temno po flashi, takže jsem komp už restartoval, což jsem možná neměl, a pak to prostě nenajelo. Tak už jsem myslel, že jsem v hellu, ale potom se to najednou po týdnu (a kdoví proč) najednou rozjelo a doteď to funguje.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“