Disk ve Vistách - médium je chráněno proti zápisu
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Disk ve Vistách - médium je chráněno proti zápisu
Mám pevný disk rozdělený na dva oddíly - systémový a datový.
Po instalaci Vist nemůžu na datovém disku nic dělat, protože mi to hlásí "médium je chráněno proti zápisu"
Kde se to dá vypnout? (sám jsem nic nezapínal, tohle je výchozí stav)
Po instalaci Vist nemůžu na datovém disku nic dělat, protože mi to hlásí "médium je chráněno proti zápisu"
Kde se to dá vypnout? (sám jsem nic nezapínal, tohle je výchozí stav)
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- Myloš
- Nováček

Re: Disk ve Vistách - médium je chráněno proti zápisu
Převzít uživatelská práva?
Hádám, že disk bude ve „vlastnictví“ nějakého jiného než tvého uživatelského účtu.
To se pak disk tváří jako chráněný proti zápisu, ale ve skutečnosti jde o nedostatečná práva k zápisu.
Hádám, že disk bude ve „vlastnictví“ nějakého jiného než tvého uživatelského účtu.
To se pak disk tváří jako chráněný proti zápisu, ale ve skutečnosti jde o nedostatečná práva k zápisu.
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak změna.
Původně jsem na disk mohl zapoisovat, ale po nějakém restaru už ne.
2Myloš: Disk je můj odjakživa a jiný než můj účet na něm nikdy nebyl.
Jak se "přebírají práva?"
Původně jsem na disk mohl zapoisovat, ale po nějakém restaru už ne.
2Myloš: Disk je můj odjakživa a jiný než můj účet na něm nikdy nebyl.
Jak se "přebírají práva?"
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- Myloš
- Nováček

Nevím jak u Vist, ale u XP, mám-li vypnuté tzv. zjednodušené sdílení, na soubor (adresář…) kliknu pravým myšítkem, Vlastnosti, Zabezpečení, přidám příslušného uživatele a povolím mu úplné řízení.
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Právě i když dám tohle, tak mi to hlásí, že je médium chráněno proti zápisu.
Asi se vše vyřeší vyzálohováním, formátem a zpátky nakopírováním, ale nejde mi to do hlavy, co si co vVisty zakazují zápis na disk, který je můj a ne jejich.
Asi se vše vyřeší vyzálohováním, formátem a zpátky nakopírováním, ale nejde mi to do hlavy, co si co vVisty zakazují zápis na disk, který je můj a ne jejich.
- Myloš
- Nováček

