Ve ctvrtek jsem prinesl domu Asus 9950GE (GeForce FX5900...XT?), vse absolutne v pohode, ale jen do soboty kdy jsem preinstaloval wokna (po ATI zustalo neco zabordelene a nesli prehravat rozumne videa, overlay okno s gamou tak na 300%). Po reinstalaci vse OK, ale zacali se objevovat hlasky ze karta nema pridavne napajeni a jeji vykon je snizen-jako ze i ano. nejdriv jen pri vetsi zatezi - chvilka behu nejake narocnejsi hry, cm dal tim castejc, nakonec i hned po restartu v desktopu/3D...
Napajeni v pohode, PC je s 300W Fortronem, +12V i +5V bez vykyvu, deska Abit NF7-S, CPU XP2500@3200. Trapil jsem se stim jakou dobu, a nakonec se to normalne rozjelo kdyz jsem zapojil do grafiky uplne jinyk kabel s napajenim co byl predtim na disku a na disk ten z grafiky - zahada...
Jak jsou delane ATX zdroje? Je mozne ze maj oddelene "vetve" napajeni? Logicky me napada jedine vysvetleni ze jsem nahodou dal na grafiku neco z te vetve z ktere slo i +12V pro MB a spolecne to neutahlo ??? Disk jede v pohode, grafika taky - ale nechapu ze to do te reinstalace jelo (ovladace stejne) , proste zmatek nad zmatek...
Nerekl bych ze to bylo konektorem, zkusil jsem oba na danem kabelu od zdroje, oba 2x... Prave proto je mi to divne, ze jsem jen vzal jinej kabel a jelo to, a na tomhle kabelu disk a v pohode...?
no ja nevim jak ostatni ale ja mam problemi se zdrojem furt. tem me to nenacte CD-ROM pak zase disk tak zakvedlam kablem a uz to vali. docela normalka bohuzel
Gigabyte EP35-DS4, C2D E8400 400FSB 3.6ghz, 2x1024MB 800MHz Geil CL4, Asus GTX260, 2x F1 640Gb Samsung, NEXUS 500W, Zalman Reserator 1 + Laing DDC 12V DDC-1 Plus (vodnik) chladi CPU a GPU,
S/pdif > Marantz Sr5002 > B&W CDM1, B&W 683, Panasonic TH-42PZ80EA
Takze znovu ten samy problem, znovu hlaska po dlouhodobejsim provozu ze karta nema dostatecne napajeni... Kruci, je mozne ze by to co mam v "podpisu" 300W Fortron neutahl???
Proste vcera jaxem ladil PC (viz muj jiny thread tady) - vse absolutne v pohode, ale vecer po pul dni hrani si s tim, maximalni zatezi - 3dmark, pareni her atd. na me zase vybafla ta hlaska, pritom v logu MBM mam v 12V v pohode...?
Kruci, kupovat novy zdroj se mi nechce, tenhle nemam ani pul roku - a na silnejsi Fortron proste nemam... Sic jsem videl podobne konstrukce Eurocase 400W za rozumnou cenu, ale Eurocase bych zase moc neveril, nevim jestli bych si zrovna pomohl...
no mas hodne pretocenej cpu, zkus ho odtaktovat, vypojit naprosto prebytecna zarizeni ala cdrom, sitovky atd, a pokud ti to bude delat i nadale tak vis ze neni problem ve zdroji
cau mel bych dotaz ke tve sestave. Mam tu samou grafiku a procak i pameti. Jeste jsem to netaktoval a zkusil js jenom 3Dmark01 hodilo mi to 12112. Mohl bys mi rict kolik tobe hodila nepretaktovana sestava?zda se mi to nejak malo.dik
Jinak problem s pripojenim kabliku jsem mel taky, ale kvuli tomu, ze se pan Alzasoft vubec neobtezoval jej zapojit. Po pripojeni zatim f poho.
corwin píše:cau mel bych dotaz ke tve sestave. Mam tu samou grafiku a procak i pameti. Jeste jsem to netaktoval a zkusil js jenom 3Dmark01 hodilo mi to 12112. Mohl bys mi rict kolik tobe hodila nepretaktovana sestava?zda se mi to nejak malo.dik
Jinak problem s pripojenim kabliku jsem mel taky, ale kvuli tomu, ze se pan Alzasoft vubec neobtezoval jej zapojit. Po pripojeni zatim f poho.
Sestava uz je pridana v podpisu, problem pretrvava, celkem me to sre-nekdy to jede pulden v kuse bez problemu, nekdy po 2 hodinach vyhodi tu hlasku Mam podezreni na zdroj, ale nemam moznost vyzkouset s jinym - silnejsim...
Jo to je v poho,ale ja to na tvou hranici taktovat nebudu. Jen bych chtel vedet kolik ti hodil 3DMark01 nez jsi to tak pekelne pretaktnul. Urcites to zkusil tak jen zhruba hodnotu. Dik
ASUS A7V880 VIA KT880, barton 2500+, Asus V9950GE 400/700MHz, 12112B/3DM01, 512MB RAM, Zdroj usi trhajici 400W, HDD 160Hitachi