ASRock 4CoreDual-SATA2 (775, PT880 Pro/Ultra + VT8237S)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
d.a.m.i.a.n
Nováček
Nováček

ASRock 4CoreDual-SATA2 (775, PT880 Pro/Ultra + VT8237S)

Příspěvek od d.a.m.i.a.n »

Zkusil jsem do téhle desky CPU E6300, grafiku pro AGP (Nvidia, myslím že FX5600), a 2x 1Gb Kingston DDR1 400MHz.
Problém je, že se ani nepokusil rozsvítit monitor, větrák na CPU běží, disk i mechanika se ozve (disk na SATA, mechanika na IDE), USB klávesnice i myš bez reakce.
Kde by mohl být problém? Někde jsem vyčetl, že se v BIOSu nastavuje grafický slot manualně, mohlo by všechno být tím, že je nastavená na PCI-E? ClearCMOS jsem samozřejmě zkoušel.
Všechny komponenty by jednotlivě měly být deskou podporované (CPU určitě, podle AsRock ve všech verzích BIOSu), jen nemůžu nikde ulovit informaci, jestli třeba nemusí být k tomuto CPU použity DDR2, nebo tak něco..... prostě netuším.

Dík za každou radu, není to pro mě osobně, ale celkem mi záleží na tom, aby ten kompík běžel....
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: ASRock 4COREDUAL-SATA2 : Kde je problém?

Příspěvek od zombux »

Asrock? Core2Duo? AGP grafika? DDR paměti? ty jsi blázen! tohle peklo snad nemůže fungovat ani v bláznivých snech lidí kteří to vymysleli. teoreticky by to mělo žrát DDR i DDR2, ale čert ví. tohle je zatím největší bastl, co jsem kdy viděl :mrgreen:
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Desku jsem mel asi pred rokem(?) v ruce a vim, ze pokud bezi, tak bezi slusne - samozrejme s ruznymi omezenimi vychazejicimi z pouziteho cipsetu. Ovsem zas je to skvely mustek pro ty co by chteli upgradovat (PCIe ci DDR2) a v dobe koupe desky na to nemeli penize a tak pouzivali AGP a DDR1.

Kazdopadne radic pameti je prave v cipsetu, takze si myslim, ze tam by zadne omezeni (ve smyslu s tim CPU takove a s tim onake pameti) byt nemelo. Pochopitelne nepobezi zaroven oba typy.

Pouzil bych klasicky postup odpojeni vseho co neni treba, tj. zustane 1 CPU, 1 GK, 1 pamet a reset CMOS. Pak se uvidi co dal...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

mě právě taky prošlo pár hybridních Asrocků rukama, a vždycky to byla tragédie, fungovalo to dost napůl. jinak takhle se chovají nekompatibilní paměti, nebo zdechlá deska. zkus paměti vyndat úplně, jestli to bude pípat (nevím jestli to má integrovanej speaker nebo je třeba připojit externí)
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
certes
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od certes »

Tak tuhle desku zrovna mám s GF6800 na AGP. Problém má se řadičem paměti.
Na 800 MHz jede pouze jeden modul. 2xDDR2 jede na 667 a níž. Holt daň za nízkou cenu.
Když jsem to zkoušel rozběhnout s 2xDDR2 800 tak mi taky nenaběhla (až asi napočtvrté se resetoval bios zpět na 533 a vše bylo ok). Jak je to s DDR1 nevím.
Ale na default po resetu by mělo všechno jít. Zkus vytáhnout jeden paměťový modul a uvidíš.
Jinak deska jede celkem stabilně, mám trochu problém s novými ovladači čipsetu, ale to může být chyba VIST nebo kdo ví kde ještě.
Na to že je to takový paskvil za litr jsem spokojen.
Ryzen 7 5800X@87W - NH-U12A - TUF B550 - 4x8GB 3600CL16 - RX 5600XT@130W - 870 EVO + 860 EVO - TX550M 550W - Xonar DX - EIZO FG2421
d.a.m.i.a.n
Nováček
Nováček

Příspěvek od d.a.m.i.a.n »

zombux píše:Asrock? Core2Duo? AGP grafika? DDR paměti? ty jsi blázen! tohle peklo snad nemůže fungovat ani v bláznivých snech lidí kteří to vymysleli. teoreticky by to mělo žrát DDR i DDR2, ale čert ví. tohle je zatím největší bastl, co jsem kdy viděl :mrgreen:
To máš pravdu, bastl to je. Jenže je to nejjednodušší způsob jak přejít z 478 na 775. Bohužel, protože stále nechodí. A poznámky typu "pořiď jinou desku" nefungují, protože s tím by musel jít ruku v ruce i nákup RAM a grafiky. A do toho se majiteli nechce....
Jenže ono to tak nejspíš stejně dopadne. :twisted:
certes
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od certes »

JJ nýčko jsem upgradoval pecko a tuto desku jsem preventivně zlikvidoval, páč jsem neměl odvahu ji někomu dát. Je to prostě taková deska na dočasný přechod.
Ryzen 7 5800X@87W - NH-U12A - TUF B550 - 4x8GB 3600CL16 - RX 5600XT@130W - 870 EVO + 860 EVO - TX550M 550W - Xonar DX - EIZO FG2421
Mafian277198
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mafian277198 »

Tak já mam teďkon nově tuhle desku ve svým „HTPC“... mam v ní : Pentium IV 641+ (65nm, 3.2 GHz), DDR1 2×1 GB 400MHz A-Data (Dual Channel) a MSI X1950Pro AGP a běží to na Vistách.... Provedl jsem pár testů v Prime95 a tak .. kvůli stabilitě a bez problému. Akorád jsem musel aktualizovat BIOS na verzi L2.20 REV:a, aby mě fungovaly funkce CPU Quiet Fan, C1E, EIST.... Dokonce se mi podařilo CPU (s BOX chlazením, 63°C load, takt 250×16) přetaktit na 4 GHz, více nešlo, asi proto, že mi u desky nejde více jak 1000 FSB .... nějaký delší testování stability jsem nezkoušel, přikládám screeny z Everestu : CPU-ID a CacheMem ..... Ale stačí mně to na hudbu/videa v základu. Takže, zatím jsem s touto deskou spokojen.
|MB:Prime Z790-P WiFi|CPU:Core i9-14900K (NH-D15S 2×NF-A12x25, NF-A14x25)|RAM:Fury Renegade 32GB (2×16GB) DDR5 6.4GHz CL32|GPU:Aorus RTX 4090 (3×NF-A12x25)|SSD:FireCuda 530 500GB, 4TB|SND:Sound BlasterX AE-5|PSU:Prime TX-1000 (NF-A14)| Foto PC
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“