Záleží, pod jakým účtem se o to pokoušíš.
I jako admin můžeš mít některé soubory blokované, ale můžeš nad nima převzít práva. Pokud se o to ale pokusíš jako user s právy omezenými, pak se ti to zřejmě nepodaří.
Což pořád ještě nemusí znamenat, že problém není někde úplně jinde.
I jako admin můžeš mít některé soubory blokované, ale můžeš nad nima převzít práva. Pokud se o to ale pokusíš jako user s právy omezenými, pak se ti to zřejmě nepodaří.
Což pořád ještě nemusí znamenat, že problém není někde úplně jinde.
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
X-Com: tohle bude asi nějakou aktuální aktualizací, protože se mi to na jednom disku stává teď taky, jednou za 2-3 booty se mi ho povede dát jako zapisovatelný, jinak nemůžu na něj vůbec zapisovat ani přebírat práva.
Dělá to posledních pár dní a docela mě to štve, protože zrovna potřebuju funkční apache a zrovna to blbne na tom oddíle s databází a apachem
.
Dělá to posledních pár dní a docela mě to štve, protože zrovna potřebuju funkční apache a zrovna to blbne na tom oddíle s databází a apachem
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Skutečně to po pár restartech funguje a je i možné, že ot bude nějakou aktualizací (windowsy mám pár dní čistě nainstalované a plně aktualizované). Uvidím, jak se to bude vyvíjet dál.
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mě to po třech restartech se konečně připojilo jako pro zápis, teď se bojim restartovat
.
Dnes se mi na WU objevili další updaty, tak stahuju a doufám, že to vyřeší.
Dnes se mi na WU objevili další updaty, tak stahuju a doufám, že to vyřeší.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To je fakt na dvě věci. Mám 3 disky, které používám a na všechny zapisuji. Teď se mi slavnostně podařilo spustit D:\, ale zase mi nefunguje P:\
Máme tedy pravděpodobnost cca 1:8 (to mi ve škole nikdy nešlo), že se mi povede spustit počítač ve stavu, který chci.
Pak už budu jen Uspávat a ne Restartovat. Bohužel už takhle mám zabráno přes 3GB RAM, takže asi za pár měsíců bude upgrade na 8GB. A na tuto operaci budu počítač muset vypnout.
Máme tedy pravděpodobnost cca 1:8 (to mi ve škole nikdy nešlo), že se mi povede spustit počítač ve stavu, který chci.
Pak už budu jen Uspávat a ne Restartovat. Bohužel už takhle mám zabráno přes 3GB RAM, takže asi za pár měsíců bude upgrade na 8GB. A na tuto operaci budu počítač muset vypnout.
Naposledy upravil(a) X-COM dne úte 14. říj 2008, 21:52, celkem upraveno 1 x.
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že visty žerou více místa na ram, kvůli rychlejšímu startu aplikací, četl jsem to někde na fóru, jinak když budeš potřebovat více, místo se uvolní.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já uspávám (nehibernuji) do S3, je to rychlejší než zapínat načisto PC a vše spouštět.
Aktualizace stáhlý, až budu donucen restartovat tak doufám, že to pomohlo.
Ještě jsem objevil toto: http://forums.microsoft.com/TechNet/Sho ... &SiteID=17
Momentálně to čtu.
Ještě mě napadlo, že to začlo dělat od tý doby, co jsem natáhnul oficiální ovladače od Intelu a JMicronu k desce do systému (možná to dělalo i předtim, ale to fakt nevim). Možná to má s tim spojitost
.
Aktualizace stáhlý, až budu donucen restartovat tak doufám, že to pomohlo.
Ještě jsem objevil toto: http://forums.microsoft.com/TechNet/Sho ... &SiteID=17
Momentálně to čtu.
Ještě mě napadlo, že to začlo dělat od tý doby, co jsem natáhnul oficiální ovladače od Intelu a JMicronu k desce do systému (možná to dělalo i předtim, ale to fakt nevim). Možná to má s tim spojitost
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já jsem instaloval Visty, ovladače i aktualizace prakticky v jednu chvíli, hlavně před připojením disků a polí, takže okamžik problém nemůžu identifikovat.
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Vypnul jsem Řízení uživatelských účtů a zatím se problém zdá být vyřešen.
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
UAC se mi vypínat nechce.
Omylem jsem kliknul na "restartovat ihned" namísto "odložit" po instalaci aktualizací a teď nemam zapisovatelný D (I běží), což je opět jedna z partišen z IDE disku, žeby JMicroní ovladače blbly? Zatím to tak vypadá.
Omylem jsem kliknul na "restartovat ihned" namísto "odložit" po instalaci aktualizací a teď nemam zapisovatelný D (I běží), což je opět jedna z partišen z IDE disku, žeby JMicroní ovladače blbly? Zatím to tak vypadá.
- kul1k
- Mírně pokročilý

no UAC je asi jedina vec co mi na vistach stve jelikoz blokuje posilani a prijimani souboru u icq, qipui mirandy aspon tak se mi to jevilo na mem PC po deaktivaci UAC vse bezelo jak ma
NB:Acer Aspire V3 571G
- M4r1hu4n3
- Mírně pokročilý

Byl problém s uzamykáním disku vyřešen? Mám totiž ten samý...
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
- facility
- Začátečník

-
To je prva vec ktoru treba vypnut.....OndraSter píše:UAC se mi vypínat nechce.
Proti hrozbam z instalaciek dostatocne ochrani firewall ...ten ti presne oznami kde a co sa instaluje a odkial sa to spusta .....tam sa da detailne nastavit ...allow,block,pravidlo, atd...
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
- M4r1hu4n3
- Mírně pokročilý

Název tématu je pokud se nepletu Disk ve Vistách - médium chráněno proti zápisu, prosil bych aby se účastníci drželi tématu a nekafrali tu o UAC... .
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Bohužel se nejde zdržet UAC. Skutečně po jejím vypnutí mi už vše funguje.
Naposledy upravil(a) X-COM dne čtv 23. črc 2009, 14:07, celkem upraveno 1 x.